Gemiddelde kosten gevelrenovatie

Bijgewerkt op

Wanneer je de gevel van je woning gaat renoveren, is het aan te raden om hiervoor een professional in te schakelen. Het renoveren van een gevel is namelijk geen eenvoudige doe het zelf klus, maar een klus waar veel vakkennis voor nodig is.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.4

Top beoordelingen gevelspecialisten

Onze gevelspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.4 op 5 op basis van 111 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Tijdens het renoveren van een gevel kan een hoop misgaan, dus hier wil je zeker niet zomaar zelf aan beginnen. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat, waar je nog jarenlang mee vooruit kan.

Gemiddelde kosten voor het renoveren van een gevel

De gemiddelde kosten voor het renoveren van een gevel liggen tussen de €10 en €100 per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en manuren. Wil je alleen de gevel laten reinigen? Dan moet je denken aan een gemiddelde prijs per vierkante meter van €15. Moeten de voegen ook worden vervangen, dan kan de prijs al snel oplopen tot €50 per vierkante meter. De totale kosten verschillen per klus en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Gevelrenovatie kosten

Kostenindicatie voor het renoveren van een gevel:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het renoveren van een gevel.

Type gevelwerkzaamhedenGemiddelde prijs per 10m2
Voegen en impregneren€250
Voegen en renovatie schoorsteen€300
Reinigen, renoveren en impregneren€350
Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen€450

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze gevelspecialisten rekenen voor het renoveren van de gevel. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de aannemer.

Hoe bepaal je de kosten voor het renoveren van een gevel

De kosten die door een gevelspecialist in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, de oppervlakte van de gevel, de materiaalkeuze en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het renoveren van een gevel.

Gevel reparatie

Het kan zijn dat alleen een gevelreparatie volstaat om je gevel weer terug te krijgen in zijn oude staat. Soms is de gevel dermate beschadigd dat er een gevelrenovatie nodig is. Deze is ingrijpender en arbeidsintensiever, waardoor een renovatie duurder is dan een reparatie. Benieuwd naar specifiekere prijzen voor gevel reparatie bekijk het overzicht van de prijzen hier.

Voegsoort

Het kan zijn dat er bij een gevelreparatie of renovatie voegen vervangen moeten worden. Hiervoor zijn verschillende voegen beschikbaar die enorm uiteenlopen in prijs. Zo moet je voor het meest voorkomende type voeg denken aan een vierkante meter prijs van €10, terwijl dit bij een speciaal type voeg wel kan oplopen tot €100.

Gevelreiniging

Wil je de gevel van je huis laten reinigen omdat je last hebt van groene aanslag of graffiti? De prijs voor het reinigen van je gevel liggen tussen de €5 en €20 per vierkante meter, en is met name afhankelijk van het type vervuiling.

Impregneren

Heb je de gevel van je woning laten reinigen? Dan is het aan te raden om deze te laten impregneren. Dit is het aanbrengen van een beschermlaag die waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend werkt. Hiervoor moet je rekening houden met extra kosten van ongeveer €8 per vierkante meter.

Het renoveren van je gevel via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten Schuifpui of openslaande deuren plaatsen
  2. Kosten gietvloer plaatsen
  3. Kosten kelder bouwen
  4. Kosten gras leggen of zaaien
  5. Kosten Tuinontwerp

Vind een gevelspecialist dichtbij