Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Schilderen overzicht

Gemiddelde kosten tegels verven

Ga je een wc, keuken of badkamer renoveren en wil je de tegels een nieuwe kleur of uitstraling geven zonder ze te vervangen? Dan is het schilderen van je tegels een relatief goedkope en efficiënte oplossing.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Tegels verven: wat zijn de gemiddelde kosten?

De gemiddelde kosten voor het verven van tegels liggen tussen de €15 en €37,50 per vierkante meter. Dit is inclusief manuren en materiaal. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

In het onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten voor het schilderen van tegels:

In het onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten voor het verven van tegels:

OppervlakteLaagHoog
5 m2€75€190
10 m2€150€375
20 m2€300€750

Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor *tegels verven. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Waarom zou je tegels verven?

Het verven van tegels is een relatief goedkope oplossing om toch een wc, badkamer of keuken te voorzien van een fris uiterlijk, zonder alles opnieuw te moeten betegelen. Tegelwerk is namelijk vrij kostbaar vanwege het arbeidsintensieve proces en vanwege de hoge materiaalkosten.

Het schilderen van tegels geeft veel mogelijkheden. Zo kun je creatief kiezen voor veel felle kleuren door elkaar heen. Of patronen creëren door sommige tegels wel te verven en anderen niet.

Onderschat het verven van tegels echter niet. Om dit zorgvuldig te doen is het van belang om:

  • de ondergrond eerst goed te behandelen;
  • goed te ontvetten en de tegels licht op te schuren;
  • in vochtige ruimtes de juiste materialen te kiezen en meerdere lagen aan te brengen.

Wij adviseren een professionele schilder in te huren om er zeker van te zijn dat het resultaat lang meegaat.

Hoe bepaal je de kosten voor het schilderen van tegels?

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, het type verf en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor tegels verven.

Omvang van het project

Het mag voor zich spreken dat het schilderen van een groot oppervlak over het algemeen meer tijd in beslag neemt dan het schilderen van een kleine tegelvloer of wand. Vaak is het wel zo dat de vierkante meter prijs omlaag gaat als het aantal vierkante meters groter wordt. Ruimtes met lastige hoeken of nisjes vergen meer tijd dan een simpele rechte wand, en zijn daarom ook duurder.

Type verf

Ook het type verf heeft invloed op de totaalprijs. Zo gebruikt de ene schilder een twee componenten lak en de andere niet. Er is speciale tegelverf verkrijgbaar, maar het is niet noodzakelijk die te gebruiken. Tegels verven kan ook met gewone muur- of betonverf. Wel moet de schilder dan altijd een goede primer (grondverf) en speciale ontvetter gebruiken. Houd er rekening mee dat de materiaalkosten bij het schilderen van tegels hoger zijn dan bij het schilderen van andere oppervlakten. Het is echter nog altijd goedkoper dan de badkamer of keuken opnieuw betegelen.

Extra opties

Wil je een speciaal soort verf? Of wil je naast het laten schilderen van tegels ook het voegwerk laten repareren? Ook hiervoor kun je een schilder vaak inzetten, al heeft dit natuurlijk ook invloed op de totaalprijs.

Advies van een specialist

Hans Theunissen van HT schilderwerken: Het schilderen van tegelwerk is niet iets wat een professioneel schilder graag doet. Het resultaat is nooit echt mooi. Als je het wil doen dan moet het met 2 componenten lak. Meerdere keren per dag water met zeep eroverheen zorgt dat het snel slijt en 2 componenten lak is hier veel minder vatbaar voor.

Het verven van tegels via Werkspot uitbesteden?

Wanneer je tegels gaat verven, loont het absoluut om hiervoor een vakman in te schakelen. Je kunt er ook zelf aan beginnen, maar een professional weet de klus vaak sneller en beter uit te voeren, waardoor je kunt rekenen op een duurzaam resultaat waar je nog jaren mee vooruit kan.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Andere prijzen per dienst

1. Wat kost een schilder?
2. Kosten buiten schilderen
3. Kosten stucwerk binnen
4. Kosten behangen kamer
5. Kosten Wand- of vloertegels zetten

Vind een schilder dichtbij