Schilder gezocht? – Vind de beste schilders – Werkspot

Bijgewerkt op

Schilder gezocht? Vind de beste via Werkspot

Een schilder gezocht om je muren en plafonds te schilderen of om kozijnen van een schilderbeurt te voorzien? Bij het zoeken naar een schilder is het aanbod overweldigend groot en dat leidt tot keuzestress. Waar moet je eigenlijk op letten als je een vakman inhuurt en hoe onderscheid je de beste van de betere professionals? Daar is in het kort een simpel antwoord op te geven. De beste schilder vind je via Werkspot. Hoe en waarom dat zo is, leggen wij je verder graag uit.

Beste schilder vinden: waar let je op?

Het is belangrijk om bij het vinden van de beste schilderen op een aantal punten te letten. Het maakt daarbij niet uit of je al eens eerder naar een schilder hebt gezocht of dat het nu de eerste keer is. De locatie is een van de aandachtspunten. Weet je waarom? Omdat een schilder uit je regio de beste optie is. Een professional uit je omgeving is sneller beschikbaar en kent geen grote reisafstand waarmee je al meteen op die kosten bespaart. Een tweede punt is de garantie die schilders geven.

Blijken er na de opdracht puntjes van ontevredenheid te zijn dan wil je toch graag op de garantie terugvallen. De betrouwbaarheid is eveneens van belang, maar hoe kom je daarachter? De beste manier om de betrouwbaarheid te toetsen is door reviews met klantervaringen te bekijken. Verder is het fijn als je de wetenschap hebt dat je met een gespecialiseerde schilder te maken hebt. Een vakmens die het vak verstaat en je van advies voorziet indien dat nodig is. Tot slot is er nog het tarief. De beste schilder qua tarief is de professional die een gunstige verhouding biedt tussen prijs en kwaliteit. Je let dus niet zozeer op de hoogte of laagte van het tarief, maar op de verhouding ten opzichte van de kwaliteit. Verder is het nog van belang om na te gaan of de schilder beschikbaar is voor jouw type project. Neemt een schilder bijvoorbeeld alleen grote projecten aan of gaat de specialist ook aan het werk om alleen een muur in de keuken te schilderen?

 • Uit eigen regio
 • Garantie op schilderwerk
 • Betrouwbaar in nakomen van afspraken
 • Specialist in uit te voeren schilderklus
 • Gunstige tussen prijs en kwaliteit
 • Beschikbaarheid voor kleine en grote projecten

Schilder gezocht: voordelen van het inhuren van de beste schilder

Heb je al eens eerder een schilder gezocht en gevonden en is dat goed bevallen? Dan weet je wat de voordelen zijn van het inhuren van een professional. Zo hoef je geen vrij te nemen van je werk om schilderonderhoud aan je huis uit te voeren. De tijd na je werk en de weekenden houd je vrij om leuke dingen te doen. Bij het inhuren van de beste schilder weet je vooraf dat je tevreden bent met het resultaat. Je krijgt niet te maken met tegenvallende resultaten als je zelf gaat schilderen. Er kan namelijk veel fout gaan als je zelf gaat verven. Denk maar aan kwastharen die je later tegenkomt in de verf of aan verf op plekken waar je bent uitgeschoten.

Bij het inschakelen van de beste professional weet je ook dat de materialen goed zijn. Een professioneel schildersbedrijf werkt met de beste kwaliteitsmaterialen. Dat zie je ook terug in het duurzame resultaat. De beste schilder maakt heldere afspraken om onduidelijkheden te voorkomen en zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Mocht er wat misgaan dan val je terug op de geboden garantie en de beste schilder komt er dan zo snel mogelijk aan. Dat is weer een voordeel dat je vakmens uit je regio komt. Professionele schilders werken netjes en nauwkeurig en laten je huis weer keurig achter. Een specialist weet ook welke materialen en technieken voor de schilderklus het beste zijn. Er is nog een voordeel te noemen als je de beste schilder hebt gevonden. Je huis stijgt in waarde als de kozijnen strak in de verf staan, de gevel er mooi uitziet en ook binnenshuis alles er netjes geschilderd uitziet. Opgesomd:

 • Bespaar tijd
 • Vooraf zekerheid over goed resultaat
 • Voorkomt wat er mis kan gaan als je het zelf doet
 • Gebruik van de juiste materialen
 • Toepassing van juiste techniek
 • Gebruik van kwaliteitsmaterialen
 • Waardestijging van je woning

  Schilder gezocht? Plaats je opdracht gratis op Werkspot

  Nu een schilder gezocht en straks de beste gevonden via Werkspot. Je begint met het gratis plaatsen van je opdracht op Werkspot. Geef een korte omschrijving, zoals kozijnen schilderen van de buitenkant van het huis. Of de wanden en plafonds sauzen in je woonkamer. Maak daarbij foto´s van de situatie met je telefoon. Het is voor de schilders op ons platform namelijk belangrijk om een goed beeld van de schilderklus te krijgen. Met het gratis plaatsen van de opdracht op Werkspot ben je al een stap dichterbij het vinden van de beste schilder. Hoe nu verder? Werkspot zorgt er als eerste voor dat jouw schilderklus onder de aandacht komt van professionals in je regio. Vakmensen die interesse hebben, reageren op de klus en zo kom je met hen in contact om verder in gesprek te gaan. Ten tweede heb je de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar de beste schilder in je regio. Maak daarbij gebruik van de profielen en duizenden reviews.

  Duizenden reviews om schilders te vergelijken

  Wil je niet alleen afwachten welke reacties er komen, maar ook zelf op zoek gaan naar de beste schilder? De duizenden reviews komen daarbij van pas. Zoek eenvoudig in je regio naar vakmensen door je postcode in te voeren. Je ziet vervolgens een complete lijst met schilders die in je buurt beschikbaar zijn. Elk bedrijf heeft een eigen profiel met daarin interessante informatie. Bijvoorbeeld over de specialiteit en over de onderscheidende kenmerken. Naast het profiel heb je ook de gelegenheid om recensies met klantervaringen te lezen. Dat geeft je een goed beeld voor de verwachtingen die je mag hebben. Bijvoorbeeld als het gaat om de communicatie, betrouwbaarheid, geleverde werk en snelheid waarmee de klus is uitgevoerd. In iedere review zijn weer andere interessante aspecten te ontdekken. Neem vooral even de tijd om de reviews van de vakmensen te bekijken. Krijg je er een goed gevoel bij dan zet je de betreffende schilder op je lijstje. Kijk nog even verder naar reviews en profielen van andere bedrijven om je lijst uit te breiden. Of heb je meteen al de voor jou beste schilder gevonden? Dan is het met een druk op de knop mogelijk om direct een voorstel aan te vragen.

Kom in gesprek met de beste schilder

Ben je in contact gekomen met de beste schilder voor jouw project? Dan is het mogelijk om verder in gesprek te gaan en de professional bij je thuis te laten langskomen. De specialist heeft dan de mogelijkheid om alles goed te bekijken en te beoordelen. Dat is belangrijk om een duidelijke tarief aan te bieden. Heb je meerdere schilderklussen om uit te voeren? Het is heel gebruikelijk om over het tarief te onderhandelen als je meerdere klussen voor de schilder beschikbaar hebt. Het is dan wel handig om wat meer te weten over de gemiddelde kosten van een schilder. Elk soort schilderwerk brengt andere kosten met zich mee en is uit te drukken in een uurtarief of tarief per m².

Als je in gesprek bent, is het ook meteen mogelijk om bijvoorbeeld afspraken te maken over de planning. Of om advies te vragen aan de professional. Alle vakmensen die bij Werkspot zijn aangesloten, voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Je hebt de zekerheid dat je niet met een beunhaas te maken krijgt, want al onze professionals staan als bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Bovendien hebben wij richtlijnen voor professionals om zo te voorzien in de beste service en kwaliteit.

Kom in contact met vakmannen om een prijsopgave voor jouw klus te ontvangen.