Gemiddelde kosten gietvloer aanbrengen

Bijgewerkt op

Een gietvloer geeft een ruimtelijk effect aan je huis, doordat alle ruimtes met deze vloer aan elkaar worden verbonden. Wil je graag een gietvloer met betonlook aanbrengen in je huis en ben je benieuwd wat het gaat kosten?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen vloerspecialisten

Onze vloerspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 43 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Een vloerspecialist kan goed werk afleveren, zodat je nog jarenlang plezier hebt van je nieuwe vloer? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres. Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare aannemer voor het leggen van jouw gietvloer. We lichten graag toe op welke kosten je kunt rekenen en waarom je het beste een professional kunt inschakelen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wil uitbesteden.

Wanneer je gietvloer gaat aanbrengen, is het aan te raden om een professional in huis te nemen. Het aanbrengen van een gietvloer is namelijk geen eenvoudige doe het zelf klus maar een klus waar veel vakkennis voor nodig is. Tijdens het aanbrengen van een gietvloer kan een hoop fout gaan, dus hier wil je zeker niet zomaar zelf aan beginnen. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat, waar je nog jarenlang mee vooruit kan.

Gemiddelde kosten voor het aanbrengen van een gietvloer

De gemiddelde kosten voor het aanbrengen van een gietvloer liggen tussen de € 50,- en € 100,- per vierkante meter. De kosten van een gietvloer verbouwen bestaan uit materiaalkosten en manuren. De totale kosten verschillen per klus en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Kostenindicatie voor het aanbrengen van een gietvloer:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het aanbrengen van een gietvloer.

Type gietvloerGemiddelde kosten per m²
Cement gietvloer€50 - €75
Epoxy gietvloer€60 - €100
Polyurethaan gietvloer€ 50 - € 100

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze aannemers rekenen voor het aanbrengen van een gietvloer. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de aannemer.

Hoe bepaal je de kosten voor het aanbrengen van een gietvloer

De kosten die door een aannemer in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, de staat van de ondergrond, de oppervlakte van je vloer, de materiaalkeuze en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het aanbrengen van een gietvloer.

Type gietvloer

Zoals gezegd heeft het soort gietvloer invloed op de prijs per vierkante meter. Zo is een cement gietvloer goedkoper dan een epoxy of polyurethaan gietvloer. Het verschil in prijs zit hem vooral in de prijs van het materiaal en de bewerking. Wil je perfect gladde vloer? Ga dan voor een epoxy of polyurethaan gietvloer.

Ondergrond

De staat van de ondergrond bepaalt voor een deel de prijs van jouw gietvloer. Bevat de ondergrond veel gaten en/of andere oneffenheden dan moet deze eerst geëgaliseerd worden of er moet meer materiaal gebruikt worden.

Oppervlakte van de vloer

Het mag duidelijk zijn de oppervlakte van de vloer invloed heeft op de prijs per vierkante meter. Voor een grotere vloer betaal je vaak wel meer, maar de prijs per vierkante meter wordt ook gunstiger. Zo gaat de prijs gemiddeld €5 naar beneden per 50 vierkante meter vloeroppervlak.

Advies van een specialist

Ruud Stolzenbach van vloerenbedrijf R. Stolzenbach zegt:

Let bij nieuwbouw op dat het soms tot wel 2 jaar kan duren voordat het bouwvocht uit de woningen is verdampt , een pu vloer is een dampdichte vloer waardoor het aanwezige vocht zich kan ophopen onder de gietvloer en kan leiden voor osmose (blaasvorming en zelfs onthechting)

Het aanbrengen van een gietvloer via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten badkamer renoveren
  2. Kosten huis renovatie
  3. Kosten toiletruimte verbouwen
  4. Kosten betonvloer leggen
  5. Kosten PVC vloer leggen