Kosten onderhoud CV ketel

Bijgewerkt op

De gemiddelde kosten voor onderhoud aan de cv-ketel liggen tussen de €70 en €200 per jaar. Voor het bepalen van de prijs is het afhankelijk of je een servicecontract hebt waarbij materiaal- en voorrijkosten inclusief zijn. In dit artikel lees je er meer over en krijg je handige tips om te besparen op het onderhoud aan de cv-ketel.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 519 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Reken op deze kosten wanneer je onderhoud aan je CV ketel wilt plegen

Het onderhoud aan je CV ketel is nodig voor de levensduur van het apparaat, hoe zuinig deze blijft draaien en uw eigen veiligheid. De prijs voor onderhoud hangt af van een aantal factoren die je op deze pagina kunt vinden. Hieronder kun je in het schema zien wat de gemiddelde kosten zijn.

CV ketel onderhoudGemiddelde kosten
Eenmalig onderhoud€ 80 - € 90
Basis onderhoudscontract€ 70 - € 80
Servicecontract€ 120 - € 150
All-in contract€ 180 - € 200

Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van je CV ketel. Het voorkomt problemen en geeft je bovendien een veilig gevoel. Wil je weten wat de kosten voor onderhoud zijn? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres. We brengen de gemiddelde kosten die een loodgieter voor een dergelijk project rekent, graag voor je in kaart. Kies voor een vakman via Werkspot om de klus te klaren en jouw CV ketel kan straks weer een lange tijd mee.

CV-ketel

Wanneer je CV ketel toe is aan een onderhoudsbeurt, doe je er goed aan om een expert in te schakelen, een loodgieter die zijn vak verstaat. Huur zo’n vakman via Werkspot in en het scheelt je uiteindelijk tijd, geld en energie. Bovendien mag je bij ons rekenen op een professionele vakman met ervaring, de juiste papieren en oog voor detail, die ervoor zorgt dat je CV ketel weer een flinke tijd zonder problemen functioneert.

Houd rekening met de volgende kosten voor onderhoud aan je CV ketel

Ga ervan uit dat wanneer een vakman onderhoud aan je CV ketel pleegt, deze tussen de € 80,-en € 90,- per onderhoudsbeurt rekent. Manuren en voorrijkosten zijn bij deze prijs inbegrepen. Wel kan het zijn dat er extra materiaalkosten worden gerekend. Wanneer je een onderhoudscontract hebt afgesloten, krijg je te maken met andere prijzen. De gevolgen voor de prijs van je contract, geven we hieronder weer.

Geen onderhoudscontract

Heb je geen onderhoudscontract, dan kun je uitgaan van de prijs die we hierboven noemden, namelijk tussen de € 80,- en € 90,- per onderhoudsbeurt.

Wel een onderhoudscontract

Wanneer je een ketel aanschaft, wordt doorgaans de optie aangeboden om een onderhoudscontract af te sluiten. Het voordeel van zo’n contract is dat er eens in de zoveel tijd iemand je ketel controleert, zodat problemen op tijd ondervangen worden en onverwachte kosten worden voorkomen. Afhankelijk van het type contract dat je afsluit, kan de onderhoudsservice verder uitgebreid worden. Ook goed om te weten: CV ketel fabrikanten bieden vaak alleen een garantie bij een aantoonbaar onderhoudscontract.

Onderhoudscontract

Wanneer je een regulier onderhoudscontract voor je CV ketel hebt afgesloten, komt er eens in de twee jaar een monteur bij je langs. Reken qua kosten op € 70,- tot € 90,- per jaar. De voorrijkosten zijn hierbij inbegrepen. Tijdens het eenmalig onderhoud wordt gecontroleerd of de ketel nog naar behoren werkt. Is er na de controle toch nog iets mis, dan zijn de extra kosten voor een extra onderhoudsbeurt voor jou.

Servicecontract

Een servicecontract is wat prijziger dan een regulier onderhoudscontract, houd rekening met € 120,- tot €150,-. Net als bij een onderhoudscontract komt er eens in de twee jaar een monteur langs voor onderhoud en zijn de voorrijkosten inclusief. Daarnaast word je met een servicecontract ook nog eens binnen een dag geholpen en worden toestelkosten gedeeltelijk vergoed. Het maximale bedrag staat in je contract vermeld.

All-in-contract

Wanneer je niks aan het toeval over wilt laten, is het aan te raden om voor een all-in-contract te kiezen. Er staat 24/7 iemand voor je klaar en naast voorrijkosten zijn ook alle materiaalkosten inclusief. Houd voor een dergelijk contract rekening met € 180,- tot € 200,- per jaar.

CV ketel vervangen

Wanneer onderhoud geen zin meer heeft, is het soms verstandiger om de CV ketel te vervangen. Ook wanneer je ketel ouder dan 5 jaar is, kan het op de lange termijn voordeliger zijn om voor een nieuwe CV ketel te kiezen. Een zuinigere ketel zorgt namelijk voor een lagere energierekening. Dit zijn de kosten van een CV-ketel vervangen.

Praktisch advies van een professional

Als je onderhoud wilt laten uitvoeren aan je CV ketel is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over CV ketel onderhoud.

Mathe Reijnierse  van Amstelservice: een Erkend gastechnisch installateur.

Wij adviseren elk jaar onderhoud te laten plegen aan uw CV ketel. Hiermee voorkomt u storingen. Onderhoud zorgt er niet alleen voor dat u storingen voorkomt maar ook dat de ketel zo zuinig mogelijk blijft draaien. Het verschilt natuurlijk wel hoe intensief de ketel gebruikt wordt. Een gezin met meerdere kinderen gebruikt een ketel veel intensiever dan iemand die alleen woont. Deze laatste categorie kan zijn of haar ketel 1 keer per 2 jaar laten onderhouden.

Cv onderhoud

29-09-2018 - Meuwese: Perfecte service.

Reviews tevreden klanten

Het onderhoud van je CV ketel uitbesteden via Werkspot

We hebben hierboven uiteengezet hoe de gemiddelde kosten voor onderhoud aan je CV ketel in elkaar steken. Komen de kosten overeen met je verwachtingen en budget? Dan is het een goed idee om een vakman van Werkspot in te schakelen. Plaats je opdracht op onze website en vergelijk vervolgens de reviews die verschillende huiseigenaren bij diverse vakmannen hebben achtergelaten. Zo maak je eenvoudig een goed doordachte keuze.