Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.
Schilderen overzicht

Gemiddelde kosten spachtelputz schilderen

Wil je spachtelputz schilderen in je woning? Werkspot geeft je graag een overzicht van de gemiddelde kosten.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Gemiddelde kosten voor het schilderen van spachtelputz

De gemiddelde kosten voor het schilderen van spachtelputz liggen tussen de €7 en €15 per vierkante meter, inclusief manuren en materiaal. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman voor spachtelputz schilderen.

Kostenindicatie voor het schilderen van spachtelputz

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten per vierkante meter voor het schilderen van spachtelputz:

SpachtelputzLaagHoog
1 laags sauzen€7€13
2 laags sauzen€8€15
1 laags airless spuiten€5€8
2 laags airless spuiten€7€10

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze schilders rekenen voor het schilderen van spachtelputz. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

spachtelputz schilderen

Wat is het verschil tussen spachtelputz schilderen en stucwerk schilderen?

Het verschil tussen spachtelputz schilderen en het schilderen van stucwerk is dat spachtelputz een korrelige structuur heeft. Dit zorgt ervoor dat het lastiger te schilderen is. Door de korrelige structuur is het ook nodig vaker te schilderen, zodat alle 'kanten van de korrel' netjes geschilderd worden. Dit terwijl bij glad stucwerk het schilderen eigenlijk vrij gemakkelijk is.

Een tip om het schilderen van spachtelputz beter te doen, is het te spuiten. Professionele schilders hebben hier het materiaal voor. De korrelige structuur van spachtelputz wordt bij het spuiten veel vollediger gedekt door de nieuwe laag verf. Als de schilder of stucadoor op de juiste manier het spuitwerk verricht, blijft de korrelstructuur ook beter behouden dan bij het sauzen. Bovendien is spuiten in dit geval veel sneller, ondanks dat de schilder dan meer moet afplakken.

Hoe bepaal je de kosten voor spachtelputz schilderen?

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, het type verf en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het schilderen van spachtelputz.

Omvang van het project

Het spreekt voor zich, maar iedere muur in huis schilderen kost meer tijd dan alleen een wand in de keuken. Maar houd wel rekening met moeilijke hoeken en nisjes. Hierdoor kan het zijn dat de schilder meer tijd nodig heeft voor het uitvoeren van de klus, dan je aanvankelijk had gedacht. Bij veel vierkante meters gaat de prijs per vierkante meter overigens wel omlaag.

Staat van de muur

De staat van de muur bepaalt ook voor een deel de prijs. Is je spachtelputz er slecht aan toe, dan kan het zijn dat een schilder extra lang bezig is omdat hij dan meerdere lagen moet aanbrengen. Ook speelt het mee of de kamer die geschilderd moet worden leeg is of volledig afgeplakt moet worden.

Schildertechniek

Ook de techniek van het schilderen heeft invloed op de totaalprijs. Zoals eerder al beschreven, kan spachtelputz namelijk zowel gesausd als gespoten worden. Airless spuiten van spachtelputz is sneller en kost daardoor minder dan sauzen.

Extra opties

Wil je een speciaal soort verf? Of wil je naast het laten schilderen van je spachtelputz wand ook de muur laten repareren? Ook dan moet je rekening houden met een hoger totaalbedrag van de klus, omdat dit niet standaard inbegrepen is in de prijs.

Het schilderen van je spachtelputz wand via Werkspot uitbesteden?

Wanneer je een spachtelputz wand gaat schilderen, loont het om dit uit te besteden aan een schilder. Het schilderen van een spachtelputz is een klus die een professional snel en vakkundig kan uitvoeren. Zo bespaar je niet alleen tijd en geld, maar weet je ook dat je straks jaren met het resultaat vooruit kan.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Prijzen van andere diensten:

  1. Wat kost een schilder?
  2. Kosten binnenschilderwerk
  3. Kosten buitenschilderwerk
  4. Kosten muren schilderen
  5. Kosten behang schilderen

Vind een schilder dichtbij