Gemiddelde kosten terrasoverkapping plaatsen

Bijgewerkt op

Een terrasoverkapping is fijn vanwege verschillende praktische redenen. Regent het in de zomer, maar is het toch lekker warm? Dan kun je alsnog buiten zitten. Benieuwd naar de kosten hiervan? Bekijk hieronder het overzicht.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen aannemers

Onze aannemers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 66 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Ben je benieuwd naar de kosten van het plaatsen van een terrasoverkapping door een specialist? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres. We hebben vakmannen in ons bestand die goed werk afleveren en lichten graag toe op welke kosten je voor dit vakwerk kunt rekenen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wilt uitbesteden.

De tuinmeubels staan beschut en je creeert een mooie schaduwplek; een terrasoverkapping heeft een aantal hele prettige voordelen. Daarom kan het een goed idee zijn om er eentje in je eigen tuin te plaatsen. Wil je zo’n overkapping echt mooi op je huis laten aansluiten? Dan kom je al snel uit op maatwerk. Precisiewerk dus waar kennis en kunde voor nodig is. Je doet er goed aan om een dergelijk project uit te besteden aan een vakman. Deze kan je adviseren in gebruik van materiaal en afmeting. Hieronder vind je de bijbehorende prijzen.

Terrasoverkapping

Gemiddelde kosten voor het plaatsen van een terrasoverkapping.

Wanneer we kijken naar de kosten voor het plaatsen van een overkapping moeten we rekening houden met een aantal variabelen. Te denken valt hierbij aan maatwerk vs prefab (een kant en klare overkapping), wat is het formaat van je overkapping en met welk materiaal wil je werken? Een gemiddelde terrasoverkapping kost zo’n €5.000. Maar wil je een overkapping met alles erop en eraan, houd dan rekening met een bedrag van ongeveer €10.000. Dit zijn indicatie prijzen die onze vakmannen rekenen voor een overkapping, inclusief btw, inclusief montage. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

Hoe bepaal je de kosten voor het plaatsen van een terrasoverkapping?

Zoals gezegd is de totaalprijs van het plaatsen van een overkapping van verschillende factoren afhankelijk.

Soort terrasoverkappingPrijzen terrasoverkapping
(Luxe) Maatwerk terrasoverkapping€3000 -€10000
Prefab Terrasoverkapping€700 - €3000

Maatwerk vs prefab

Wil jij een terrasoverkapping die helemaal mooi aansluit op je huis, dan is het aan te raden om voor een maatwerk overkapping te kiezen. Het materiaal, de grootte en de kleurtinten; je mag het allemaal zelf bepalen. En dat is ook direct het grote voordeel. Het nadeel van deze manier van een terrasoverkapping bouwen is de prijs. Een prefab overkapping is namelijk stukken voordeliger. Je kijkt naar een verschil van al snel €2000. Een prefab overkapping wordt kant en klaar bij je in de tuin aangeleverd en kan vervolgens geplaatst worden. Er hoeft niks meer gezaagd, geschuurd of gelakt te worden.

Materiaal overkapping

Je kunt in het geval van een terrasoverkapping voor verschillende materialen kiezen. Hout aluminium en staal zijn het meest voorkomend. Hout wordt vooral veel gekozen om zijn mooie authentieke uitstraling. Hout kan ongeveer 30 jaar mee, maar heeft daarvoor wel jaarlijks onderhoudskosten nodig. Het voordeel van hout is dat het veruit het voordeligste materiaal is. Het fijne aan aluminium is dat het wel 50 jaar mee kan én dat je het niet hoeft te onderhouden. Wel liggen de kosten voor aluminium wat hoger. Staal is veruit het duurste materiaal dat je kunt kiezen. Het is erg zwaar, maar daardoor kun je wel een slankere overkapping creeeren. Het nadeel van staal is wel dat je het thermisch moet verzinken. Wel gaat het net als aluminium tot wel 50 jaar mee.

Het plaatsen van een terrasoverkapping via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze zijn opgebouwd, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen van Werkspot? Plaats dan eenvoudig een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Wil je vóór het plaatsen van de klus wat reviews lezen over onze specialisten? Dat kan! Bekijk eerder werk van onze vakmannen en kom zo tot een weloverwogen keuze voor een vakman die aansluit op jouw wensen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten tuinaanleg
  2. Kosten carport plaatsen
  3. Kosten Tuinhuis plaatsen
  4. Kosten veranda bouwen
  5. Kosten aanbouw of opbouw plaatsen

Vind een aannemer dichtbij