Kosten tuin leeghalen

Bijgewerkt op

Wil je je tuin leeghalen? Zeker als je een grote en/of volle tuin hebt, is dat een flinke klus. Gemiddeld variëren de kosten voor het leeghalen van een tuin tussen de €500 en €1500. Deze prijs is inclusief het verwijderen van planten, struiken, bomen en eventuele constructies zoals een schuurtje of een vijver. De voordelen van een professioneel leeggemaakte tuin zijn onder andere een schone lei voor een nieuw tuinontwerp, het vermijden van lichamelijke inspanning en het goed afvoeren van tuinafval. De tijdsduur van je project kan variëren van één dag tot meerdere dagen, afhankelijk van de omvang van jouw tuin en de hoeveelheid werk.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen stratenmakers

Onze stratenmakers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 80 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Ben je benieuwd naar de kosten van het verwijderen van bestrating wanneer je dit door een specialist laat doen? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres. We hebben vakmannen in ons bestand die goed werk afleveren en lichten graag toe op welke kosten je voor dit vakwerk kunt rekenen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wilt uitbesteden.

Dat slepen met tegels, dat hakken en boren; het verwijderen van bestrating kan een vervelende klus zijn. Bovendien is er kennis van zaken nodig met betrekking tot bijvoorbeeld gereedschap en ondergrond. Je doet er dus goed aan om een dergelijk project uit te besteden aan een vakman. Hieronder vind je de bijbehorende prijzen.

Gemiddelde kosten voor het verwijderen van bestrating

Wanneer we kijken naar de kosten voor het verwijderen van bestrating moeten we rekening houden met een aantal variabelen. Te denken valt hierbij aan het oppervlak dat verwijderd moet worden en of je het ook meteen door de hovenier af wil laten voeren. Gemiddeld kun je bij een tuin van 60m2 denken aan zo’n €900 om de complete bestrating te verwijderen en af te laten voeren. Dit is een indicatie prijs die onze hoveniers inclusief btw rekenen. Deze prijs kan afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

opdrachtKosten per uur
Kosten stratenmaker€30-€60
Verwijderen oude tegels€30-€45
Afvoeren oude tegels€45-€55

Hoe bepaal je de kosten voor het verwijderen van bestrating?

Zoals gezegd is de totaalprijs van het verwijderen van tegelwerk of stenen afhankelijk van verschillende factoren.

Afmeting

Is jouw tuin erg groot, dan zijn de kosten hoger. Gaat het slechts om een terras van 12m2 dan kun je de kosten zeker naar beneden bijstellen.

Mankracht

Door meerdere mensen in te zetten op deze klus kan dit project klus zomaar efficiënter en dus sneller uitgevoerd worden. Dat kan schelen in de kosten. Overleg hierover dus met de hovenier die je eventueel inhuurt.

De rest van de tuin

Moet niet alleen de bestrating er uit, maar mag de gehele tuin eigenlijk wel op de schop? Spreek dan een mooie totaalprijs af me je hovenier. Het verwijderen van kleine plantjes en gras is namelijk voordeliger dan het verwijderen van bestrating. Maar let op: Moeten er hele bomen of complete vijvers uit de tuin verwijderd worden, dan stijgt de prijs juist weer.

Afval afvoeren

Doorgaans zit het afvoeren van de oude bestrating bij de prijs inbegrepen. Maar wanneer je wat kosten wil besparen, is het een optie om zelf de afvoer van je bestrating te regelen. Het is echter zwaar werk en je hebt er waarschijnlijk een grote auto/bus voor nodig. Dus reken deze optie, voor je er enthousiast aan begint, nog even goed door.

Advies van een specialist

Als je bestrating wil laten verwijderen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven hierover.

Rémon de Ridder van Remonvatie zegt: Als het niet mogelijk is om een container in de buurt te plaatsen dan zal de bestrating met een bus of aanhanger moeten worden afgevoerd. In dit geval zal het meer tijd in beslag nemen. In 1 ritje kan maar 1 tot 1,5 kuub vervoerd worden dus zullen er meerdere ritjes gedaan moeten worden.

Het verwijderen van je bestrating via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze zijn opgebouwd, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen van Werkspot? Plaats dan eenvoudig een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Wil je vóór het plaatsen van de klus wat reviews lezen over onze specialisten? Dat kan! Bekijk eerder werk van onze vakmannen en kom zo tot een weloverwogen keuze voor een vakman die aansluit op jouw wensen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten vlonders plaatsen
  2. Kosten struiken snoeien
  3. Kosten gras zaaien
  4. Kosten tuinontwerp
  5. Kosten bestrating aanleggen