Gemiddelde kosten voor cv-ketel vervangen

Bijgewerkt op

Ben je van plan jouw cv ketel te laten vervangen? Hier kun je lezen wat de kosten hier voor zijn.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 246 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Dit zijn de gemiddelde kosten voor het vervangen van je cv ketel

Hieronder geven we weer met welke kosten je rekening kunt houden wanneer je je cv ketel wilt vervangen.

Soort ketelPrijsindicatie
CW klasse 4€240 - €560
CW klasse 5€280 - €650
CW klasse 6€160 - €370

In de tabel zijn de gemiddelde prijzen opgenomen die onze monteurs rekenen voor het vervangen van je cv ketel. Deze prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de door jouw gekozen monteur.

Wanneer je cv ketel het nodige mankeert of wanneer deze verouderd is, kan het interessant zijn om een nieuwe te laten plaatsen. Dat is in eerste instantie een aardige investering, maar op de lange termijn bespaar je er veel energiekosten mee. Een cv ketel vervangen is een project dat je het beste aan een vakman over kunt laten. Benieuwd wat het kost om zo’n professionele monteur in te huren? We helpen je graag. Hieronder brengen we de gemiddelde kosten voor een dergelijk project in kaart. Onze Werkspot-vakmannen, klaren de opdracht graag voor je. Zo kun je straks genieten van een energiezuinige, goedwerkende cv ketel.

Indien je een nieuwe cv ketel nodig hebt, is het verstandig een expert in de arm te nemen. Kies via Werkspot voor een loodgieter die zijn vak verstaat. Werken met een echte vakman scheelt je uiteindelijk geld, tijd en energie. Via Werkspot huur je een ervaren, professionele vakman met de juiste papieren en oog voor detail in. Hij of zij zorgt ervoor dat je cv ketel vakkundig vervangen wordt en zonder problemen weer een flinke tijd functioneert.

Houd rekening met de volgende kosten voor het vervangen van je cv ketel

Doorgaans is het na 15 jaar tijd voor een nieuwe cv ketel, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je pech hebt en eerder een nieuwe cv ketel moet laten installeren. Het voordeel van een nieuw exemplaar is dat het je hoogstwaarschijnlijk kosten scheelt op je energierekening, maar daarvoor zul je eerst goed moeten investeren. De prijs voor het vervangen van de cv ketel is uit een aantal elementen opgebouwd. Denk goed na over het soort ketel dat je kiest, maar houd er ook rekening mee dat de klasse van je ketel, de installatiekosten, een onderhoudscontract en eventuele extra opties de prijs bepalen. Voor het totale kostenplaatje kun je rekenen op een bedrag tussen de € 1200,- en € 2600,-.

Het soort ketel

Er bestaan verschillende soorten ketels waar verschillende prijskaartjes aan hangen. De drie categorieën waar je uit kunt kiezen, zijn: de vr-ketel, de hr-ketel en de HRe ketel. Een vr-ketel is een ketel met verbeterd rendement, een hr-ketel is een ketel met een hoog rendement. Een vr-ketel en een hr-ketel kunnen als solo- of als combiketel ingezet worden. Een solo-ketel verwarmt het huis, een combiketel verwarmt ook het water in je woning. Tot slot zien we steeds vaker de HRe ketel, die naast het opwekken van warmte en warm water ook elektriciteit levert. Met een HRe ketel wordt iets meer gas verbruikt, maar het rendement is er zeker naar.

 

Het merk van je cv ketel  

Cv ketels worden door verschillende merken geproduceerd en tussen deze verschillende merken zien we soms aardige prijsverschillen. Zo zijn Atag en Nefit een stuk kostbaarder dan Bosch, Daalderop en Vaillant. Voor een cv ketel van AWB, Ferroli of Intergas betaal je nog minder. Laat je met betrekking tot het merk van de ketel goed door de monteur van je keuze adviseren. Goedkoop blijkt zo nu en dan duurkoop te zijn, maar dit is zeker niet altijd het geval. De Werkspot-vakman heeft hier een heleboel kennis over en ervaring mee. Deze kan je goed inlichten met betrekking tot de verschillende opties en waarom deze al dan niet bij je woning passen.

De klasse van je cv ketel  

De klasse van je ketel geeft aan hoe effectief deze werkt en wat voor capaciteit deze aan kan. Bekijk dus samen met de vakman goed wat je woning nodig heeft. De classificaties van ketels worden aangeduid door CW1 tot en met CW6, waarbij CW6 een stuk duurder is dan CW1. Via deze Link kun je meer lezen over de CW klassen van cv ketels.

Installatiekosten  

Wanneer je je ketel laat vervangen kost de installatie van een nieuw exemplaar doorgaans gemiddeld € 300,- tot € 500,-. Zowel de voorrijkosten als de installatiekosten zijn in het algemeen bij de totale prijs inbegrepen. Toch kan geen kwaad om dit te dubbelchecken wanneer je de offerte ontvangt. Op het moment dat een monteur de prijs voor installatie berekent, gaat deze er vaak vanuit dat de nieuwe cv ketel op dezelfde plaats in huis wordt geplaatst als waar de oude ketel stond. Bij een nieuwe plek kan het zomaar zijn dat er leidingwerk verlegd moet worden, wat uiteraard meerkosten met zich meebrengt. Als je een VR ketel hebt en overgaat naar een HR ketel dan zijn de installatie kosten hoger. In dit geval zal namelijk de rookgasafvoer moeten worden aangepast

Een onderhoudscontract

Laat je je cv ketel vervangen, dan wordt er meestal aangeboden om een onderhoudscontract af te sluiten bij de nieuwe ketel. Met een dergelijk contract komt er eens in de zoveel tijd iemand je ketel controleren. Zo worden problemen op tijd verholpen en voorkom je onverwachte kosten. Er is ook een optie om een uitgebreidere variant van het onderhoudscontract aan te gaan. Als je een onderhoudscontract afsluit dan krijg je vaak korting op de installatie, dit kan wel € 200,- zijn.

Goed om te weten: fabrikanten van cv ketels geven dikwijls alleen garantie wanneer je een onderhoudscontract kunt laten zien. We leggen hieronder uit tussen welke soort onderhoudscontracten je kunt kiezen.

Regulier onderhoudscontract

Kies je voor een gangbaar onderhoudscontract, dan kun je eens per twee jaar een monteur op de stoep verwachten. De kosten voor een dergelijk onderhoudscontract komen doorgaans neer op € 6,- tot € 8,- per maand. Voorrijkosten zitten hierbij in. De monteur kijkt eens in de twee jaar of de ketel werkt zoals het hoort. Wanneer er in de periode na de controle wat mis is, moet je eventuele kosten voor een extra onderhoudsbeurt zelf betalen.

 

Servicecontract

Wanneer je voor een servicecontract kiest, betaal je wat meer dan in het geval van een regulier onderhoudscontract. Je kunt hierbij rekening houden met € 11,- tot € 15,-. Het voordeel van zo’n servicecontract is dat je altijd binnen een dag geholpen wordt en bovendien worden toestelkosten voor een groot gedeelte vergoed.

All-in-contract

Indien je liever niks aan het toeval over laat, is een all-in-contract een goede optie. In dat geval heb je 24/7 iemand tot je beschikking. Bovendien zitten naast voorrijkosten ook alle materiaalkosten bij de prijs inbegrepen. De kosten van een dergelijk contract komen neer op zo’n € 15,- tot € 18,- per maand.

 

Advies van een vakman

Als je een cv ketel wil laten installeren is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het installeren van een cv ketel.

Jeroen Feiken, eigenaar van Feiken b.v..

Hoe lang gaat een ketel gemiddeld mee? Momenteel ligt de verwachte levensduur van een CV ketel tussen de 12 en 15 jaar. Dit is afhankelijk van het merk en type ketel, zo hebben goedkopere ketels een lagere levensduur ten opzichte van de luxere uitvoeringen in verband met het toepassen van minder duurzame materialen. Hoe intensiever het toestel gebruikt wordt, hoe groter de slijtage is aan de onderdelen in het toestel waardoor de ketel minder lang mee gaat.

De gemiddelde levensduur van een CV ketel is in de loop van de jaren gedaald wegens de toename van energiebesparende onderdelen, welke gevoeliger zijn voor storingen en slijtage. Zo gingen oude ketels soms wel 20 à 30 jaar mee, echter zijn deze ketels aanzienlijk minder zuinig.

CV ketel vervangen in tussenwoning met dakafvoer

10-08-2017 - Michael Coster: Bijzonder goed en vakkundig.

 

Je cv ketel laten vervangen via Werkspot?

Inmiddels heb je een goed beeld van het kostenplaatje voor het vervangen van je ketel. Indien deze kosten overeenkomen met je verwachtingen en budget, is het aan te raden om via Werkspot een vakman in te schakelen. Wanneer je je opdracht op onze website plaatst, krijg je de gelegenheid om verschillende experts op basis van hun reviews te beoordelen. Zo kom je uiteindelijk tot een keuze die bij je past.