Gemiddelde kosten zonneboiler installeren of vervangen

Bijgewerkt op

Wil je een zonneboiler laten installeren of vervangen, en wil je weten wat dit kost? Samen met onze Werkspot vakmannen hebben we prijsinformatie voor je verzameld.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.3

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.3 op 5 op basis van 8 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten zonneboiler installeren

Het installeren of vervangen van een zonneboiler is een duurzame keuze. Met een zonneboiler kies je namelijk voor een duurzame en energiezuinige manier om je sanitair water, zwembadwater of je huis te verwarmen. Je komt daarom in de meeste gevallen ook in aanmerking voor de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Meer over de voorwaarden voor tegemoetkoming lees je hier. Laten we eerst naar de prijsinschatting kijken. Deze informatie hebben we voor jou verzameld met behulp van onze Werkspot vakmannen:

De prijs voor een zonneboiler inclusief montage ligt tussen de € 2000,- en € 6000,-. De exacte prijs hangt af van een aantal factoren:

  • Soort zonneboiler
  • Capaciteit zonneboiler
  • Aanpassingen aan huidig systeem
  • Moeilijkheidsgraad installatie

Elke zonneboiler installatie bestaat uit twee hoofdonderdelen: zonnecollectoren en zonneboiler reservoir. Er bestaan grofweg drie soorten zonneboilers:

  • Standaard zonneboiler
  • Compacte zonneboiler
  • Zonneboiler combi

    Standaard:

De totale installatie bestaat uit een zonnecollector, boiler, ketel met NZ-keur.

Compact:

Bij een compacte zonneboiler werkt het hetzelfde als bij een standaard zonneboiler met als verschil dat dit systeem een kleine geïntegreerde opslagtank heeft, waardoor er geen externe boiler nodig is. De totale installatie bestaat uit een compacte zonneboiler en een ketel met NZ-keur.

Combi:

Dit werkt hetzelfde als een standaard zonneboiler, alleen zorgt het systeem ook voor de centrale verwarming. Let op: alleen te gebruiken bij lage temperatuurverwarming zoals wand- en vloerverwarming. De totale installatie bestaat uit een zonnecollector en een zonneboiler combi.

Voor vrijwel alle zonneboilers is een cv-ketel of warmtepomp nodig om het water bij te verwarmen. Bij een combi zonneboiler heb je geen bijverwarming nodig. Echter, een laagtemperatuur verwarmingssysteem is dan een vereiste. Denk hierbij aan; vloerverwarming, wandverwarming of laagtemperatuur radiatoren. De kosten van laagtemperatuur radiatoren liggen tussen de € 400,- en € 1000,- exclusief installatie. De kosten voor het vervangen van radiatoren zijn als volgt:

HoeveelheidPrijsindicatie
1 radiator€ 180,-
2 radiatoren€ 270,-
3 radiatoren€ 360,-
4 radiatoren€ 450,-
5 radiatoren€ 540,-

Meer informatie

Meer achtergrondinformatie over het installeren of vervangen van een zonneboiler lees je hier. Het is tijd om te kijken of de prijs die je in gedachten had, overeenkomt met de mogelijkheden. Plaats je opdracht op Werkspot en vind een installateur bij jou in de buurt.