Gemiddelde kosten voor cv ketel installatie

Bijgewerkt op

Wil je een cv ketel laten installeren of je oude vervangen? Op deze pagina lees je wat de gemiddelde kosten zijn en waar je aan moet denken.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 275 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Een cv ketel installeren: Wat kost het?

In het algemeen is het na 12 tot 15 jaar tijd om je te oriënteren op een nieuwe cv ketel. Een nieuwe ketel is een aardige investering, maar scheelt je al snel euro’s op je energierekening. Binnen een periode van 6 jaar tijd heb je een cv ketel vaak al terugverdiend. Ga je de kosten voor de installatie van een nieuwe ketel berekenen, dan is het goed om met een aantal elementen rekening te houden. Het soort ketel, het merk, de klasse, de installatie zelf, het soort onderhoudscontract en eventuele extra’s; al deze factoren tezamen vormen de prijs. Reken voor het totaalpakket op een bedrag tussen de €1200,- en €2600,-.

CV ketel installeren

Waarom een nieuwe cv ketel?

Het is tijd om een nieuwe cv ketel te installeren wanneer je oude ketel mankementen vertoont of compleet verouderd is. Het plaatsen van zo’n nieuwe ketel is een flinke investering, maar je bespaart er op de lange termijn wel energiekosten mee. Laat het installeren van je cv-ketel over aan een vakman, zo’n expert weet namelijk wat hij doet en zorgt ervoor dat je straks weer tijden kan genieten van een goed werkende ketel. Ben je nieuwsgierig naar de kosten voor het inhuren van zo’n professionele monteur? Werkspot helpt je graag.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een cv ketel?

Een cv-ketel laat je installeren om er lange tijd van te genieten. Bij goed onderhoud gaan een cv-ketel gemiddeld 15 jaar mee. Het is dus van belang om de juiste ketel voor jouw huidige maar ook toekomstige situatie te laten installeren. Laat je door een vakman goed informeren over de volgende factoren.

1. Het soort ketel
2. Het merk van de ketel
3. De CW klasse van de ketel

1. Het soort ketel

Er zijn diverse soorten ketels op de markt met elk een ander prijskaartje. Je kunt op het gebied van ketels kiezen uit: een vr-ketel (verbeterd rendement), een hr-ketel (hoog rendement) en een HRe ketel (levert naast warmte in huis en warm water ook elektriciteit). Wanneer je naar de vr-ketel en de hr-ketel kijkt, is het goed om te weten dat binnen deze soorten nog twee vertakkingen bestaan: de solo- en de combiketel. Met een solo-ketel verwarm je enkel je woning, een combiketel verwarmt daarnaast ook het water in je woning.

2. Deze merken zijn er op het gebied van cv-ketels  

Verschillende merken bieden cv-ketels aan en tussen die merken bestaat soms een behoorlijk prijsverschil. Laat je dus goed adviseren door de vakman van je keuze over het merk ketel dat het beste bij je past. A-merken zoals Atag, Remeha, Intergas en Nefit zijn in het algemeen beter, maar het kan gerust zo zijn dat een wat goedkopere variant van bijvoorbeeld Vaillant of Ferroli in jouw woning ook prima volstaat.

3. Deze klassen zijn er op het gebied van cv-ketels  

Er zijn een zestal klassen te onderscheiden wanneer het op cv-ketels aankomt: van CW1 tot en met CW6. Hierbij heeft klasse CW1 de minste capaciteit en klasse CW6 de meeste. Wederom is het aan te raden om de vakman van je keuze om advies te vragen. Enkele vragen voor het bepalen welke CW klasse je nodig hebt zijn:

  • Hoe groot is de woning?

  • Wat voor type woning heb je?

  • Is de ketel voor verwarming alleen of ook voor warm tapwater?

  • Heb je een bad?

  • Op hoeveel plaatsen tegelijk wil je warm water?

Via deze link lees je alles over de CW klassen van cv-ketels.

Installatiekosten

De werkzaamheden rondom de installatie zelf zitten vaak bij de totaalprijs inbegrepen, maar bekijk goed op de offerte of dit bij jou ook het geval is. Doorgaans kost installatie van een cv-ketel (inclusief manuren, voorrijkosten én materiaal) €350,- tot €500,-.   De installatiekosten betreffen vaak 40% van de totaalprijs. Sommige bedrijven geven korting op de installatie als je ook een onderhoudscontract bij ze afsluit.

Overigens ook goed om te weten: een monteur gaat er bij de kostenberekening vaak vanuit dat de ketel op dezelfde plek geïnstalleerd moet worden, als waar de oude ketel stond. Is dit niet het geval, dan moeten er meerkosten berekend worden voor het verleggen van leidingwerk. Als je van een vr-ketel naar een hr-ketel gaat, kost de installatie ook meer. De rookgasfvoer van een vr-ketel is anders dan van een hr-ketel, deze zal dus moeten worden aangepast.

Een onderhoudscontract

Meestal wordt bij aanschaf van een nieuwe ketel een onderhoudscontract aangeboden. Wanneer je zo’n contract tekent, staat er eens in de zoveel tijd een monteur bij je op de stoep om de functionaliteiten van je ketel te controleren. Op die manier verhelp je mogelijke problemen tijdig verholpen voorkom je onverwachte. Waar het op onderhoudscontracten aankomt, zijn er verschillende varianten waarbij doorgaans geldt: hoe meer service, hoe hoger de kosten. Cv-ketelfabrikanten geven in het algemeen alleen garantie wanneer je kunt laten zien dat je een onderhoudscontract getekend hebt. Bekijk hieronder de verschillende soorten onderhoudscontracten.

Een regulier onderhoudscontract

Wanneer je een regulier onderhoudscontract kiest, krijg je een keer in de twee jaar bezoek van een monteur. Bij zo’n onderhoudscontract kun je rekenen op kosten tussen de €6,- en €8,- per maand. De voorrijkosten zijn hierbij inbegrepen, materialen en extra onderhoud niet.

Een servicecontract

Voor een servicecontract, betaal je iets meer dan voor een regulier onderhoudscontract. Houd hierbij rekening met €11,- tot €14,- per maand. Wanneer je een servicecontract hebt afgesloten, wordt je altijd binnen een dag geholpen en worden de materiaalkosten grotendeels vergoed.

Een all-in-contract

Wanneer je echt een waterdicht contract wilt, is een all-in-contract de beste optie voor je. Met zo’n contract staat er 24/7 iemand voor je klaar. Voorrijkosten én alle materiaalkosten zitten bij de jaarlijkse totaalprijs inbegrepen. Reken voor een all-in-contract op een factuur van €15,- tot €18,- per maand.

Advies van een vakman

Als je een cv-ketel wil laten installeren is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het installeren van een cv-ketel.

Chris Nuamah, eigenaar van Additional Loodgieters Service
Het is belangrijk om een vakman de situatie te laten bekijken, vooral als de nieuwe cv-ketel niet op dezelfde plaats geïnstalleerd komt als de oude. De vakman kan dan adviseren over de plaatsing van de ketel en een exacte prijs geven omdat hij dan precies weet hoe ver hij de leidingen moet verleggen en of er een nieuwe rookgasafvoer gemaakt moet worden.

VERVANGEN CV-KETEL EN ROOKGASAFVOER

05-07-2018 - C.P. van der Graaf: Chris Nuamah is een deskundige, actieve en plezierige vakman.

Laat je cv-ketel via Werkspot installeren

Nu je een duidelijk beeld hebt van het kostenplaatje dat bij installatie van een cv-ketel hoort, kun je rustig bekijken of dit kostenplaatje aansluit op je verwachtingen en je budget. Indien dit het geval is, raden we je aan om je opdracht op onze website te plaatsen en via Werkspot een vakkundige monteur in te huren. Je kunt op ons platform verschillende experts op basis van reviews beoordelen. Op die manier is het eenvoudig om een onderbouwde keuze te maken die bij je past.
Het is verstandig om een professionele vakman in de arm te nemen wanneer je een nieuwe cv-ketel laat installeren. Werkspot werkt met loodgieters die hun vak verstaan en dat scheelt je uiteindelijk geld, tijd en energie. Huur dus een professionele vakman in via Werkspot en je mag rekenen op een monteur met oog voor detail en de juiste papieren. Bovendien zorgt hij of zij ervoor dat je cv-ketel vakkundig geïnstalleerd wordt.

Prijzen andere diensten

  1. Radiator aansluiten
  2. CV ketel onderhoud
  3. CV ketel storing
  4. Vloerverwarming installeren of vervangen