Schilderen overzicht

Plafond spuiten – prijzen en advies

02-06-2020
Plafond spuiten: tips

Een verkleurd of beschadigd plafond oogt niet aantrekkelijk. Je kan het plafond spuiten om het er weer mooi uit te laten zien. Dat is een relatief eenvoudige en voordelige oplossing om verkleuringen en kleine beschadigingen weg te werken.

Je plafond ziet er na het spuiten weer fris uit en een net interieur verhoogt vrijwel altijd de waarde van je huis. Wist je dat er verschillende mogelijkheden zijn voor het spuiten van plafonds? Daar kom je hier alles over te weten net als over de gemiddelde prijzen. Je hebt de keuze om zelf aan de slag te gaan of een van de vakmensen van Werkspot in te huren om van het beste resultaat verzekerd te zijn.

Gemiddelde prijzen plafond spuiten

Schilders rekenen tarieven op diverse manieren. Het hangt van de klus af of er sprake is van een uurtarief of een prijs per m². Daarnaast is er nog een optie om een totaalprijs te rekenen. Bijvoorbeeld als je niet alleen het plafond laat spuiten, maar ook andere schilderklussen laat uitvoeren. Bij plafonds spuiten is het gebruikelijk om een prijs per m² in rekening te brengen. Wij geven je hieronder graag alvast inzicht in de gemiddelde prijzen van de professionals van Werkspot. Zo heb je een richtprijs om rekening mee te houden. Verder geven wij je ook inzicht in de factoren die ook voor verschillen in de kosten van het spuiten van plafonds zorgen.

Aantal lagen plafonds spuitenLaagHoog
1 laag latex spuiten€ 7,-€ 14,-
2 lagen latex spuiten€ 9,-€ 17,-
Spackspuiten€ 5,-€ 11,-

Plafond spuiten: deze factoren hebben invloed op de prijs

Uiteraard zijn er meerdere factoren die de exacte prijs van plafond spuiten bepalen. Daarbij valt te denken aan de totale omvang van het project. Gaat het bijvoorbeeld om één plafond of wil je alle plafonds in je woning laten spuiten. Heb je nog meer werk voor de schilder dan is het aan te raden om over de totale prijs te onderhandelen. Het soort spuitwerk speelt eveneens een rol als het om de kosten van een plafond spuiten gaat. Zo heb je de keuze tussen latex spuiten en spackspuitwerk. Het maakt uit of je straks een wit plafond wilt hebben of een plafond in een andere kleur. De kosten van spuitwerk in kleur liggen gemiddeld hoger. Dat geldt zowel voor latex spuitwerk als spackspuitwerk. Dat heeft te maken met een kleurtoeslag voor de verwerking van kleurpigment. Dan zijn er ook nog de algemene kosten om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld de reiskosten die de schilder in de prijs verwerkt. Daar is gemakkelijk een besparing op te realiseren. Werkspot introduceert je namelijk bij professionals uit je regio en daarmee kunnen eventuele reiskosten in vermindering worden gebracht. De factoren opgesomd:

 • Omvang van het project
 • Soort spuitwerk (latex of spack)
 • Wit of kleur
 • Reiskosten

  Plafond spuiten: kies je voor latex of spackspuitwerk?

  Latex spuitwerk betekent dat er een vlakke laag verf op je plafond komt. Bij spackspuitwerk is er sprake van een korrelige structuur met een decoratief karakter. Een plafond spuiten met latex is niet aan te raden als er zichtbaar grote oneffenheden of onregelmatigheden te zien zijn. Die blijf je namelijk zien na het spuitwerk. Bij spackspuitwerk zie je kleine onregelmatigheden niet terug omdat deze verborgen worden door de korrelstructuur. Je hebt bij spack overigens de keuze uit verschillende korrelgroottes. Voor een fijne korrel geldt hetzelfde als bij latex, want putjes en gaatjes blijven ook dan zichtbaar. De staat van de ondergrond bepaalt dus welke optie geschikt is en welke niet. Wil je wel latex spuiten op een plafond dat beschadigd is? Dan is het voor een vlak resultaat raadzaam eerst de ondergrond te repareren. Of te laten stuken om vervolgens het plafond te spuiten. Zowel spackspuitwerk als latex is direct in kleur aan te brengen. Latex zorgt voor een streeploos resultaat en met spackspuiten heb je met de keuze voor de korrelgrootte zelf invloed op de uiteindelijke uitstraling en sfeer.

Plafond spuiten: wat zijn de voordelen?

Een van de grote voordelen van het aanbrengen van latex of spack is de snelheid waarmee dit gebeurt. Het wit maken van een plafond of van kleur voorzien met een verfspuitmachine levert bovendien een mooi resultaat op. Bij het traditioneel sauzen met latex bestaat de kans dat er strepen ontstaan of lichte structuur van de vachtroller is te zien. Dat is bij spuitwerk niet het geval. Bij het aanbrengen van spack verdwijnen kleine oneffenheden uit het zicht. Het gebruikmaken van een verfspuitmachine maakt het mogelijk om sneller een groot oppervlak te schilderen. Het verven met een sausroller neemt meer tijd in beslag. Doordat er sneller een groter oppervlak is te schilderen, is de prijs doorgaans ook lager in vergelijking met het rollen van een plafond. Een groot plafond is bovendien gemakkelijker te spuiten dan te rollen. Verder is het zo dat de grote laagdikte bij het spuiten van een plafond een dekkend resultaat geeft. De voordelen op een rij:

 • Snelheid
 • Direct in wit of in kleur aan te brengen
 • Geen strepen of structuur zichtbaar bij latex
 • Kleine oneffenheden verdwijnen bij spackspuitwerk
 • Lagere prijs in vergelijking met sauzen
 • Grote laagdikte zorgt voor goede dekking
 • Ideaal voor grote plafonds

Waarom een schilder inhuren voor het spuiten van je plafond?

Er kan van alles misgaan als je besluit om zelf een plafond te spuiten. Het vereist de nodige kennis en ervaring om met een verfspuitmachine om te gaan. Een professional gebruikt de juiste techniek om de verf uit de spuitmachine op een gelijkmatige manier te verdelen. Bij het inhuren van een professionele schilder ben je bovendien verzekerd van het gebruik van de juiste materialen. Bijvoorbeeld dat er van kwaliteitsverf sprake is en dat de juiste verfspuitmachine wordt gebruikt. Verf op een plafond in een kleine ruimte is bijvoorbeeld het beste met een lucht ondersteunende verfspuit aan te brengen. Daarmee wordt de neerkomende nevel beperkt. In grote en lege ruimten maakt de professional doorgaans van een airless spuitmachine gebruik.

Een schilder inhuren: overige voordelen

Een andere reden om een schilder in te huren, is dat je dan verzekerd bent van een mooi resultaat. Ook kost het je geen tijd en hoef je geen verfspuitmachine te huren of aan te schaffen. Wil je de klus van een plafond spuiten uitbesteden, maar op de kosten besparen? Bij het spuiten van plafonds neemt het afdekken en afplakken tijd in beslag. Ga met de schilder in overleg of je deze werkzaamheden zelf kan uitvoeren om tot een lagere prijs te komen.

Plaats je klus gratis op Werkspot en lees duizenden reviews

Werkspot biedt jou de mogelijkheid om je klus voor een plafond spuiten gratis te plaatsen. Je hebt daarbij meerdere opties om met een schilder in contact te komen. Bijvoorbeeld door zelf op zoek te gaan naar de ideale professional uit jouw omgeving. Er zijn duizenden reviews die tot je beschikking staan om je te helpen een keuze te maken. Ook hebben de schilders elk een eigen profiel. Je kan de reviews en profielen met elkaar vergelijken om je favoriete vakmensen aan je lijst toe te voegen. Je kan dan zelf contact opnemen met de schilder van je voorkeur.

Tips: klus plaatsen op Werkspot

Na de plaatsing van je klus introduceert Werkspot je ook bij de vakmensen in je regio. Op deze manier hebben de professionals met belangstelling voor je klus de mogelijkheid met jou contact op te nemen. De vakmensen die bij Werkspot zijn aangesloten voldoen aan specifieke kwaliteitseisen en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Plaats je de klus voor een plafond spuiten op Werkspot? Vermeld dan duidelijk wat de opdracht is en maak foto's met je telefoon. De schilder krijgt daarmee een goed beeld van de situatie en kan daarom het werk beter inschatten.

Kom in contact met vakmannen om een prijsopgave voor jouw klus te ontvangen.

Vind een schilder dichtbij