Schilderen overzicht

Schilderwerk garantie: hoe zit dat?

13-03-2020
Garanties schilderwerk

Ben je achteraf toch niet tevreden met je schilderklus? Meld dit dan bij de schilder, dan wordt de klus alsnog naar tevredenheid uitgevoerd. Onze vakmannen staan voor je klaar!

Garantie op verf en werkzaamheden

Voor binnenschilderwerk gelden geen standaard garantievoorwaarden. Tenzij de vakman een keurmerk heeft, daar zijn namelijk wel standaard garantievoorwaarden voor. En mocht er, ook zonder keurmerk iets niet naar tevredenheid zijn, zorgen onze vakmannen er doorgaans voor dat ze het voor je oplossen.

De werkwijze van onze vakmannen

Secure werkwijze

We werken uitsluitend met vakkundige professionals, onze schilders bekijken altijd wat er nodig is om een mooi resultaat te behalen. Zo beoordelen ze bijvoorbeeld eerst de ondergrond. Op basis daarvan wordt een stappenplan ontwikkeld en vervolgens gaan onze schilders op secure wijze aan de slag; van schuren tot afnemen en van ontvetten tot gronden en lakken. Onze vakmannen gaan pas naar huis wanneer jij tevreden bent. Lees meer over onze schilders

Uitstekend materiaal betekent lange levensduur

Onze schilders leveren uitstekend resultaat. Ze werken met goed materiaal, echte professionele verf. Veelvoorkomende merken waarmee geschilderd wordt, zijn bijvoorbeeld: Sikkens, Sigma en Wijzonol. Deze verfsoorten zijn stevig en kleurvast en daardoor gaat de verflaag die de schilder aanbrengt langer mee. Krassen, vlekken en kleurverandering voorkom je op deze manier. Zeker wanneer je schilderwerk beïnvloed kan worden door externe omstandigheden zoals vocht buiten je woning of in de badkamer wil je zeker zijn van een goede kwaliteit, zodat je er nog jarenlang plezier van hebt.

Overigens ook goed om te weten: Wanneer er veel gerookt is in huis, worden de muren en plafonds al snel gelig. In dit soort gevallen heb je een professioneel schilder nodig voor het beoordelen van de ondergrond. Wanneer in een dergelijk geval namelijk niet het juiste materiaal gebruikt wordt, zal de gele kleur door je nieuwe verflaag heen komen.

Garanties per keurmerk

Schilders kunnen ervoor kiezen om zich aan te sluiten bij brancheverenigingen. Wanneer ze dit doen, leveren zij veelal garanties door middel van hun keurmerk. In onderstaande tabel vind je de verschillende garanties per keurmerk bij schilders.

De Betere Schilder

  • Buitenschilderwerk 3 jaar
  • Binnenschilderwerk 4 jaar

Sikkens quality painters

  • Buitenschilderwerk 2 jaar
  • Binnenschilderwerk 4 jaar

Onderhoud NL garantie

  • Buitenschilderwerk 2 jaar
  • Binnenschilderwerk 4 jaar

Onze schilders zijn verzekerd

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht er per ongeluk een een pot verf omvallen of een muur beschadigd raken, zijn vakmannen doorgaans in het bezit van een aansprakelijkheidsverzekering.

Kom in contact met vakmannen om een prijsopgave voor jouw klus te ontvangen.

Vind een schilder dichtbij