Gemiddelde kosten asbest verwijderen

Bijgewerkt op

Wil je asbest laten verwijderen? En ben je benieuwd wat het gaat kosten om dit uit te besteden aan een professional? Iemand die goed werk kan afleveren, zodat je zeker bent van een veilige verwijdering van asbest?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen sloopbedrijven

Onze sloopbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 36 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Op Werkspot vind je eenvoudig een goede vakman voor het verwijderen van je asbest. Hoe weet je of een vakman geschikt is? En wat zijn de gemiddelde kosten per m²? Wij leggen het je graag uit.

Wanneer er asbest in je woning is aangetroffen, doe je er goed aan om een gecertificeerde vakman inhuren die dit voor je verwijdert. Tot 35 m² is het ook toegestaan om zelf de asbest te verwijderen, maar dit is af te raden. Er komt namelijk een hoop kennis bij kijken om het asbest vakkundig en veilig te verwijderen. Zo wordt er bij asbestverwijdering onder andere onderscheid gemaakt tussen hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest. Wanneer je hechtgebonden asbest aantreft, moet je deze verplicht direct laten verwijderen. Gebeurt dit niet goed, dan kunnen hierbij schadelijke asbestdeeltjes in de lucht vrijkomen, met alle gevolgen van dien. Schakel daarom een gecertificeerde asbestspecialist in zodat je met een gerust hart het asbest kunt laten verwijderen.

Gemiddelde kosten voor asbest verwijderen

Het inhuren van een gecertificeerde en gespecialiseerde vakman voor het verwijderen van asbest is geen goedkope klus. De totale kosten voor asbestverwijdering liggen gemiddeld tussen de €350 en €2000. Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor een subsidie van de overheid, dus het loont om dit even uit te zoeken. Hiermee kun je een hoop geld besparen.

Kostenindicatie voor asbest verwijderen:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het verwijderen van asbest:

OppervlakteKosten
1 ruimte tot 35 m²€350 - €950
2 ruimtes tot 40 m²€850 - €1000
2 ruimtes tot 70 m²€1450 - €2000
3 ruimtes tot 50 m²€1000 - €1400

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze asbest specialisten rekenen voor het aanleggen van bestrating. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de asbestspecialist.

Hoe bepaal je de kosten voor het verwijderen van asbest

De kosten voor het verwijderen van asbest zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo hebben de grootte van de ruimte, de hoeveelheid platen die moeten worden verwijderd en de concentratie van asbestvezels invloed op de prijs.

Kosten asbest verwijderen

Grootte van de ruimte en hoeveelheid platen

Zoals gezegd hebben de grootte van de ruimte en de hoeveelheid platen invloed op de prijs. Het spreekt voor zich dat hoe groter de ruimte is, des te langer de vakman nodig heeft om het asbest te verwijderen. Logischerwijs betaal je hier dus meer voor. Het is daarom aan te raden om mogelijke obstakels in de ruimte alvast zelf te verwijderen. Zo kan de specialist meteen aan de slag.

Concentratie van asbestvezels

Hoe meer asbest er aanwezig is in je ruimte, des te langer de vakman er mee bezig is om deze te verwijderen. Wordt er veel asbest aangetroffen, dan moet de vakman nauwkeurig te werk gaan om de klus veilig te klaren. Hiervoor is meer tijd nodig en daarom heeft dit dan ook invloed op het uiteindelijke prijskaartje.

Afvoeren asbesthoudend materiaal

Daarnaast is het goed om te weten dat asbesthoudend materiaal niet zomaar overal mag worden weggegooid. Asbest moet in speciaal landbouwplastic worden weggebracht naar een speciale stortplaats. Voor het afvoeren van het asbest kun je rekenen op zo’n €20 tot €30 extra kosten per 100 kilo.

Het verwijderen van asbest via Werkspot laten uitvoeren?

Wil je specifiek voor jouw woning of kamer weten wat het verwijderen van asbest in jouw woning gaat kosten? Plaats dan een klus Via Werkspot en kom in contact met geïnteresseerde asbest specialisten. Wil je een goed beeld krijgen van het werk dat de vakmannen verrichten? Lees dan de reviews van deze specialisten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor een asbestspecialist.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten badkamer renoveren
  2. Kosten huis renovatie
  3. Kosten toiletruimte verbouwen
  4. Kosten dakrenovatie
  5. Kosten verhuizing