Schilderen overzicht

Waarom een schildersbedrijf inschakelen?

01-04-2020
Schildersbedrijf via Werkspot

Zijn je kozijnen aan een onderhoudsbeurt toe of wil je de muren in het interieur van een andere kleur voorzien? Je kan zelf aan de slag gaan met schilderen en sauzen, maar dat kost je veel tijd. Of misschien heb je helemaal geen zin om te gaan schilderen of ontbreekt het je aan ervaring om zelf alles mooi te schilderen. Een schildersbedrijf neemt je graag het werk uit handen en via Werkspot leg je gemakkelijk contact. Je kan via ons platform gemakkelijk in contact komen met een schildersbedrijf in je eigen regio. Plaats je schilderklus vrijblijvend en gratis op Werkspot om in gesprek te komen met een schildersbedrijf en wij vertellen waarom dit voor jou een goede keuze is.

De gemiddelde kosten van een schildersbedrijf

Bij het inschakelen van een schildersbedrijf wil je waarschijnlijk vooraf een idee hebben over de kosten. Er zijn verschillende tarieven voor uiteenlopende schilderklussen. Een schildersbedrijf kan de kosten op verschillende manieren in rekening brengen. Bijvoorbeeld met een tarief per m² als het om sauzen van grote oppervlakken gaat, zoals muren en plafonds. Dat is bij kozijnen natuurlijk wat lastiger, omdat het hier om minder grote, maar wel bewerkelijke oppervlakken gaat. Voor het schilderen van kozijnen maakt een schildersbedrijf eerder gebruik van een uurtarief.

Het is mogelijk dat er een totaalprijs wordt geboden voor de hele klus. Wij hebben bij onze aangemelde schildersbedrijven onderzocht wat voor uiteenlopende schilderklussen de gemiddelde kosten zijn. Zo geldt bij een prijs voor schilderwerk binnen doorgaans een gemiddeld tarief per m² tussen € 30,- en € 40,-.

Een schildersbedrijf rekent voor wanden per m² gemiddeld een bedrag tussen € 6,- en € 15,-. Zo bedragen de gemiddelde kosten voor sauswerk voor plafonds tussen € 7,- en € 15,- per m². Een buitenschilder rekent gemiddeld genomen een tarief dat ligt tussen € 20,- en € 35,- per m² voor buitenmuren. Bij een uurtarief komt de prijs voor een buitenschilder uit tussen € 30,- en € 40,-.

Gemiddeld rekenen onze schilders:

Kostenindicatie per m²
Binnenschilder per uur€ 30 - € 40
Buitenschilder per uur€ 30 - € 40
Per vierkante meter wanden€ 6 - € 15
Per vierkante meter plafonds€ 7 - € 15
Per vierkante meter buitenmuren€ 20 - € 35

Wil je meer weten over de gemiddelde kosten? Bekijk dan onze onze prijsgids voor schilderwerken.

Schildersbedrijf voor elke schilderklus

Onderhoud aan je woning is belangrijk om problemen te voorkomen, zoals houtrot als je nalaat kozijnen aan de buitenkant te schilderen. Het schilderwerk is bijvoorbeeld aan onderhoud toe als je beschadigingen in de verf ziet, zoals barstjes. Dat geldt ook voor deuren, dorpels en plaatwerk aan de buitenkant van de woning. Een schildersbedrijf voert deze buitenschilderwerken vakkundig voor je uit.

Zo is een schildersbedrijf eveneens in te schakelen voor binnenschilderwerk. Als je woning aan de binnenzijde er tiptop uitziet met strak afgelakte kozijnen stijgt de waarde van je huis. De waarde wordt nog hoger als je ook de muren, plafonds, deuren en de trapdelen mooi schildert. Bovendien stijgt ook het woonplezier als je een mooi interieur hebt dat netjes is geschilderd en gesausd. Op Werkspot kom je in contact met een schildersbedrijf dat voor alle soorten schilderklussen inzetbaar is, variërend van een trap schilderen tot het aflakken van kozijnen. Of van het sauzen van plafonds tot het schilderen van windveren.

Zelf schilderen of een schildersbedrijf inhuren?

Woningen hebben om in een goede staat te blijven periodiek onderhoud nodig aan de binnen- en buitenkant om verval tegen te gaan. Het binnen en buiten schilderen van je huis levert daarbij meerdere voordelen op, ongeacht of je zelf gaat schilderen of dat een schildersbedrijf dat voor je doet:

  • Voorkomt houtrot
  • Gaat verval tegen
  • Waarde van je woning stijgt
  • Verhoogt het woonplezier

Zelf schilderen: wat kan er misgaan?

Er zijn meerdere redenen waarom een schildersbedrijf inhuren de beste keuze is. Een schildersbedrijf heeft als eerste de kennis en ervaring om iedere schilderklus naar wens uit te voeren. Schilderen is vakwerk dat de nodige expertise vereist. Dat wil niet zeggen dat je zelf niet aan de slag kan gaan. Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om de kwast of roller in de hand te nemen.

Het is echter best moeilijk om bijvoorbeeld strak af te zetten bij het aflakken van een kozijn of bij het plafond en de muur. Een uitschieter is zo gemaakt als je geen ervaring hebt, zoals een professionele schilder. Een schildersbedrijf inhuren voor schilderklussen heeft nog een voordeel. Je krijgt door de expertise de zekerheid dat de schilder de juiste materialen gebruikt. Heb je wel eens geschilderd? Dan heb je vast wel eens te maken gehad met kwastharen die in de verf op het kozijn terechtkomen. Het gebruik van goede materialen is dan ook een belangrijk punt, waar schildersbedrijven alle weet van hebben. Ook is er sprake van een professionele aanpak en advies als je een schildersbedrijf inschakelt. Bijvoorbeeld een advies dat het beter is om een deel van een kozijn te vervangen vanwege houtrot in plaats van het zonder meer over te schilderen. Dat laat een professioneel schildersbedrijf je natuurlijk weten. Een schildersbedrijf is bovendien door de kennis en ervaring sneller klaar dan wanneer je zelf gaat schilderen of sauzen zonder ervaring. Dat komt gewoon door de routine. Besteed je de schilderklus het liefst uit? Via Werkspot kom je gemakkelijk in gesprek met een schildersbedrijf. Lees ook de reviews over aangesloten schildersbedrijven om een realistische indruk te krijgen van persoonlijke ervaringen.

  • Professionele en deskundige aanpak
  • Adviserende functie
  • Kennis en ervaring
  • Hulp bespaart jou tijd

Incidenteel schilderwerk of periodiek onderhoud door een schildersbedrijf

Een schildersbedrijf is zowel in te huren voor incidenteel schilderwerk als voor periodiek onderhoud. Wil je alleen de wanden en plafonds van je woonkamer geschilderd hebben? Dat is een klus die een schildersbedrijf graag op incidentele basis voor je uitvoert. Ook als je normaal zelf schildert, maar nu een keer geen zin hebt, huur je gewoon een schilder in. Of wil je voor lange tijd verzekerd zijn van goed onderhoud van bijvoorbeeld je kozijnen? Als je een schildersbedrijf inhuurt en het resultaat bevalt, is het mogelijk om afspraken te maken over periodiek onderhoud. Er is zelfs een onderhoudsplan voor meerdere jaren op te stellen. Zo komen schildersbedrijven tegemoet aan allerlei voorkeuren als het gaat om schilderwerk binnen en buiten je woning. Heb is ook mogelijk om te proberen met een schildersbedrijf afspraken over een combinatiekorting te maken. Bijvoorbeeld als je meerdere schildertaken in en om het huis uitbesteedt aan dezelfde schilder.

Lees duizenden reviews over schildersbedrijven op Werkspot

Je plaatst gemakkelijk een opdracht op Werkspot met omschrijving van de schilderklus om in gesprek te komen met een schildersbedrijf uit je eigen regio. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen die je voorgingen? Er zijn duizenden reviews beschikbaar die je een indruk geven van de persoonlijke ervaring met schildersbedrijven. De schildersbedrijven hebben bovendien elk een duidelijk eigen profiel, waarmee je inzicht krijgt in de werkzaamheden en werkwijze. Nadat je een opdracht hebt geplaatst, introduceert Werkspot je bij gekwalificeerde schildersbedrijven. De geïnteresseerde schildersbedrijven nemen op basis van jouw omschrijving contact op om de mogelijkheden door te nemen. Als er meerdere schilders gereageerd hebben, bieden de reviews houvast om je te laten kiezen. Je kan als consument op basis van bijvoorbeeld de reviews zelf ook al direct een keuze maken voor een schildersbedrijf. Als opdrachtgever van de schilderklus maak je gratis en vrijblijvend gebruik van Werkspot. Een groot voordeel is dat je gemakkelijk in eigen regio een schildersbedrijf kan zoeken. Het maakt niet uit hoe klein of groot je klus is.

Tip: maak van de schilderklus duidelijke foto´s met je telefoon. Zo geef je de vakmensen een beeld van de ruimte en oppervlakte. Op basis van van de omschrijving en beelden is het gemakkelijker voor schildersbedrijven om een inschatting van de kosten te maken en jou een voorstel te doen.

Kom in contact met vakmannen om een prijsopgave voor jouw klus te ontvangen.

Vind een schilder dichtbij