Gemiddelde kosten vlonders plaatsen of vervangen

Bijgewerkt op

Wil je graag vlonderplanken plaatsen en ben je benieuwd wat het gaat kosten om dit door een specialist te laten uitvoeren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.9

Top beoordelingen hoveniers

Onze hoveniers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.9 op 5 op basis van 67 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voor het aanleggen van een vlonder

Wanneer we kijken naar de kosten voor een vlonder, kun je deze berekenen op basis van vierkante meters of op basis van het aantal uren. De gemiddelde uurprijs voor het aanleggen of vervangen van een vlonder ligt doorgaans tussen de €35 en €65 per uur. Wanneer je de kosten op basis van m2 berekent, moet je rekening houden met €15,- tot €25,- per m2. Vermenig deze prijzen met het oppervlak van het vlonder van jouw wensen om een idee te krijgen van de totale kosten.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het leggen van de vlonder is het interessant om een m2- of juist een uurprijs af te spreken.
Wil je een vlonder overigens niet alleen door een professional laten aanleggen, maar wil je deze ook laten ontwerpen door een vakman? Dan is dat vaak onderdeel van het complete tuinontwerp. De gemiddelde kosten hiervoor liggen doorgaans tussen de €300 en €900. Gaat het puur en alleen om het ontwerp van een vlonder dan liggen de kosten uiteraard wat lager.

Kostenindicatie voor aanleg of vervanging van vlonder:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het aanleggen van een vlonder: |Aanleg vlonder | Kosten | |---|---| |Uurtarief hovenier | €25 - €45 per uur |Tarief hovenier per m2 | €15 - €25 | |Materiaalprijs hardhout per m2 | €75 - €130 | |Materiaalprijs composiet per m2 | €60 | | Tuinontwerp | €300 - €900 |

Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze hoveniers rekenen voor het aanleggen van een vlonder. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de hovenier.

Hoe bepaal je de kosten voor het aanleggen van een vlonder

De kosten die door de hovenier in rekening wordt gebracht hangt af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, de oppervlakte van je vlonder, de materiaalkeuze en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het aanleggen van een vlonder.

Vlonder ontwerp

Als je een nieuwe vlonder gaat aanleggen, zet een hovenier deze eerst voor je op papier. Een vlonder ontwerp kun je zelf maken, maar een professionele hovenier of een tuinarchitect kan je hier ook bij helpen. Een hovenier of tuinarchitect heeft namelijk veel kennis, ervaring en creativiteit en kan ook goed naar de praktische aspecten van de vlonder kijken, zodat deze goed wordt aangelegd. Een vlonder ontwerp kost tussen de €300 en €900.

Hardhout of composiet?

Wil je een hardhouten vlonder aan laten leggen? Of werk je liever met composiet? Composiet planken bestaan uit een mix van hout en kunststof en het is de meest voordelige optie, je kunt uitgaan van ongeveer €60 per vierkante meter. De verhouding en kwaliteit van de stoffen die gebruikt zijn om composiet te creëren, verschillen nogal eens. Het is daarom verstandig om de kwaliteit van het composiet waarmee je van plan bent te gaan werken goed af te wegen. Daar kan de hovenier natuurlijk ook een adviserende rol in spelen.

Composiet gaat gemiddeld langer dan 25 jaar mee. Composiet lastiger om bijvoorbeeld een ronde vorm te leggen. Composiet planken zijn namelijk vaak hol van binnen en dus vraagt een ronde vorm om extra afwerking. De voordelen van composiet zijn echter, dat het niet splintert, waardoor je er zorgeloos met blote voeten op kunt lopen én het wordt niet glad wanneer het nat wordt. Tot slot zijn vlonders van composiet constant van structuur en kleur.

Kies je liever voor hardhouten planken? Dan kijk je naar een hogere prijs, namelijk zo’n €75 tot €130 per m2. Het grote voordeel van hardhouten planken is dat de houdbaarheid vele malen langer is, namelijk zo’n 15 tot 25 jaar! Je kunt op het gebied van hardhout voor verschillende soorten kwaliteit en kleur kiezen, ook kan de afmeting verschillen en daarnaast kun je ook met betrekking tot de afwerking een keuze maken. Wil je een antislip of ga je liever voor gladde planken? Het is bij hardhouten vlonderplanken aan te raden om vanwege het milieu goed te kijken naar het FSC keurmerk.

Vorm en plaats van vlonder

Wordt het vlonder in een ronde vorm gelegd, dan kost dat, zoals je hierboven al even kon lezen meer werk in het geval van composiet. Maar ook trapconstructies, een ver over het water geplaatste vlonder of juist niet, kunnen de werkzaamheden bemoeilijken en dus het aantal uren beïnvloeden.

Vlonders plaatsen

Het aanleggen van een vlonder via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze zijn opgebouwd, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen van Werkspot? Plaats dan eenvoudig een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Wil je vóór het plaatsen van de klus wat reviews lezen over onze specialisten? Dat kan! Bekijk eerder werk van onze vakmannen en kom zo tot een weloverwogen keuze voor een hovenier die aansluit op jouw wensen. Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare aannemer voor het plaatsen of vervangen van je vlonder. We hebben vakmannen in ons bestand die goed werk afleveren en lichten graag toe op welke kosten je voor dit vakwerk kunt rekenen. Zo kun jij gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wilt uitbesteden.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten tuinaanleg
  2. Kosten verlichting installeren
  3. Kosten zonnepanelen plaatsen
  4. Kosten huis renovatie
  5. Kosten bestrating aanleggen