Gemiddelde kosten spachtelputz schilderen

Bijgewerkt op

Wil je spachtelputz schilderen in je woning? Werkspot geeft je graag een overzicht van de gemiddelde kosten.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schilders

Onze schilders, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 1345 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voor het schilderen van spachtelputz

De gemiddelde kosten voor het schilderen van spachtelputz liggen tussen de €7 en €15 per vierkante meter, inclusief manuren en materiaal. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman voor spachtelputz schilderen.

Gemiddelde leestijd: 4 minutenInhoudsopgave
  1. Kostenindicatie voor het schilderen van spachtelputz
  2. Wat is het verschil tussen spachtelputz en stucwerk schilderen?
  3. Hoe bepaal je de kosten voor spachtelputz verven?
  4. Zelf doen of uitbesteden?
  5. Spachtelputz verven uitbesteden via Werkspot?

Kostenindicatie voor het schilderen van spachtelputz

Overweeg jij om spachtelputz te verven? Dan ben je vast benieuwd naar de gemiddelde kosten voor deze klus. In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten per vierkante meter voor het schilderen van spachtelputz. We maken hierin een onderscheid tussen sauzen (verven) van de spachtelsputz en het airless spuiten. Met airless spuiten doelen we op een spuittechniek die in de regel sneller werkt, en een strakker resultaat oplevert dan het verven van de spachtelputz met een roller en/of kwast.

SpachtelputzLaagHoog
1 laags sauzen€7€13
2 laags sauzen€8€15
1 laags airless spuiten€5€8
2 laags airless spuiten€7€10

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze schilders rekenen voor het schilderen van spachtelputz. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Wat is het verschil tussen spachtelputz schilderen en stucwerk schilderen?

Het verschil tussen spachtelputz schilderen en het schilderen van stucwerk is dat spachtelputz een korrelige structuur heeft. Dit zorgt ervoor dat het lastiger te schilderen is. Door de korrelige structuur is het ook nodig vaker te schilderen, zodat alle 'kanten van de korrel' netjes geschilderd worden. Dit terwijl bij glad stucwerk het schilderen eigenlijk vrij gemakkelijk is.

Een tip om het schilderen van spachtelputz beter te doen, is het te spuiten. Professionele schilders hebben hier het materiaal voor. De korrelige structuur van spachtelputz wordt bij het spuiten veel vollediger gedekt door de nieuwe laag verf. Als de schilder of stucadoor op de juiste manier het spuitwerk verricht, blijft de korrelstructuur ook beter behouden dan bij het sauzen. Bovendien is spuiten in dit geval veel sneller, ondanks dat de schilder dan meer moet afplakken.

Hoe bepaal je de kosten voor spachtelputz schilderen?

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, het type verf en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het schilderen van spachtelputz.

Omvang van het project

Het spreekt voor zich, maar iedere muur in huis schilderen kost meer tijd dan alleen een wand in de keuken. Maar houd wel rekening met moeilijke hoeken en nisjes. Hierdoor kan het zijn dat de schilder meer tijd nodig heeft voor het uitvoeren van de klus, dan je aanvankelijk had gedacht. Bij veel vierkante meters gaat de prijs per vierkante meter overigens wel omlaag.

Staat van de muur

De staat van de muur bepaalt ook voor een deel de prijs. Is je spachtelputz er slecht aan toe, dan kan het zijn dat een schilder extra lang bezig is omdat hij dan meerdere lagen moet aanbrengen. Ook speelt het mee of de kamer die geschilderd moet worden leeg is of volledig afgeplakt moet worden.

Schildertechniek

Ook de techniek van het schilderen heeft invloed op de totaalprijs. Zoals eerder al beschreven, kan spachtelputz namelijk zowel gesausd als gespoten worden. Airless spuiten van spachtelputz is sneller en kost daardoor minder dan sauzen.

Extra opties

Wil je een speciaal soort verf? Of wil je naast het laten schilderen van je spachtelputz wand ook de muur laten repareren? Ook dan moet je rekening houden met een hoger totaalbedrag van de klus, omdat dit niet standaard inbegrepen is in de prijs.

Zelf doen of uitbesteden?

Ben jij een handige klusser en vind je het leuk om een verfkwast in de hand te nemen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf de spachtelputz te verven. Houd er in dit geval wel rekening mee dat je meerdere lagen op de muur moet aanbrengen om te zorgen dat de muur volledig gedekt is. Ga je verf kopen in de bouwmarkt of een verfspeciaalzaak? Geef bij het kopen van de verf aan dat je een spachtelputz muur gaat verven. Hiervoor heb je namelijk meer verf nodig. Zo voorkom je dat je verf op is, voor je de hele muur een nieuwe kleur hebt kunnen geven. Voor je daadwerkelijk kunt beginnen met verven, moet je de muur afplakken, ontvetten en behandelen met voorstrijk. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Twijfel je of je voldoende tijd hebt om het verven van de spachtelputz zelf uit te voeren? Dan kun je er ook voor kiezen om een schilder in te huren. Deze professional heeft het benodigde gereedschap en kan bijvoorbeeld de muur spuiten. Vaak geeft dit een mooier resultaat. Daarnaast heb je garantie op je schilderwerk en zit je vaak maar korte tijd in de rommel. Wel zo'n fijn gevoel.

Het schilderen van je spachtelputz wand via Werkspot uitbesteden?

Wanneer je een spachtelputz wand gaat schilderen, loont het om dit uit te besteden aan een schilder. Het schilderen van een spachtelputz is een klus die een professional snel en vakkundig kan uitvoeren. Zo bespaar je niet alleen tijd en geld, maar weet je ook dat je straks jaren met het resultaat vooruit kan.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Prijzen van andere diensten:

  1. Wat kost een schilder?
  2. Kosten binnenschilderwerk
  3. Kosten buitenschilderwerk
  4. Kosten muren schilderen
  5. Kosten behang schilderen