gemiddelde kosten gevelreiniging

Bijgewerkt op

Ben je van plan om jouw gevel te laten reinigen? Op deze pagina lees je wat de kosten zijn en welke factoren de uiteindelijke prijs bepalen.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schoonmaakbedrijven

Onze schoonmaakbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 66 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

De kosten voor het reinigen van je gevel

In de tabel hieronder zie je de kosten voor de gevelreiniging door een professionele gevelreiniger:

OppervlaktePrijsindicatie
0 tot 20 m²€ 350 - €500
40 m²€500 - €600
100 m²€ 900 - € 1200
*Deze tabel laat de indicatieprijzen zien die gevelspecialisten via Werkspot rekenen voor het reinigen van je gevel. De definitieve prijzen in het voorstel kunnen hiervan verschillen.

Een schone gevel is essentieel voor een mooi aangezicht van je huis. Om deze reden is het verstandig om je buitenmuren om de zoveel tijd een oppepper te geven in de vorm van een gevelreiniging. Gevelreiniging is ook noodzakelijk wanneer er vocht van buitenaf in de muren is getrokken en je de gevel moet impregneren. Een impregnatiebehandeling kan pas starten nadat je de voegen gerepareerd hebt. Ook moet je de gevel eerst vrij van vuil en mossen maken en mogelijke graffiti verwijderen. Het is raadzaam om voor deze opdracht een erkende gevelreiniger in te huren. Deze expert weet precies hoe dit schoonmaakproject in zijn werk gaat, kent de kneepjes van het vak en werkt met  professionele reinigingsmiddelen. Wat je neer moet leggen voor een dergelijk project, ligt aan de verschillende facetten die we hieronder uitleggen.

 

Er zijn verschillende opties te bedenken voor het schoonmaken van je muur. Je kunt ervoor kiezen om dit werk zelf uit te voeren met een hogedrukreiniger. Dit klinkt als de goedkoopste oplossing, maar goedkoop is vaak ook duurkoop. Door met een hogedrukspuit aan te slag te gaan kun je de gevel of voegen kapotmaken. In dit geval moet er alsnog een vakman langskomen om de gevel te repareren. Om te zorgen dat dit project zonder problemen verloopt, doe je er goed aan om de gevelreiniging over te laten aan een professionele gevelreiniger of schoonmaakbedrijf. Deze vakmannen en -vrouwen weten precies wat ze doen en kunnen je ook adviseren over bijvoorbeeld een reiniger die het beste bij je gevel past. Dankzij hun jarenlange ervaring, verzeker je jezelf van een brandschone gevel die weer een poos mee kan.

 

Dit zijn de gemiddelde kosten voor het reinigen van je gevel

Het is lastig om tot een gemiddelde prijs voor het reinigen van gevels te komen. Vaak wordt geadviseerd om naast gevelreiniging je gevel ook te laten impregneren, zodat het geheel in de komende jaren vuil- en waterafstotend blijft. Blijkt dat de voegen poreus zijn, dan moeten deze gerepareerd of zelfs vervangen worden. In het algemeen zal voor opdrachten tot 20m² een dagprijs berekend worden. Is het oppervlakte hoger dan 20m², dan wordt er een prijs per m² gerekend. Afhankelijk van de grootte van het project variëren de prijzen voor gevelreiniging inclusief manuren en materiaalkosten tussen de € 7,-  en € 12,- per m2.

 

Gevelreiniging: hoe bepaal je de kosten?

Het reinigen van je gevel biedt vele voordelen, zoals een mooie uitstraling van je huis. Iedere vakman heeft zijn eigen redenen om te werken met bepaalde technieken of producten. Vraag een vakman om een duidelijk uitleg over de technieken die hij of zij gebruikt en vooral waarom. Het is niet gezegd dat de ene techniek beter is dan de andere, het eindresultaat en de garantie van de gevelreiniging is het allerbelangrijkste. De kosten van een goede gevelreiniger hangt wel grotendeels af van de gebruikte techniek, de verschillen, voor- en nadelen zetten we hieronder voor je uiteen.

 

SteamPLUS-stoomreinigingstechniek

SteamPLUS is een hogedruk-stoomreinigingstechniek waarbij water tot 150°C wordt gekookt en onder hoge druk tegen de gevel wordt gespoten. Door de extreme hitte en de speciale spuitmond van het reinigingsapparaat, komt de reiniger zachter op de gevel terecht dan bij gebruik van een hogedrukspuit. Ondanks dat de SteamPLUS-techniek ook wel hogedrukreiniging wordt genoemd, is de werking van de algemeen bekende hogedrukreiniger anders. De standaard hogedrukreiniger spuit het water met een hoge druk tegen de gevel, waardoor je de gevel of voegen kapot kunt spuiten. Het is een goedkope vorm van gevelreiniging, maar slecht voor je gevel. De voordelen van de SteamPLUS-techniek is dat deze de gevel niet beschadigt en het milieuvriendelijk is.

Neveljet: het alternatief voor zandstralen

Het echte zandstraalwerk met zand en lucht gebeurt niet meer, omdat dit de gevel kapot maakt. Ook brengt de uitvoering van zandstralen veel bijkomende gezondheidsrisico’s met zich mee. Sinds 1957 is deze techniek voor gevelreiniging zelfs verboden. Er is wel een alternatief op de markt, namelijk het Neveljet-systeem. Deze techniek combineert 20% zand met 80% water, waardoor het een zacht alternatief is voor het verboden zandstralen.

Chemische reiniging van gevels

Met een borstel wordt er chemisch reinigingsmiddel op de gevel gesmeerd. Een groot nadeel van deze vorm van gevelreiniging is dat chemische middelen slecht zijn voor het milieu. Om deze reden moet je voor een dergelijk schoonmaakproject vaak een vergunning aanvragen. Je moet de gebruikte chemicaliën opvangen, zodat je tuin en het milieu niet worden aangetast. Deze schoonmaakvariant wordt in principe alleen ingezet om hardnekkige graffiti te verwijderen.

Wil je ervoor zorgen dat de gevel na het reinigen langer schoon blijft en waterafstotend? Lees hier meer over op onze pagina over gevelimpregneren.

Advies van een vakman

Van Dalfsen cleaning: Wij komen altijd langs om te kijken naar de ondergrond en naar hoe vuil de gevel is. Wij proberen dan een stukje uit en kunnen op basis daarvan bepalen wat de prijs is. Laat altijd een vakman langskomen, op afstand een exacte prijs geven is niet mogelijk.

Laat je de gevels reinigen door een specialist via Werkspot?

Nu de gemiddelde prijzen voor gevelreiniging helder zijn, kun je kijken of de prijs die je hebt berekend overeenkomt met je budget en bijbehorende wensen. Als dit het geval is en je wil je gevels door een gevelspecialist via Werkspot laten reinigen, zet de opdracht dan direct op de website. Vergelijk de verschillende vakmannen op basis van de reviews die andere consumenten hebben achtergelaten. Zo kom je makkelijk tot de juiste keuze van een betrouwbare vakman die je gevels er weer als nieuw uit laat zien.

Prijsinformatie andere diensten