Wil je bamboe verwijderen? Zo pak je dat aan en dit zijn de kosten

Bijgewerkt op

Wil je bamboe verwijderen? Bamboe is een hardnekkige plant, die je het beste laat verwijderen door een vakman. Dit zijn hiervoor de gemiddelde kosten.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen hoveniers

Onze hoveniers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 347 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Bamboe verwijderen uit je tuin: dit zijn de gemiddelde kosten

Bamboe kent veel voordelen. Wanneer je bamboe bijvoorbeeld als erfafscheiding in je tuin plaatst, groeit het snel en zit je dus op korte termijn lekker beschut. Maar bamboe kent ook een grote keerzijde. Juist omdat het snel groeit, overwoekert bamboe snel je tuin. Bamboe verwijderen is dan de enige oplossing. Wil jij bamboe definitief verwijderen uit je tuin? Ontdek hier de gemiddelde prijs voor de klus 'bamboe verwijderen'.

Bamboe verwijderen kun je het beste door een vakman laten doen. Wanneer de klus niet secuur gebeurt, heb je namelijk binnen de kortste keren weer een tuin vol met bamboe. En dat is vast niet wat jij voor ogen had toen je besloot om de bamboe te verwijderen.

Prijs bamboe verwijderen

De prijs die jij betaalt voor de klus 'bamboe verwijderen' is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is de hoeveelheid bamboe van belang, maar ook de grootte van de bamboe en de mate waarin de hovenier eenvoudig in de tuin aan de slag kan. Tot slot speelt de locatie van de hovenier ook een rol. Hoe meer kilometers hij moet maken, hoe meer jij betaalt voor de klus 'bamboe verwijderen'.

Prijs bamboe definitief verwijderen
Bamboe verwijderen uit gemiddelde tuin€ 100,- tot € 250,-
Kosten hovenier bamboe verwijderen€ 30,- tot € 60,-

De prijs in bovenstaande tabel geeft de gemiddelde kosten voor bamboe verwijderen inclusief de wortels. Dit is inclusief btw en de kosten voor het afvoeren van de bamboe. Dit zijn indicatieve prijzen, de exacte prijs kan hiervan afwijken.

Bamboe verwijderen: zo gaat de vakman te werk

Bamboe kan voor veel overlast zorgen. Zo kan de bamboe je hele tuin overwoekeren, maar de sterke wortels kunnen ook je mooi gelegde terrastegels omhoog duwen. In het ergste geval kan het zelfs zo zijn dat je buren last hebben van de wortels en de bamboe. Het is dan tijd om in actie te komen en de bamboe verwijderen is dan de enige optie.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je niet veel hinder ondervindt van de bamboe, maar dat je gewoon iets anders wilt. Bijvoorbeeld een nieuwe schutting of een mooi terras op de plaats waar nu bamboe staat. Wat de reden ook is, bamboe verwijderen moet secuur gebeuren.

Wil jij alle bamboe verwijderen uit je tuin? Dan gaat de vakman als volgt te werk. Wil jij op de prijs besparen voor bamboe verwijderen? Dan kun je een aantal zaken zelf doen. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om stap 1 alvast zelf uit te voeren. Hoe minder lang de vakman bezig is, hoe goedkoper de klus. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de vakman makkelijk bij de bamboe kan. Je wilt immers geen onnodige kosten maken voor de tijd die hij bezig is om bij de bamboe te komen.

Bamboe verwijderen stap 1: bamboe snoeien
Het is niet ondenkbaar dat de bamboe in jouw tuin flink hoog is gegroeid. Voor de vakman kan beginnen met bamboe verwijderen moet hij daarom eerst de bamboe een stuk korter zagen en dus eigenlijk de bamboe snoeien. Na dat de vakman deze stap heeft uitgevoerd, is de bamboe nog slechts enkele centimeters hoog.

Bamboe verwijderen stap 2: maaien van bamboestengels
Het laatste deel van de bamboestengels (de halmen) verwijdert de vakman op een andere manier. Zijn de bamboestengels erg hard? Dan kiest hij vaak voor een kettingzaag. Wanneer de halmen eenvoudig los komen, kan de hovenier ook voor een grasmaaier kiezen.

Bamboe verwijderen stap 3: uitgraven van de bamboe
Als derde stap graaft de vakman een flinke kuil om de bamboe. Zo kan hij goed zien waar de wortels zich bevinden. Vervolgens begint hij met de volgende stap om de bamboe definitief te verwijderen. Voor het verwijderen van de wortels gebruikt de hovenier een stronkenfrees of graafmachine. Wanneer hij een graafmachine gebruikt, is hij verplicht om een Klic-melding te doen. Zo weet de hovenier waar de kabels en leidingen zitten en voorkomt hij dat hij hieraan schade toebrengt. De prijs voor een Klic-melding belast de hovenier vaak aan jou door. Je kunt natuurlijk ook zelf een Klic-melding doen. Overleg met de hovenier wat zijn voorkeur heeft.

Bij het verwijderen van de wortels is het belangrijk dat de vakman echt alle wortels uit de grond haalt. Alleen dan weet je zeker dat alle bamboe weg is en weg blijft.

Bamboe verwijderen stap 4: netjes achterlaten van je tuin
Is de hovenier klaar met bovenstaande stappen? Dan gaat hij natuurlijk niet direct naar huis. Hij zorgt er eerst nog voor dat hij de tuin netjes achterlaat. Dit betekent onder andere het afvoeren van de bamboe. Naast dat dit netter oogt, is het ook een belangrijk onderdeel van de klus 'bamboe verwijderen'. Ook dode bamboe kan namelijk weer zorgen voor nieuwe bamboe in je tuin.

Bamboe

Bamboe verwijderen: zo krijg je een prijsvoorstel op maat

Je kunt voor het verwijderen van bamboe een hovenier vragen de klus voor je uit te voeren. Via Werkspot vraag je eenvoudig een prijsvoorstel op bij diverse vakmannen. Voor een prijsvoorstel op maat is het belangrijk dat je zorgt dat de vakman goed weet wat hij in jouw tuin aantreft. Zo voorkom je ook dat de prijs achteraf veel hoger uitvalt dan je van te voren had bedacht.

 • Bamboe verwijderen: ligging van je tuin
  Heb jij een tuin met een achterom of heb je een stadstuin die alleen door je woning is te betreden? Beschrijf aan de vakman goed welke situatie hij kan verwachten. Wanneer hij niet achterom kan, kan hij bijvoorbeeld bepaalde machines niet gebruiken. En dit betekent dus ook dat hij langer met de klus bezig is. Hiervoor brengt hij een hoger bedrag in rekening. 
 • Bamboe verwijderen: omvang
  Naast de situatie van de tuin, is ook de omvang van de bamboe van belang. Beschrijf aan de vakman hoe hoog de bamboe is en hoe breed de stengels zijn. Weet je van welk ras de bamboe is? Voeg dit ook toe aan de omschrijving van de klus 'bamboe verwijderen'. En in veel gevallen geldt dat foto's enorm helpen om de situatie te verhelderen. Zo weet de vakman precies wat hij kan verwachten voor hij begint aan de bamboe verwijderen. 
 • Bamboe verwijderen: bestemming van de grond
  Het is niet direct van belang voor de klus zelf, alle wortels moeten hoe dan ook weg, maar het kan helpen om de hovenier alvast te vertellen wat je met de ruimte wil gaan doen. Wil jij bijvoorbeeld een nieuwe schutting plaatsen of een terras laten aanleggen? Laat dit meteen weten. De vakman kan je wellicht een korting geven als hij beide klussen voor je mag uitvoeren. 

Niet woekerende bamboe als alternatief

Heb jij de klus 'bamboe verwijderen' onlangs laten uitvoeren? Maar mis je na enkele weken toch de uitstraling die bamboe gaf aan je tuin? Dan kun je kiezen voor niet woekerende bamboe als alternatief. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze bamboe een stuk beter in toom houden. De niet woekerende bamboe komt uit het zogeheten Fargesia geslacht. Grootste voordeel van deze niet woekerende bamboe is dat de wortels niet uitlopen, maar in een pol groeien. Je hebt in dit geval dus wel de lusten van bamboe, maar niet de lasten.

Combineer bamboe verwijderen met tuinonderhoud

Laat jij bamboe verwijderen uit je tuin door een hovenier? Dan is het altijd slim om na te gaan of je deze klus kunt combineren met andere klussen. Je betaalt dan immers maar één keer voorrijkosten. Ook kan het zijn dat de hovenier een korting geeft wanneer hij weet dat hij, afhankelijk van de grootte van de klus, een of meerdere dagen bij jou aan de slag mag gaan.

Een hovenier kun je bijvoorbeeld prima vragen om je tuin te onderhouden. Naast het verwijderen van de bamboe kan hij dan ook het onkruid verwijderen en zorgen dat je gazon weer mooi en strak is. Maar hij kan natuurlijk ook eventuele andere planten in je tuin snoeien of misschien zelfs nieuwe planten plaatsen. Dit is zeker een optie wanneer er veel ruimte overblijft op de plek waar de bamboe heeft gestaan. Bamboe verwijderen hoeft de hovenier maar eenmalig te doen, maar het onderhoud van jouw tuin is een terugkerende klus. Ben je tevreden over het werk van de vakman? Dan kun je overwegen om direct een onderhoudscontract af te sluiten. Zo weet je zeker dat je altijd een mooi onderhouden tuin hebt.

Hieronder hebben we een aantal prijzen voor tuinonderhoud op een rijtje gezet. Ben je benieuwd waar je allemaal aan kunt denken bij deze klus? Lees de speciale pagina over tuinonderhoud.

Onderhoudsabonnement hovenier€ 120,- tot € 1.500,- per jaar
Kosten vakman30,- tot € 60,- per uur
Kosten vakman per dagdeelCirca € 200,-
Boom kappen€ 300,- tot € 600,- per boom
Gazon maaien€ 25,- tot € 30,- voor een gazon van 100 m2
Verticuteren (grasmat verluchten)€ 100,- tot € 140,- voor een gazon van 100 m2
 

Advies van een vakman

Laat jij bamboe definitief verwijderen uit je tuin? Maar vind je het jammer wanneer je helemaal geen bamboe meer hebt? Je kunt dan gaan voor niet woekerende bamboe of regelmatig je bamboe snoeien. Werkspot vakman Ruud Hendriks heeft het volgende advies: "Een van de eigenschappen van bamboe is dat je het snel je hele tuin overwoekert. Om dit te voorkomen, kun je er beter voor kiezen om bamboe in een pot te plaatsen. Zo voorkom je dat de bamboe je hele tuin overneemt."

Prijzen andere diensten:

 1. Schutting plaatsen
 2. Bomen snoeien of verwijderen
 3. Tuinonderhoud
 4. Bomen of struiken planten
 5. Vijver aanleggen

Vind een hovenier dichtbij