Gemiddelde kosten voor het storten van een betonvloer

Bijgewerkt op

Wil je graag een betonvloer storten in je woning en wil je weten wat het kost om deze door een vloerspecialist te laten uitvoeren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen vloerspecialisten

Onze vloerspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 102 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voor aanbrengen betonvloer

Laat je een garage, aanbouw, badkamer of keuken bouwen? Dan moet je ook nadenken over de vloer. Een optie is het aanbrengen van een betonvloer. Na het storten, is de betonvloer geschikt voor vloerverwarming en kan je verschillende vloerbedekkingen toepassen. Uiteraard is het ook mogelijk om de betonvloer in het zicht te laten voor een moderne look. In dat geval kan je de betonvloer ook verven en moet je je goed laten voorlichten over het soort betonvloer.

Het storten van een betonvloer is een specialistische klus. Je moet het beton kunnen verwerken en vervolgens netjes op de vloer storten. In veel gevallen moet je de betonvloer ook egaliseren voor je de vloerbedekking kan plaatsen. Wanneer je dit niet netjes doet, blijf je dit de hele levensduur van de vloerbedekking merken. Ook verkort je hiermee de levensduur van je vloer. Het is daarom verstandig om een specialist in te schakelen. Bovendien kan je met een professional met jarenlange ervaring rekenen op een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat van je nieuwe vloer.

Gemiddelde kosten voor het storten van een betonvloer

Soort betonvloerGemiddelde prijs per m² inclusief plaatsing
Gepolierde betonvloer aanbrengen€ 50,- tot € 130,-
Print betonvloer storten€ 70,- tot € 100,-
Sectionaal betonvloer aanbrengen€ 75,- tot € 120,-
In bovenstaand schema vind je de gemiddelde prijzen die onze specialisten rekenen voor het storten van een betonvloer. Deze kunnen afwijken van de prijzen in het prijsvoorstel van de vakman.

De gemiddelde kosten voor het leggen van een betonvloer liggen tussen de € 50,- en € 130,- per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en de arbeidsuren van de vloerenlegger. De totale kosten kunnen verschillen per klus en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabele kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Hoe bepaal je kosten voor het storten van een betonvloer?

De kosten die een vloerspecialist in rekening brengt voor het storten van de betonvloer hangt af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van de klus, het type betonvloer, de oppervlakte van de vloer, de afwerking en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de totaalprijs.

Oppervlakte en vorm van de vloer

Het spreekt voor zich dat de oppervlakte van de vloer belangrijk is voor het bepalen van de prijs van je betonnen vloer. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter is. Het aanbrengen van een betonvloer in een ruimte met veel hoeken en gekke afmetingen is arbeidsintensiever en daarom ook duurder.

Afwerking

Om je betonvloer beter te beschermen tegen vuil en beschadigingen laat je de betonvloer na het storten impregneren. Hiervoor geldt een meerprijs van circa € 8,- per vierkante meter. Wil je de betonvloer na het aanbrengen graag in het zicht laten, maar vind je de klassieke betonkleur niet mooi? Dan kan je een kleurpigment laten toevoegen aan de betonmix. In dat geval betaal je een meerprijs voor het toevoegen van een speciale kleur. Voor een standaardkleur betaal je vaak geen extra kosten. De vakman kan je hier meer over vertellen.

Een goedkopere optie is het zelf verven van de betonvloer. Bij de bekende bouwmarkten of bij de verfspeciaalzaak koop je speciale betonverf. Voor het verven van een betonvloer in de garage of schuur kan je het beste kiezen voor twee-componenten betonverf. Deze verf blijft ook mooi nadat hij in aanraking komt met benzine of olie en slijt minder snel. Het verven van de betonvloer gaat als volgt in zijn werk:

 • Voorbereiden ondergrond
  Voor je de betonvloer gaat verven, moet je de ondergrond eerst stof- en vetvrij maken. Voor het mooiste resultaat verwijder je oude verflagen met een speciale schuurmachine. De vakman heeft deze gereedschappen tot zijn beschikking en kan na het aanbrengen van de betonvloer de vloer ook verven. Het verven van de betonvloer kan overigens pas als de betonvloer helemaal droog is. Als ezelsbruggetje kan je aanhouden dat je per centimeter een week droogtijd hebt. Na het storten van een betonvloer van zeven centimeter, is hij dus pas na zeven weken helemaal droog.
 • Verven betonvloer
  Het verven van de betonvloer kan in elke gewenste kleur. Hierbij is jouw smaak en budget doorslaggevend, verf die je moet laten mengen is vaak iets duurder dan kant-en-klare verf. Na het verven kan het nog wel enige tijd duren voor je de vloer volledig mag belasten. Ga hierbij uit van zo'n zeven dagen. De vakman kan je vertellen welke termijn op jouw vloer van toepassing is. Hierbij maakt hij vaak onderscheid tussen het moment dat je weer op de vloer mag lopen (binnen enkele dagen) en op welk moment je de vloer volledig mag belasten (na een tot meerdere weken).

Soort beton

Wanneer je een betonnen vloer wilt, heb je de keuze uit verschillende soorten. Je kan een massieve betonvloer plaatsen, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een gietvloer met betonlook. Dit is bijvoorbeeld een oplossing wanneer je in je woning niet voldoende ruimte hebt voor de dikte van de betonvloer. Voor het aanbrengen van een betonvloer heb je minstens zeven centimeter opbouwhoogte nodig.

 • Gepolierde betonvloer aanbrengen
  Voor een verdicht en glanzend betonoppervlak kies je voor een gepolierde betonvloer. De dekvloer, vloer en afwerking zijn allemaal onderdeel van dezelfde vloer. Voor het aanbrengen van een betonvloer met niveauverschillen betaal je vaak meer. Dit komt omdat de vakman het beton omhoog moet pompen.
 • Printbeton of gestempelde betonvloer aanbrengen
  Zoals de naam al zegt, heeft dit soort beton een print. Zo kan je kiezen voor beton met een houtlook of de look van natuursteen of klinkers. Dit soort betonvloer aanbrengen is een goedkoper alternatief voor hout en natuursteen en te plaatsen in en om je woning. Zo kan je het ook goed gebruiken in je tuin wanneer je wel de uitstraling van klinkers wilt, maar liever niet het onkruid.
 • Gietvloer met betonlook
  Deze vloeren zijn dunner dan massieve betonvloeren. Ook moet je bij een gietvloer nog een aparte ondervloer hebben van hout, tegels, beton of natuursteen.
Betonvloer leggen kosten

Wat zijn de voordelen van het aanbrengen van een betonvloer? 

Twijfel je nog of het aanbrengen van een betonvloer de beste optie is voor jouw woning? Hieronder vind je de voor- en nadelen van dit soort vloeren.

Voordelen aanbrengen betonvloer
 • Naadloos en hygiënisch resultaat
  Het aanbrengen van een betonvloer geeft jouw woning een strakke uitstraling. Dit komt vooral door het feit dat de vloer naadloos is. Ook is het storten van een betonvloer positief wanneer je een hygiënische vloer wilt: vuilresten blijven amper liggen en bacteriën krijgen geen kans.
 • Goedkoper bij grote oppervlakten
  Heb jij een grote woning? Dan kan het aanbrengen van een betonvloer ook financieel aantrekkelijk zijn. Je hebt met het storten van een betonvloer de onder- en dekvloer ineen. Je hoeft deze vloeren dus niet los van elkaar aan te schaffen en te plaatsen.
 • Aan te passen aan jouw wensen
  Welke betonvloer je laat aanbrengen, bepaalt de uitstraling van je woning. Zo kan je voor een industriële look gaan, maar het storten van een gestempelde betonvloer kan je woning juist ook een warme uitstraling geven. Daarnaast is elke kleur mogelijk, dit kan je al bepalen in het mengproces, maar ook door het verven van de betonvloer.
Nadelen aanbrengen betonvloer
 • Schotel- of scheurvorming na aanbrengen betonvloer
  Het is belangrijk dat het aanbrengen van de betonvloer secuur gebeurt. Wanneer dit bij te warme weersomstandigheden gebeurt, kan de betonvloer bol komen te staan. Dit noemen we ook wel schotelvorming. Daarom is het ook aan te raden om enige tijd te wachten voor je de vloerverwarming aanzet na het storten van de betonvloer. Ook is bij het aanbrengen van de betonvloer een goede dikte en wapening essentieel. Wanneer dit niet secuur gebeurt, kunnen er scheuren ontstaan in het beton. Overigens vinden sommige mensen dit juist weer bijdragen aan de industriële look van het beton.
 • Zinken en niveauverschil
  Bij het aanbrengen van een betonvloer zijn de hoeken het moeilijkst op te vullen. Hierdoor ontstaan er hoogteverschillen, dit noemt de vakman ook wel zinken. Om te voorkomen dat het hoogteverschil met het blote oog waar te nemen is, is het belangrijk dat de vakman veel ervaring heeft met het aanbrengen van een betonvloer. Op Werkspot kan je dit bijvoorbeeld checken op het profiel van de vakman door verschillende reviews te lezen. Hou er overigens wel rekening mee dat het een industrieel product is en dat een betonvloer na storten nooit helemaal 100% vlak is. Door het beton goed te polijsten zorgt de vakman er voor dat je het hoogteverschil niet ziet of voelt.

Het aanbrengen van een betonvloer laten uitvoeren via Werkspot?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kan je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget voor het aanbrengen van een betonvloer. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats gratis en vrijblijvend een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kan je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

 1. Kosten PVC vloer
 2. Kosten wand- of vloertegels leggen
 3. Kosten laminaat leggen
 4. Kosten gietvloer aanbrengen
 5. Kosten vloerbedekking leggen

Vind een vloerspecialist dichtbij