Gemiddelde kosten voor keuken schilderen

Bijgewerkt op

Je keuken schilderen kan voor een compleet nieuwe uitstraling zorgen. Maar wat zijn de kosten van het schilderen van een keuken?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schilders

Onze schilders, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 1425 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voor keuken schilderen

Ben je je oude keuken zat, maar heb je geen tijd, geld of zin om te investeren in een andere keuken? Een likje verf kan wonderen doen. Door je keuken te verven, creëer je direct een heel andere uitstraling. Vind je deze klus te tijdrovend? Schakel dan een ervaren schilder in via Werkspot. Plaats je klus en kom snel in contact met een ervaren professional uit jouw regio. Op deze pagina geven we je alle prijsinformatie voor deze klus en laten we je weten op welke punten je extra kunt letten.

Gemiddelde leestijd: 8 minutenInhoudsopgave
 1. De voordelen van je keuken verven
 2. Gemiddelde kosten voor het schilderen van een keuken
 3. Wat verstaan we onder keuken schilderen?
 4. Hoe bepaal je de kosten voor het schilderen van een keuken?
 5. Keuken verven: waar let je op bij de keuze voor een schilder?
 6. Het schilderen van je keuken via Werkspot uitbesteden?

De voordelen van je keuken verven

Een compleet andere uitstraling voor de keuken, zonder een nieuwe keuken te plaatsen? De keuken schilderen biedt uitkomst. Door de keukenkastjes te verven, de keuken tegels te verven of de muren te voorzien van een nieuwe laag verf, verander je in één klap jouw oude keuken in een heel nieuw exemplaar. Zonder grote investering. Hoe je de keuken schilderen het best kan aanpakken, is afhankelijk van wat je precies wilt verven. Wil je keuken tegels verven, dan vergt dat een andere aanpak dan wanneer je de achterwand een andere kleur wilt geven. En ook het verven van keukenkastjes vraagt voor een goed resultaat weer om een andere methode.

Heb je geen zin of tijd om je te verdiepen in hoe je het mooiste resultaat kan behalen, maar wil je gewoon lekker zonder moeite te doen genieten van jouw keuken met nieuwe uitstraling? Schakel dan een ervaren schilder in voor het verven van jouw keuken. Hij weet precies wat nodig is voor de verschillende schilderklussen en heeft altijd het juiste materiaal beschikbaar. Ook kan hij je adviseren over wat de mooiste afwerking geeft. Zoek je ervaren vakmensen voor het schilderen van de keuken? Plaats je klus op Werkspot en kom snel in contact met vakkundige schilders.

Gemiddelde kosten voor het schilderen van een keuken

Type klusGemiddelde kosten
Muren of plafonds schilderen€ 7,- tot € 15,- per m²
Keuken tegels verven€ 15,- tot € 35,- per m²
Keukenkastjes verven€ 30,- tot € 50,- per deur/lade
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze schilders rekenen voor het schilderen van een keuken en zijn inclusief materiaal en arbeidskosten. Iedere klus is verschillend en de totaalprijs is grotendeels afhankelijk van jouw wensen voor het schilderen van de keuken. Deze prijzen kunnen daarom afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Wat verstaan we onder keuken schilderen?

De 'keuken' is natuurlijk een ruim begrip. Als wij spreken over het schilderen van een keuken, dan kan dit de volgende zaken beslaan:

 • De keukenkastjes verven
 • De keukendeurtjes verven
 • De ruimte waar de keuken zich in bevindt schilderen
 • De keuken tegels verven (achterwand of vloer)

De keukenkastjes verven

De keukenkastjes verven komt het vaakst voor. Door de keukenkasten van een frisse laag verf te voorzien, creëer je namelijk al snel een geheel nieuwe sfeer in de keuken. Natuurlijk is het allereerst belangrijk dat je goed nadenkt over welke kleur je wilt, en of je voor een glanzende of matte afwerking gaat. Een goede, professionele schilder kan je van advies voorzien.

Om de keukenkastjes zorgvuldig te verven, adviseren we om alle deurtjes en het liefst ook de hendels of handvatten te verwijderen. Als je dat wilt, kan je deze apart laten schilderen. De demontage van de keukenkastjes kan je zelf doen, om kosten te besparen. Zijn alle kasten en laden geverfd, dan zet je alles weer in elkaar. De vakman kan het demonteren en weer in elkaar zetten van de keukenkasten natuurlijk ook voor je doen, als je dat wilt.

De keukendeurtjes verven

Een nog snellere én goedkopere oplossing is om alleen de keukendeurtjes te verven. Je hoeft de deurtjes dan vaak niet te demonteren. Dat scheelt een hoop tijd en jou dus in de kosten. Na het voorbereidende werk, zoals afplakken, vetvrij maken en schuren, kan de schilder direct starten met het verven van de keukendeurtjes. Als het binnenwerk van de kasten en lades er nog goed uitziet, zou dit een goed en goedkoper alternatief kunnen zijn om toch die nieuwe look voor je keuken te realiseren.

De ruimte waar de keuken zich in bevindt schilderen

Je keuken bestaat uit meer dan alleen het keukenblok. Zitten er vetspetters op de wanden die je niet meer schoon krijgt? Of past de kleur van de wanden of het plafond niet meer bij de kleur die je voor de keukenkastjes hebt uitgezocht? Dan kan je dit direct mee laten schilderen als je de keuken gaat verven.

Keuken tegels verven (achterwand of vloer)

Tegels zijn eenvoudig schoon te houden en daarom ideaal voor gebruik in de keuken. Je ziet ze vaak als achterwand of op de vloer. Ben je de huidige tegels zat? Dan is het niet nodig om alle tegels te vervangen. Je kan de keuken tegels ook verven. Zo krijg je op een relatief eenvoudige en goedkope manier toch een andere uitstraling in je keuken. Bij keuken tegels verven komt wel een goede voorbereiding kijken. Ook is een water- en vuilafstotende afwerking erg belangrijk. Laat je daarom goed informeren door de vakman als je de keuken tegels wilt laten verven.

Hoe bepaal je de kosten voor het schilderen van een keuken?

 • Omvang van het project
 • De staat van de keuken
 • Type schilderwerk

Omvang van het project

Het spreekt voor zich dat een grote keuken schilderen meer werk is dan een kleine keuken schilderen, en dus invloed heeft op de prijs. Daarnaast is het schilderen van alleen de muren natuurlijk goedkoper dan wanneer je ook het plafond, de tegels en de keukenkastjes wil laten schilderen. Hoe meer onderdelen van de keuken je laat schilderen, hoe hoger de uiteindelijke prijs.

Zorg ervoor dat je een duidelijk plan hebt voordat je begint met het schilderen van een keuken. Als je bijvoorbeeld besluit alléén de keukenkastjes te schilderen, maar de kleur die je kiest, past helemaal niet bij de achterwand, dan ziet je totaalproject er ineens heel anders uit. Om ervoor te zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, is het slim om de voorbereiding zorgvuldig te doen.

Staat van de keuken

De staat van de keuken bepaalt voor een groot deel de prijs. Is je keuken er slecht aan toe, dan is het vaak zo dat een schilder er langer over doet om de keuken weer in zijn originele staat te krijgen. Zo kan het zijn dat hij extra lagen verf moet gebruiken voor de muur of dat hij de keukenkastjes eerst uitvoerig moet schuren voordat hij de verf kan aanbrengen.

Ook het soort materialen waaruit de keukenkastjes en de achterwand van de keuken bestaat is van belang. Keukenkastjes met veel randjes en groeven zijn bijvoorbeeld lastiger te schilderen dan gladde kastjes. Tot slot heeft de muurbekleding natuurlijk ook veel invloed. Als alle muren en plafonds met spachtelputz geschilderd zijn, dan kost het de schilder meer tijd dan wanneer alles voorzien is van glad stucwerk.

Spuitwerk of schilderwerk voor keukenkastjes

Voor het verven van keukenkastjes heb je de keuze tussen spuitwerk en schilderwerk. Als je de deurtjes van de keukenkasten verwijdert en ze op een andere plaats laat schilderen, kan je overwegen om ze te laten spuiten in plaats van te schilderen met een kwast. Het resultaat van spuitwerk is vaak egaler en geeft een zeer duurzame afwerking van je keukenkastjes. Het is vaak wel iets duurder, omdat de vakman er speciaal materiaal voor nodig heeft.

Je kan de muren en het plafond ook laten spuiten in plaats van met een roller aan de slag te gaan. Hou er dan wel rekening mee dat de vakman minder secuur kan werken wanneer hij de verf erop spuit. Zijn er veel delen in de keuken die je niet in het schilderwerk wilt meenemen, dan moet je die goed beschermen tegen eventuele verfspetters. Daarom kiest de vakman vaak alleen voor spuitwerk als het om grote oppervlakten gaat. Anders is hij teveel tijd kwijt aan het voorkomen dat de verkeerde onderdelen onder het verf komen te zitten. Het is dan vaak sneller en voor jou goedkoper om de wanden en het plafond met een roller en een kwast te schilderen.

Tegelverf of epoxy voor keuken tegels verven

Wil je de keuken tegels verven, dan heb je voor de keuken twee mogelijkheden. De schilder kan een grondverf en daarna tegelverf of tegellak gebruiken. Een nog duurzamer en slijtvast resultaat krijg je door de tegels te verven met epoxy. Epoxy is met name geschikt voor het verven van de keukenvloer. Als je dat wilt, kan je er ook voor kiezen de voegen tussen de tegels op te laten vullen en daarna de vloer af te werken met epoxy. Zo krijg je een gladde vloer zonder naden, die bestand is tegen krassen en eenvoudig schoon te houden is. Wil je meer weten over het schilderen van tegels? Kijk dan eens op deze pagina:

Keuken verven: waar let je op bij de keuze van een schilder?

Schakel je een schilder in voor het verven van je keuken, dan vraag je je wellicht af waar je het best op kunt letten. Er zijn immers legio schilders en schildersbedrijven te vinden. We raden je aan om in elk geval op de volgende zaken te letten:

 • Kies een schilder uit jouw regio Ga je voor een schilder uit jouw woonplaats, dan scheelt dat behoorlijk in de voorrijkosten. Ben je tevreden over het eindresultaat, dan heb je ook direct een contact in de buurt voor als je nog andere schilderklussen hebt.

 • Let op kwaliteitskeurmerken Om er zeker van te zijn dat de schilder kwaliteit levert, kun je erop letten of hij bepaalde keurmerken heeft. Voor schildersbedrijven zijn dat onder meer De betere schilder, AF-erkende schilders, Keurmerk kwaliteitsvakman en VGO-keur. Keurmerken zeggen natuurlijk niet alles, er zijn ook genoeg schilders zonder keurmerk die prima werk afleveren. Schakel je een schilder in via Werkspot voor het verven van jouw keuken, dan kun je ervan op aan dat het om professionele vakmensen gaat die voldoen aan onze kwaliteitseisen.

 • Leer van de ervaringen van anderen Belangrijker misschien nog dan keurmerken, zijn de ervaringen van andere klanten. Hoe verliep de communicatie met de schilder? Kwam hij afspraken na? Het zijn vragen waar een keurmerk niet direct een garantie voor geeft, maar die wel erg van belang zijn in het contact met de schilder. Op Werkspot werken we daarom met een review-systeem, waarbij je kunt zien hoe andere klanten het werk van en de schilder zelf hebben ervaren. Krijgt een schilder veel negatieve reviews, dan ondernemen we actie. Zo waarborgen we de kwaliteit van ons platform en ben jij verzekerd van een schilder die goed werk aflevert.

Het schilderen van je keuken via Werkspot uitbesteden?

Wanneer je de keuken gaat schilderen, loont het om dit uit te besteden aan een schilder. Het schilderen van een keuken is een klus die een professional namelijk snel en vakkundig kan uitvoeren. Zo bespaar je niet alleen tijd en geld, maar weet je ook zeker dat je kan rekenen op een duurzaam resultaat waar je nog jaren mee vooruit kan.

Nu je weet welke kosten er komen kijken bij het schilderen van de keuken, kan je beslissen of je deze klus wilt uitbesteden aan een ervaren schilder. Is het antwoord ja, dan helpen we je graag met het vinden van een geschikte schilder bij jou uit de regio. Plaats je klus op Werkspot en je komt snel in contact met ervaren vakmensen die graag jouw keuken komen schilderen. Wees zo specifiek mogelijk in wat je precies wilt laten schilderen en voeg foto's toe om de schilder een idee te geven van de staat van jouw keuken. Is het eerste contact gelegd, dan kan je je keuze mede baseren op ervaringen van andere klanten. Lees de reviews om een beeld te vormen van eerder afgeleverd werk. Zo bepaal je eenvoudig aan welke schilder je de klus wilt uitbesteden.

Prijzen van andere diensten:

 1. Wat kost een schilder?
 2. Kosten binnenschilderwerk
 3. Kosten buitenschilderwerk
 4. Kosten muren schilderen
 5. Kosten behang schilderen