Kosten huis verbouwen

Bijgewerkt op

De gemiddelde kosten voor het verbouwen van een huis liggen tussen de €50 en €200 per m². Het uurloon van aannemers ligt meestal tussen de €20 en €70 per uur. Voor de meeste renovaties kom je dan uit op een totaalprijs tussen de €5.000 en €100.000. De gemiddelde kosten voor het verbouwen van je huis per m³ liggen tussen de €300 en €500. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden als je je woning wilt verbouwen en ontdek je welke factoren de prijs beïnvloeden. Wil je besparen op de renovatie van je huis? Wij geven je tips.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.3

Top beoordelingen aannemers

Onze aannemers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.3 op 5 op basis van 301 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Huis renovatie: dit is wat je moet weten

Wil je zeker zijn van een mooi en duurzaam resultaat van je renovatie? Besteed het renoveren van je huis dan uit aan een professionele vakman. Hierdoor ben je verzekerd van een geslaagde verbouwing waar je nog jarenlang van kunt genieten en bespaar je jezelf een hoop stress. Een complete huis renovatie is namelijk een zware klus en vergt veel lichamelijke inspanning en vakinhoudelijke kennis. Via Werkspot vind je eenvoudig aannemers met jarenlange ervaring en de juiste kennis. Zo weet je zeker dat je een professional inschakelt en ben je verzekerd van een perfecte afwerking van je huis renovatie.

Huis renovatie: kosten

De gemiddelde kosten voor een complete huis renovatie verschillen sterk. Een verbouwing kan tussen een paar duizend euro en een paar ton kosten, afhankelijk van wat je allemaal wil laten renoveren. Het meest handige is om de gemiddelde prijzen van verschillende onderdelen van de renovatie bij elkaar op te tellen om een beeld te krijgen van de kosten van je eigen renovatie. De meeste renovaties komen uit op een totaalprijs uitkomen tussen de €5.000 en €100.000. Wil je je complete huis laten verbouwen? Dan betaal je vaak per vierkante of kubieke meter en liggen de prijzen meestal tussen de €50 en €200 per m² en €300 en €500 per m³. Het uurloon van aannemers ligt veelal tussen de €20 en €70 per uur.

Ontvang direct een offerte voor jouw project

Huisrenovatie

Kostenindicatie voor complete huis renovatie:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor een complete huis renovatie:

Complete huis renovatieKosten per m³
Klein huis (100 m²)€400 - €500
Gemiddeld huis (150 m²)€350 - €400
Groot huis (200 m²)€300 - €350

Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze vakmannen rekenen voor een complete huis renovatie. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de stratenmaker.

kostenindactie van de prijzen van onderdelen van de huis renovatie

In onderstaans schema vind je de gemiddelde kosten voor een huis renovatie per onderdeel van het huis.

Onderdelen huis renovatieGemiddelde kosten
Aanbouw€20.000 - €80.000
Dakkapel€3.500 - €9.500
Badkamer€5.000 - €20.000
Toilet€1.500 - €5.000
Keuken€5.000 - €15.000
Verlichting€100 - €2.000
Deuren€50 - €250 (per deur)
Schilderwerk€1.000 - €5.500
Kelder bouwen15000 - 60000

Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze vakmannen rekenen voor diverse onderdelen van een huis renovatie. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

kostenindactie voor de verschillende vakmannen

In onderstaand schema vind je de gemiddelde uur prijzen van de verschillende vakmannen die ondersteunen bij een complete huis renovatie.

VakmanGemiddelde prijs per uur
Dakdekker€30 - €50
Elektricien€35 - 70
Glaszetter€35 - €45
Stukadoor€20 - €50
Schilder€30 - €40
Timmerman€25 - €60
Tegelzetter€30 - €40

Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze vakmannen per uur rekenen. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

Hoe bepaal je de kosten voor een complete huis renovatie?

Zoals gezegd zijn de kosten voor een complete huis renovatie afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaalt de oppervlakte van je woning en het type renovatie de uiteindelijke prijs van je verbouwing. Het mag voor zich spreken dat de verbouwing van een grote villa duurder is dan de verbouwing van een rijtjeshuis en dat een complete nieuwbouw renovatie duurder is dan een simpele aanbouw. Prijzen kunnen daarom variëren van €10.000 tot €100.000. Je betaalt de vakman meestal per uur of per vierkante of kubieke meter.

Betalen per vierkante meter

Betaal je per vierkante meter? Dan liggen de kosten voor een verbouwing meestal tussen de €50 en €200 per vierkante meter. De prijs is met namelijk afhankelijk van het type afwerking op bijvoorbeeld de muren, vloeren en plafonds. Hoe luxer de afwerking, des te hoger het prijskaartje.

Betalen per kubieke meter

Het kan zijn dat de vakman rekent met een prijs per kubieke meter. Deze methode wordt meestal gebruikt voor de bouwkosten voor een nieuw huis. De kubieke meters van je woning bereken je door de lengte x de breedte x de hoogte tot de nok uit te rekenen. Je uitkomst is dan het aantal kubieke meters van je woning.

Een complete huis renovatie via Werkspot laten uitvoeren?

Wil je specifiek voor jouw woning weten wat een complete huis renovatie gaat kosten? Plaats dan een klus Via Werkspot en ontvang reacties van professionals. Wil je een goed beeld krijgen van het werk dat de vakmannen verrichten? Lees dan de reviews van deze specialisten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor een vakman die aansluit bij jouw wensen.

Ervaringen van de consument

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten badkamer renoveren

  2. Kosten asbest verwijderen

  3. Kosten toiletruimte verbouwen

  4. Kosten dakrenovatie

  5. Kosten sloopwerk

  6. Kosten aanbouw of uitbouw