Kosten voegen weten? Ontdek de gemiddelde prijs

Bijgewerkt op

Zijn de voegen in jouw woning aan vervanging toe? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten voor voegen. Ontdek de gemiddelde prijs op Werkspot.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen metselaars

Onze metselaars, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 98 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voegen

Een huis met goede voegen ziet er mooi en verzorgd uit. Maar dat is niet de enige reden waarom aandacht voor voegwerk belangrijk is. Voegen helpen je muren en woning te beschermen tegen vocht en vorstschade. Is het voegwerk in jouw woning aan vervanging toe? Ontdek hier de gemiddelde kosten voor het voegen van de woning.

Het vervangen van voegen is een specialistische klus die je het beste aan een vakman over kan laten. De vakman heeft het juiste gereedschap en weet precies waar hij op moet letten bij het vervangen van de voegen. Zo weet je zeker dat het voegwerk daadwerkelijk de gevel verstevigt. En kun jij weer jaren genieten van een woning met een mooie voeg.

Dit zijn de gemiddelde kosten voegen

Soort klusGemiddelde kosten voegen
Kosten voegen: dagprijs€ 400,- tot € 500,-
Kosten voegen per m2€ 35,- tot € 40,-
Meerprijs speciale soorten voegen per m²€ 10,- tot € 15,-

Bovenstaande tabel geeft je een idee wat de kosten voor voegen zijn. De prijzen zijn exclusief btw en inclusief het uithakken van de oude voeg, het schoonmaken en opnieuw voegen. Ook voert de vakman het puin af. De prijs die jij betaalt kan hoger of lager uitvallen. Dit heeft te maken met het aantal vierkante meters, de moeilijkheidsgraad en de wensen voor een speciale voeg. Wil jij weten welke kosten jij betaalt voor het voegen? Neem contact op met een vakman voor een prijsvoorstel op maat.
Voegen

Wat bepaalt de kosten voor voegen? 

De kosten voor voegen bepaalt de vakman op basis van een aantal criteria. Nodig jij een vakman uit voor het maken van een prijsvoorstel op maat? Bespreek dan in ieder geval onderstaande onderwerpen.

 • Kosten voegen: aantal vierkante meters
 • Hoogte van de woning
 • Soort voegen
 • Moeilijkheidsgraad

Aantal vierkante meters bepaalt kosten voegen

Het aantal vierkante meters heeft direct effect op de kosten voor het voegen. De vakman rekent over het algemeen voor klussen onder de twintig vierkante meter een dagprijs tussen de vierhonderd en vijfhonderd euro. De dagprijs baseert de vakman op het aantal kilometers dat hij moet rijden, het eventueel opbouwen van de steiger en de moeilijkheidsgraad van de klus. Wanneer de vakman het werk niet in een dag kan afronden, rekent hij een halve dag extra.

Ben jij op zoek naar de kosten voegen voor een klus van meer dan twintig vierkante meter? Dan rekent de vakman een prijs per vierkante meter. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de 35 en 40 euro per vierkante meter. Dit zijn de prijzen voor normaal voegwerk. Heb jij een woning met bijzondere voegen? Dan is de vakman langer bezig. Reken dan op kosten voor het voegen tussen de 45 en 60 euro per vierkante meter. De vakman hakt de oude voeg uit, maakt de voeg schoon en voegt de gevel opnieuw. Ook zorgt de vakman dat je niet met puin achterblijft.

Tip! Wil je kosten besparen en ben je erg handig? Dan kun je een deel van de klus zelf uitvoeren. Zo kun je met de vakman afspreken dat je zelf de voeg uithakt. Het is hierbij erg belangrijk dat je weet wat je doet. Anders heb je kans dat je de gevel beschadigt. Dan lopen de kosten voor het voegen juist hoger op. De vakman moet dan namelijk ook de gevel herstellen.

Kosten voegen: hoogte woning

De hoogte van de woning heeft direct effect op de kosten voor het vervangen van voegen. Zo moet de vakman een steiger bouwen om goed bij de voegen te komen. Je kunt je voorstellen dat je meer betaalt voor een hoge steiger dan voor een lage steiger. Heb jij een hoge woning dan kan het zijn dat de vakman extra maatregelen moet nemen. Maakt de vakman extra kosten voor het voegen? Dan telt de hij dit op bij de totaalprijs van de klus.

Bespreek met de vakman goed de bereikbaarheid van jouw woning. Wil je dat hij aan de achterkant van de woning de voegen gaat vervangen? Laat hem dan weten of hij achter de woning de steiger kan opbouwen. Moet hij door een smalle brandgang of is de achtertuin direct toegankelijk vanaf de weg?

Kosten soorten voegen

Je staat er misschien niet bij stil, maar er zijn veel verschillende soorten voegen. Het soort voegen bepaalt de kosten. Met een eenvoudige voeg is de vakman namelijk een stuk sneller klaar. Een ingewikkelde voeg kost extra tijd en daarom rekent de vakman hiervoor een meerprijs tussen de tien en vijftien euro.

 1. Gladde voeg
  De gladde voeg komt in Nederland het meest voor. Zoals de naam al zegt, zorgt deze voeg voor een gladde gevel. De voeg integreert de vakman met de steen.
 2. Kamvoeg
  Een kamvoeg heeft een licht ruw oppervlak en is aantrekkelijk voor de kosten voor het voegen. Deze voeg is vrij open van structuur en neemt daarom sneller vocht op dan de gladde voeg. De voeg komt aan zijn naam door de manier van afwerking. Hiervoor gebruikt de vakman een kam.
 3. Borstelvoeg
  De borstelvoeg lijkt erg op de kamvoeg. Het enige verschil is dat de vakman voor de afwerking kiest voor een borstel. Vandaar de naam.
 4. Schaduwvoeg
  Bij een schaduwvoeg loopt de horizontale voeg schuin omhoog en de verticale voeg ligt gelijk met de steen. De schaduwvoeg heeft net als de gladde voeg een glad oppervlak. De schaduwvoeg past goed bij een woning met lange, platte stenen.
 5. Snijvoeg
  Heb je een oud of monumentaal pand? Dan wil je de karakteristieke eigenschappen van de woning behouden. In dit geval kiest de vakman vaak voor een snijvoeg. De vakman maakt in dit geval gebruik van een speciaal voegcement en snijdt de voeg aan de boven- en onderkant schuin af. De kosten van het voegen bij een snijvoeg zijn vaak hoger dan de andere voegen.
 6. Knipvoeg
  Ook de knipvoeg kent vaak hoge kosten voor het voegen. De knipvoeg komt overeen met de snijvoeg. Het belangrijkste verschil is dat de voeg uitsteekt ten opzichte van het metselwerk. Ook de knipvoeg vind je vooral terug bij oude panden en landelijke boerderijen.

Moeilijkheidsgraad beïnvloedt kosten voegen

De kosten voor het voegen zijn ook afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. De moeilijkheidsgraad heeft voor het grootste deel te maken met het soort voeg dat je kiest. Maar dit is niet de enige reden dat de moeilijkheidsgraad van de klus stijgt. Wanneer de vakman niet goed bij de gevel kan komen, maakt dit de klus ook lastiger. De extra tijd die hij bezig is, berekent hij aan jou door.

*Tip!*Wil je minder kosten voor het voegen? Dan kun je overwegen de klus met meerdere buren uit te besteden. De vakman weet dat hij dan meerdere dagen werk heeft en rekent dan vaak een aantrekkelijk tarief. Ook scheelt het in de kosten dat hij niet steeds opnieuw de steiger moet op- en afbouwen.

Wanneer voegwerk vervangen? 

Wanneer je het voegwerk moet vervangen, is afhankelijk van de staat van de gevel. Controleer daarom regelmatig de voegen. Zeker wanneer de voegen scheuren hebben, is het tijd om een vakman in te schakelen. Wanneer je dit niet doet, loop je de kans dat er vocht in de muren gaat zitten. De oorzaak van het optrekkend vocht moet je dan eerst aanpakken. Daarna kan de vakman aan de slag met het vervangen van de voegen. Wanneer je het voegwerk gaat vervangen, heeft dit dus ook effect op de kosten voor het voegen. Als je er te laat bij bent, betaal je een stuk meer. Dan moet je namelijk ook de kosten voor het herstellen van de gevel betalen.

Reinigen en impregneren gevel

Heb jij de voegen laten vervangen? Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het resultaat. Het reinigen en impregneren van de gevel helpt daarbij.

 • Reinigen van de gevel
  Zijn de stenen in de gevel vies en heb je flink wat mos? Dan kun je een vakman vragen de gevel te reinigen. Samen met het vervangen van de voegen, geeft dit jouw woning weer een frisse uitstraling. Een vakman heeft verschillende opties voor het reinigen van de gevel. Welke optie het beste bij jouw woning past, is onder andere afhankelijk van het soort vuil dat op de gevel zit.

 • Impregneren gevel
  Naast het vervangen van de voegen en het reinigen van de gevel, kun je de gevel laten impregneren. Door de gevel eens in de zoveel tijd de impregneren bescherm je je woning tegen weersinvloeden en schimmel. Daarnaast werkt impregneren ook brandvertragend en enigszins warmte-isolerend. Ben je benieuwd naar de kosten van het impregneren van de gevel? Ontdek ze hier.

Advies van een vakman over voegen vervangen

Ga jij je voegen vervangen en ben je benieuwd naar de kosten voor het voegen? Dan kun je contact opnemen met verschillende vakmannen. Maar waar moet je nu precies op letten bij de selectie van een vakman? Werkspot stelde deze vraag aan een van onze vakmannen. Gevelspecialist Robbin Wien legt uit: "Vraag voor de klus altijd naar de garantievoorwaarden van de vakman. Een goedkope vakman lijkt misschien gunstig, maar het is mogelijk dat hij met slechte producten werkt. Dan kan het resultaat in korte tijd weer verergeren en betaal je zonder garantie opnieuw kosten voor het voegen."