gemiddelde kosten gevel impregneren

Bijgewerkt op

Wil je jouw gevel laten impregneren? Lees op deze pagina informatie over de kosten en de factoren die de prijs bepalen.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schoonmaakbedrijven

Onze schoonmaakbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 41 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Dit zijn de gemiddelde kosten voor het impregneren van je gevel

De gemiddelde kosten voor het impregneren van een gevel liggen tussen doorgaans tussen de € 7,- en € 12,- per m². In dit bedrag zijn de materialen en manuren inbegrepen. Om de totale kosten voor het impregneren van je gevel zo helder mogelijk te krijgen, is het slim om je goed in te lezen in de verschillende mogelijkheden. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman. Een vakman zal onder een bepaald aantal vierkante meters een dagprijs hanteren. Deze ligt tussen de € 250,- en € 350,- Over het algemeen zal de dagprijs gelden voor oppervlaktes onder de 30 m²

Aantal m²Gemiddelde prijs
0 - 30 m²€ 250 - € 350
50 m²€ 350 - € 600
100 m²€ 700 - € 1200

*Dit zijn indicatieve prijzen. De exacte prijs kan een professional geven als hij de situatie heeft gezien. Plaats een opdracht en kom in contact met geïnteresseerde specialisten.

Waarom de gevel impregneren?

Een nette gevel is essentieel voor een goede uitstraling van je huis. Uiteraard wil je deze gevel goed beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, zure regen en de bijkomende schimmels. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd je gevel te impregneren. Je gevel impregneren is niet alleen goed voor vochtbestrijding, maar werkt ook brandvertragend en enigszins warmte-isolerend. We raden je aan om je gevels of muren te laten impregneren door de speciaal hiervoor opgeleide vakmannen. Deze specialisten weten precies waar ze op moeten letten en werken met een professioneel impregneermiddel. Om te berekenen hoeveel je gemiddeld kwijt bent aan een dergelijk project, moet je met een aantal elementen rekening houden. Hieronder leggen we je uit wat gevelimpregnatie inhoudt en wat de prijsbepalende factoren zijn.

Wanneer je een gevel laat impregneren, wordt er een beschermlaag op je gevel gespoten. Deze laag zorgt ervoor dat de gevel niet alleen waterafstotend, maar ook brandwerend en schimmelwerend wordt. Water van buitenaf krijgt dus geen kans om via de gevel je woning in te trekken. Om te zorgen dat dit project zo goed mogelijk verloopt is het aan te raden om een gevelspecialist in de hand te nemen. Het impregneren van een gevel is geen eenvoudig project en er kunnen verschillende dingen misgaan. Kies voor een erkende gevelspecialist met jarenlange ervaring waarmee je jezelf verzekerd van een betrouwbaar resultaat.

Het impregneren van je gevel: hoe bepaal je de kosten?

Je muur impregneren biedt vele voordelen. Het vermindert de kans op vorstschade, omdat er geen vocht in de muren kan trekken en bevriezen. De muur blijft beter schoon en hoeft je minder vaak te onderhouden. Ook graffiti is veel eenvoudiger verwijderbaar, omdat de verf niet in de gevel trekt. Om tot een goede indicatie van de kosten voor het impregneren van je gevel te komen, dien je wel rekening te houden met een aantal onderdelen. Denk hierbij aan de staat van je gevel en de keuze van het impregneermiddel.

 

De staat van je gevel

Om je gevel zo goed mogelijk te impregneren is een poreuze of afbrokkelende voeg geen optie. In dat geval moeten de voegen eerst opnieuw gevoegd worden, voordat je de impregnatiebehandeling kunt starten. In veel gevallen is het nodig om eerst de gevel te reinigen voordat deze gëimpregneerd kan worden. Alleen bij nieuwbouwwoningen jonger dan 3 jaar zou het kunnen zijn dat de gevel schoon genoeg is om meteen te kunnen impregneren. Impregneer je een vuile gevel, dan trekt het impregneermiddel niet goed in en geeft een gevelspecialist je geen garantie. Wil je meer informatie over hoe je de gevel het beste schoon kunt maken, neem dan een kijkje op onze pagina over gevelreiniging.

 

Het soort impregneermiddel

Er zijn drie soorten impregneermiddelen met ieder hun eigen voor- en nadelen, namelijk watergedragen impregneermiddelen, oplosmiddelhoudende producten en cremes. Hieronder zetten we de verschillen voor je uiteen.

Watergedragen impregneermiddelen:

Deze impregneermiddelen zijn gemaakt op basis van water. Het voordeel van dit middel is dat het niet schadelijk is voor het milieu. Wanneer je morst, kun je de ondergrond eenvoudig schoonmaken. Het nadeel van een impregneermiddel op waterbasis is dat je het slechts 1x op de gevel kunt gebruiken. Het middel zorgt ervoor dat er geen vloeistoffen in de gevel kunnen trekken, dit geldt dus ook voor het vloeibare impregneermiddel. Dit middel is de goedkoopste variant en scheelt al snel zo’n € 20,- tot € 25,- per liter ten opzichte van oplosmiddelhoudende producten.

  Oplosmiddelhoudende producten:

In tegenstelling tot de watergedragen impregneermiddelen, kan een middel op basis van oplosmiddelen wel op reeds geïmpregneerde ondergronden worden gebruikt. Het nadeel hiervan is wel dat de stoffen in de oplosmiddelen schadelijk voor het milieu en je gezondheid kunnen zijn. Bovendien is dit type impregneermiddel moeilijk schoon te maken wanneer je geknoeid hebt.

Impregneermiddel in de vorm van een crème:

Wil je een klein oppervlakte impregneren, kies dan voor een crème. Het voordeel hiervan is dat het goed doseerbaar is en je brengt het makkelijk aan met een kwast of een roller. Aangezien de crème erg dik is, hoef je voor dit werk niets af te plakken. Heb je toch geknoeid, dan maak je het eenvoudig schoon. Het impregneren met een crème is zeer arbeidsintensief werk, dus gebruik dit middel alleen voor kleine oppervlakken.

Houd in alle gevallen rekening met het feit dat geen enkel impregneermiddel optrekkend vocht uit de grond tegenhoudt. Wil je optrekkend vocht uit de grond aanpakken, dan moet je naar andere behandelmethodes kijken. Denk hierbij aan het injecteren of onderkappen van je muren.

De grootte van het project

Voor veel projecten geldt: hoe meer vierkante meters aan werk, hoe goedkoper het project uitvalt. Dit geldt ook voor het impregneren van je gevels. Bij grote projecten kan een gevelspecialist je vaak een goede korting geven. Het is dus altijd de moeite waard om bij je buren te informeren of zij toevallig ook hun gevel willen voorzien van een beschermlaag.

Advies van een vakman

Wil je jouw gevel laten impregneren dan is het goed om van tevoren alles goed uit te zoeken. Wij hebben 1 van onze specialisten gevraagd om een advies.

Hendrik Lugters van A. H. Schoonmaakbedrijf : "Houd er rekening mee in de planning dat de gevel na het reinigen eerst moet drogen voordat deze geimpregneerd kan worden. Dit kan in de zomer al na een uur zijn maar in de herfst of winter wel een paar dagen tot een week."

 

Laat je een gevel impregneren door een expert via Werkspot?

Nu je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het impregneren van je gevel hebt, is de volgende stap om te bekijken of de berekende prijs overeenkomt met je budget en wensen. Is dit het geval en wil je gebruik maken van een gevelspecialist via Werkspot, zet je opdracht dan meteen op de website. Wil je weten hoe andere consumenten de werkwijze ervaren hebben, vergelijk dan de verschillende werkzaamheden van de vakmannen op basis van de reviews. Op deze manier vind je eenvoudig een betrouwbare vakman die je gevel weer voor lange tijd vocht- en brandwerend houdt.

Prijzen van gerelateerde klussen

  1. Gevel reparatie
  2. Voegwerk