Zolder verbouwen kosten

Bijgewerkt op

Het is fijn om wat extra ruimte in huis te hebben. Wil je een bijvoorbeeld een dakkapel of dakraam plaatsen of heeft jouw zolder nog geen elektriciteit en ben je benieuwd wat het gaat kosten om dit door een specialist te laten uitvoeren? Bekijk hier de gemiddelde om een zolder te verbouwen

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen dakdekkers

Onze dakdekkers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 146 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Zolder verbouwen: kosten

Om een reguliere zolder om te bouwen tot hobbyruimte, slaapkamer, kinderkamer of werkplek, zijn vaak best wat veranderingen nodig. Niet alleen moet er een raam in de ruimte, maar misschien moet de isolatie ook wel worden aangepakt en de vloer en muren kunnen waarschijnlijk ook wel een opknapbeurt gebruiken. Dit zijn klussen die je niet zomaar even tussendoor doet. Nee, je zolder verbouwen is een belangrijk project en dat kun je maar beter uitbesteden aan een serieuze vakman. De totale gemiddelde kosten voor een zolder verbouwen liggen tussen de € 5.000,- en € 15.000,-.

Gemiddelde kosten zolder verbouwen:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor een zolderverbouwing opgedeeld in verschillende soorten klussen:

Scenario’sKosten
Tussenwand plaatsen€ 600,- tot € 1.000
Isolatie binnenkant dak€ 20,- tot € 50,- per m²
Isolatie buitenkant dak€ 40,- tot € 60,- per m²
Dakkapel plaatsen€ 3.500 tot € 8.500
Stucwerk€ 13,- tot € 25,- per m²
Vaste trap plaatsen€ 2.000 tot € 5.000
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze aannemers rekenen voor het verbouwen van een zolder. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte die je uiteindelijk ontvangt.
zolder bouwen kosten

Prijsopbouw zolder verbouwing

Wanneer we kijken naar de kosten van een zolder verbouwing, komen we gemiddeld uit op zo’n €11.000,-. Deze prijs is natuurlijk afhankelijk van jouw eigen specifieke wensen. We kunnen het bouwen van een zolder indelen in een goedkoopste scenario, waarbij je uitgaat van een dakraam, een trap, isolatie voor het dak, electriciteit (indien dit er nog niet is), verwarming en afwerking van het plafond, de muren en de vloer. Bij een gemiddeld scenario kijk we ook nog naar een dakkapel en gipswand en een trap met een draai er in. In het geval van het meest luxe scenario kijken we ook naar kosten voor een dakkapel én een dakraam, gipsplaten én stucwerk, stevige elektriciteit, een gipswand en een trap met twee draaien er in.

Hoe bepaal je de kosten voor een zolder verbouwen?

De kosten die door de aannemer in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Hieronder geven we aan waar je allemaal op moet letten:

Dakraam of dakkapel

Een dakraam zorgt voor meer licht in de ruimte en belangrijk onderdeel dus van het verbouwen van je zolder. Voor een dakraam kun je rekenen op kosten van ongeveer € 750,-. In dat geval heb je een kunststof tuimelvenster van 80 x 140cm. Wil je naast meer licht ook graag meer ruimte op zolder creëren? Dan is een dakkapel een goed idee. De kosten die zo’n dakkapel met zich meebrengt, zijn afhankelijk van een aantal variabelen: Ga je voor maatwerk of voor een standaard ontwerp (prefab)? En welk materiaal kies je?
In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor een dakkapel:

MateriaalPrefabMaatwerk
Hout€ 3.500€ 4.250
Kunststof€ 4.000€ 5.000
Polyester€ 5.000Kan niet op maat gemaakt worden
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze aannemers rekenen voor een dakkapel inclusief btw, materialen en manuren. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de aannemer.

Dak isoleren

Wist je dat wanneer je je dak niet isoleert, je maar liefst 30% warmte verliest? Dat kost geld en is slecht voor het milieu. Goed idee dus om je dak wel te laten isoleren. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het soort huis waar je in woont en natuurlijk het oppervlakte dat geisoleerd moet worden. In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het isoleren van een dak:

Soort huisAfmeting dakKosten
Rijtjeshuis/hoekwoning45m2€1.600
Twee-onder-een-kapper65m2€1.800
Vrijstaand klein80m2€2.100
Vrijstaand groot140m2€2.600
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze aannemers rekenen voor dakisolatie inclusief btw, materialen en manuren. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de aannemer.

Gipswand plaatsen

Soms is het een goed idee om de zolder op te splitsen in meerdere ruimtes. Een gipswand plaatsen is in zo’n geval een prima plan. Qua materiaal zijn er nog best wel wat verschillende opties en die hebben uiteraard een uitwerking op de prijs. Daarnaast stijgt de prijs natuurlijk naarmate het meerdere m² betreft. Over het algemeen kun je bij het plaatsen van een gipswand uitgaan van € 50,- tot € 80,- per m².

Vaste trap plaatsen

Meestal heeft een zolder in eerste instantie een uitklap trap. En wanneer je de zolder wil omtoveren tot een ruimte die je daadwerkelijk vaak gaat gebruiken, is het een goed idee om een vaste trap te plaatsen. De kosten worden bepaald door materiaal en vorm. Gemiddeld kost het plaatsen van een rechte trap zo’n € 1.000, voor het plaatsen van een trap met één draai kun je uitgaan van € 1.250,- en wil je liefst een trap met twee draaien? Houd dan rekening met een kostenplaatje van € 1.500,-. De totale kosten voor het plaatsen van een vaste trap kunnen snel oplopen. Je moet denken aan extra kosten voor het maken van het trapgat en de afwerking zoals schilderen of trapbekleding.

Stucen

Als je de nieuwe zolder echt mooi wil afwerken, is het een goed idee om de huidige gipsplaten die je hebt nog even een keer te stucen. De kosten hiervan variëren afhankelijk van het soort stucwerk dat je kiest.

Zonwering

Een zolder kan aardig heet worden in de zomer, aangezien het het hoogste punt van het huis is. Daarom kan zonwering een slimme extra zijn om aan je verbouwing toe te voegen. De kosten hiervoor variëren van € 100,- tot € 60,-0 per vierkante meter. Afhankelijk van het materiaal en of je voor handmatige of elektrische besturing kiest.

Airco

Is zonwering alleen nog niet voldoende? Dan kun je een airco installatie toevoegen, voor koelte en meerwaarde voor je woning. De kosten van de airco liggen doorgaans tussen de € 1.200 ,- en € 1.700,-.

Zolder laten verbouwen via Werkspot

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze zijn opgebouwd, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare aannemer voor het verbouwen van je zolder. Je plaatst een opdracht waar geinteresseerde specialisten op kunnen reageren. Op basis van de reviews en de profielen kun je een goed beeld krijgen van de kwaliteiten van deze vakmannen. Zo kun jij gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een Werkspot vakman wilt uitbesteden.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten huisrenovatie
  2. Kosten gevelrenovatie
  3. Kosten vliering bouwen
  4. Kosten dakrenovatie
  5. Kosten binnenschilderwerk