Gemiddelde kosten tegels verven

Bijgewerkt op

Ga je een wc, keuken of badkamer renoveren en wil je de tegels een nieuwe kleur of uitstraling geven zonder ze te vervangen? Dan is het schilderen van je tegels een relatief goedkope en efficiënte oplossing.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schilders

Onze schilders, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 1459 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Tegels verven: wat zijn de gemiddelde kosten?

De gemiddelde kosten voor het verven van tegels liggen tussen de € 15 en € 37,50 per vierkante meter. Dit is inclusief manuren en materiaal. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste schilder.

Gemiddelde leestijd: 8 minutenInhoudsopgave
 1. Tegels verven: voor- en nadelen van deze klus
 2. Gemiddelde kosten voor het schilderen van tegels
 3. Hoe bepaal je de kosten?
 4. Tegels schilderen in elke ruimte in huis
 5. Veelgestelde vragen over het schilderen van tegels
 6. Advies van een specialist
 7. Uitbesteden of zelf doen?
 8. Andere prijzen per dienst

Tegels verven: voor- en nadelen van de klus

Het verven van tegels is een relatief goedkope oplossing om toch een wc, badkamer of keuken te voorzien van een fris uiterlijk, zonder alles opnieuw te moeten betegelen. Tegelwerk is namelijk vrij kostbaar vanwege het arbeidsintensieve proces en vanwege de hoge materiaalkosten.

Het schilderen van tegels geeft veel mogelijkheden. Zo kun je creatief kiezen voor veel felle kleuren door elkaar heen. Of patronen creëren door sommige tegels wel te verven en anderen niet.

Onderschat het verven van tegels echter niet. Om dit zorgvuldig te doen is het van belang om:

 • de ondergrond eerst goed te behandelen;
 • goed te ontvetten en de tegels licht op te schuren;
 • in vochtige ruimtes de juiste materialen te kiezen en meerdere lagen aan te brengen.

Wij adviseren een professionele schilder in te huren om er zeker van te zijn dat het resultaat lang meegaat.

Gemiddelde kosten voor het schilderen van tegels

Voor je met de klus 'tegels verven' aan de slag gaat, ben je vast nieuwsgierig naar het budget dat je hiervoor moet reserveren. In het onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten voor het schilderen van tegels:

OppervlakteLaagHoog
5 m2€75€190
10 m2€150€375
20 m2€300€750

Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor *tegels verven. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Hoe bepaal je de kosten voor het schilderen van tegels?

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, het type verf en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor tegels verven.

Omvang van het project

Het mag voor zich spreken dat het schilderen van een groot oppervlak over het algemeen meer tijd in beslag neemt dan het schilderen van een kleine tegelvloer of wand. Vaak is het wel zo dat de vierkante meter prijs omlaag gaat als het aantal vierkante meters groter wordt. Ruimtes met lastige hoeken of nisjes vergen meer tijd dan een simpele rechte wand, en zijn daarom ook duurder.

Type verf

Ook het type verf heeft invloed op de totaalprijs. Zo gebruikt de ene schilder een twee componenten lak en de andere niet. Er is speciale tegelverf verkrijgbaar, maar het is niet noodzakelijk die te gebruiken. Tegels verven kan ook met gewone muur- of betonverf. Wel moet de schilder dan altijd een goede primer (grondverf) en speciale ontvetter gebruiken. Houd er rekening mee dat de materiaalkosten bij het schilderen van tegels hoger zijn dan bij het schilderen van andere oppervlakten. Het is echter nog altijd goedkoper dan de badkamer of keuken opnieuw betegelen.

Extra opties

Wil je een speciaal soort verf? Of wil je naast het laten schilderen van tegels ook het voegwerk laten repareren? Ook hiervoor kun je een schilder vaak inzetten, al heeft dit natuurlijk ook invloed op de totaalprijs.

Tegels schilderen in elke ruimte in huis

In de meeste woningen vind je tegels in verschillende ruimtes in de woning. Vaak gaat dit om de zogeheten 'natte ruimtes', hiervoor is het gebruik van tegels erg geschikt. Maar zijn er nog zaken waar je op moet letten als je de tegels in een specifieke ruimte gaat schilderen? Wij bespreken het verven van tegels in de keuken, badkamer en de wc.

Keuken tegels verven

Heb jij je volledige keuken bedekt met tegels, of zijn de tegels in jouw keuken alleen terug te vinden achter het werkblad en de gootsteen? Of misschien heb jij ook wel vloer tegels in de keuken. Waar je ook tegels hebt: vaak is dit een bepalend onderdeel voor de sfeer in de keuken. Een donkere tegel geeft je keuken een landelijk karakter, terwijl een witte, hoogglans tegel je keuken vaak een modern karakter geeft.

Wanneer je uitgekeken bent op de huidige kleur in je keuken, kun je er daarom voor kiezen om de keuken tegels te verven. Als je dit gaat doen, is het belangrijk om vooral goed stil te staan bij welke sfeer je wilt in je keuken, en goed te kijken hoe de nieuwe kleur past bij het aanrechtblad en de keukenkastjes. Al is het natuurlijk ook een optie om de volledige keuken te schilderen.

Tegels verven badkamer

Ben je na een paar jaar uitgekeken op de kleur in de badkamer? Maar is het nog te vroeg om de volledige badkamer te vervangen, omdat de tegels en het sanitair nog van goede kwaliteit zijn? Dan is het een optie om de tegels in de badkamer te verven. Voor je aan deze klus begint, is het goed om kritisch te kijken naar de kwaliteit van de tegels. Zijn de tegels nog allemaal heel of zijn de meeste tegels beschadigd? In dit laatste geval moet de professional eerst de tegels repareren. Als dit er veel zijn, kan het prijskaartje flink oplopen en dat was misschien niet helemaal wat je in gedachten had, toen je besloot om de badkamer tegels te verven.

Wc tegels verven

Wil jij je wc tegels laten verven door een schilder? Bijvoorbeeld omdat je toilet toe is aan nieuwe, frisse uitstraling? Dan is het goed om vooraf met de professional te bespreken welke kosten er worden gerekend voor deze klus. Een toilet heeft over het algemeen een beperkt aantal vierkante meters. Wanneer de schilder alleen voor deze klus komt, kan het daarom zijn dat hij een minimum tarief afspreekt, ongeacht de oppervlakte. Om onderaan de streep goedkoper uit te zijn, kun je er daarom voor kiezen om meerdere klussen tegelijkertijd uit te besteden. Denk bijvoorbeeld ook aan het schilderen van je kozijnen en deuren.

Veelgestelde vragen over het schilderen van tegels

Overweeg jij om het schilderen van tegels uit te besteden? Dan is het logisch dat jij nog een aantal vragen hebt. Hieronder vind je de meestgestelde vragen over het verven van tegels in de badkamer, wc of keuken op een rijtje.

Hoe vind ik een goede schilder?

Als je de klus tegels verven gaat uitbesteden, wil je er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat de professional de ruimte netjes oplevert. Daarom is het verstandig om reviews te lezen over het eerdere werk van de schilder. Zo krijg je een duidelijk beeld hoe de professional werkt en of andere klanten de schilder aanbevelen. Op Werkspot vind je tientallen schilders die in jouw regio werken, inclusief reviews van eerdere klanten. Daarnaast kun je er bij de schilders van Werkspot op vertrouwen dat ze zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en hebben veel schilders branche specifieke certificaten. Tot slot monitoren wij continu ons platform. Zien wij dat een bepaalde schilder veel negatieve reviews ontvangt? Dan gaan wij over tot actie!

Waar moet ik op letten bij het online zetten van een klus?

Via Werkspot kun je heel eenvoudig je klus online zetten en op zoek gaan naar geschikte schilders in jouw regio. Voor je bijvoorbeeld de klus 'tegels verven badkamer' online zet, is het goed om een aantal zaken in kaart te brengen. Om hoeveel vierkante meters gaat het, wat voor soort tegels zijn het en welk resultaat wil je. Om de schilder vooraf een goed beeld te geven van de situatie, is het slim om foto's toe te voegen. Dit helpt ook om een prijsvoorstel op maat te ontvangen.

Hoe kan ik besparen op het schilderen van tegels?

Als je wilt besparen op het verven van tegels, is er natuurlijk altijd de optie om de klus zelf uit te voeren. Houd er dan wel rekening mee dat de klus veel tijd kost en specifieke kennis vraagt. Om te voorkomen dat de verf na een douchebeurt weer loslaat, is het bijvoorbeeld van belang dat je de juiste verf kiest. Zie je het niet zitten om de klus helemaal zelf uit te voeren? Dan kun je ook met de schilder overleggen op welke onderdelen je kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan het afdekken van het sanitair in de badkamer, of opruimwerkzaamheden. Op deze manier is de schilder sneller klaar, en dat merk jij aan de kosten. Bespreek dit overigens wel altijd vooraf met de schilder. Zo voorkom je dat je werkzaamheden uitvoert die de schilder alsnog moet doen.

Advies van een specialist

Hans Theunissen van HT schilderwerken: Het schilderen van tegelwerk is niet iets wat een professioneel schilder graag doet. Het resultaat is nooit echt mooi. Als je het wil doen dan moet het met 2 componenten lak. Meerdere keren per dag water met zeep eroverheen zorgt dat het snel slijt en 2 componenten lak is hier veel minder vatbaar voor.

Het verven van tegels via Werkspot uitbesteden?

Wanneer je tegels gaat verven, loont het absoluut om hiervoor een vakman in te schakelen. Je kunt er ook zelf aan beginnen, maar een professional weet de klus vaak sneller en beter uit te voeren, waardoor je kunt rekenen op een duurzaam resultaat waar je nog jaren mee vooruit kan.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Andere prijzen per dienst

1. Wat kost een schilder?
2. Kosten buiten schilderen
3. Kosten stucwerk binnen
4. Kosten behangen kamer
5. Kosten Wand- of vloertegels zetten