Gemiddelde kosten vliering plaatsen

Bijgewerkt op

Wil je een vliering bouwen, zodat je wat extra opslagruimte hebt in huis? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres. Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare aannemer voor het bouwen van je vliering.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.9

Top beoordelingen aannemers

Onze aannemers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.9 op 5 op basis van 32 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

We hebben vakmannen in ons bestand die goed werk afleveren en lichten graag toe op welke kosten je voor dit vakwerk kunt rekenen. Zo kun jij gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wilt uitbesteden.

Allereerst is het goed om te kijken of je van je dak wel een vliering kunt maken. Niet elk dak is hier namelijk geschikt voor. Een vakman zal moeten kijken of de draagconstructie wel voldoende is en of het hout niet aan het rotten is. De dwarsbalken moeten de vliering namelijk wel kunnen dragen. Maar blijkt na alle checks dat je dak geschikt is voor het bouwen van een vliering? Dan is het nog steeds en serieuze vakman.

Gemiddelde kosten om een vliering te plaatsen

Wanneer we kijken naar de kosten voor een vliering, moeten we met meerdere factoren rekening houden. Want het bouwen van een vliering houdt niet op bij slechts de plaatsing. Het is goed om ook rekening te houden met gipsplaten, wand- en plafondplaten en een vlizo trap.

Kostenindicatie voor een vliering:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het plaatsen van een vliering:

Diensten/productenLengteBreedtePrijs
Plaatsen van vliering (inclusief steunconstructie, exclusief aftimmeren)420250€1400 - €1750
Aftimmerenn.v.t.n.v.t.€50 tot €60 per uur
Gipsplaten voor het aftimmeren en voor eventuele tussenwanden20060€3 tot €4 per stuk
Wand- en plafondplaten26060€15 - €20 per stuk
Vlizotrapn.v.t.n.v.t.€200 - €275

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze aannemers rekenen voor het plaatsen van een vliering. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de aannemer.

Hoe bepaal je de kosten voor het verbouwen van je vliering?

In principe geeft bovenstaande tabel goed weer wat de kosten voor het plaatsen van een eenvoudige vliering zijn. Maar indien je de vliering toch meer als luxe zolderruimte in gedachten hebt, kunnen er al snel een hoop extra kosten bij komen. Bekijk daarvoor vooral even de price guide voor zolders.

Je vliering via Werkspot laten plaatsen?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze zijn opgebouwd, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen van Werkspot? Plaats dan eenvoudig een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Wil je vóór het plaatsen van de klus wat reviews lezen over onze specialisten? Dat kan! Bekijk eerder werk van onze vakmannen en kom zo tot een weloverwogen keuze voor een hovenier die aansluit op jouw wensen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten zolder verbouwen
  2. Kosten gevelrenovatie
  3. Kosten plafond verlagen
  4. Kosten dakrenovatie
  5. Kosten binnenschilderwerk