Gemiddelde kosten plavuizen verven

Bijgewerkt op

Wil je de plavuizen van je wc, keuken of badkamer opknappen, maar niet meteen volledig vervangen? Dan is het verven van je plavuizen een slimme oplossing. Hier kun je lezen wat de gemiddelde kosten zijn als je het door een schilder laat doen.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schilders

Onze schilders, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 1345 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten plavuizen verven

Ben je de plavuizen in je keuken of de tegels in je badkamer zat? Dan kan je ze natuurlijk vervangen door andere tegels. Dit is vaak wel een flinke klus en niet iedereen heeft zin om daaraan te beginnen. Daarnaast is tegelwerk vrij kostbaar vanwege het arbeidsintensieve proces en de hoge materiaalkosten. Gelukkig is er een alternatief. Je kan de plavuizen namelijk ook verven. Het verven van plavuizen is een relatief goedkope oplossing om een vloer te voorzien van een fris uiterlijk, zonder alles opnieuw te moeten betegelen. Het schilderen van tegels geeft veel mogelijkheden. Zo kan je creatief kiezen voor veel felle kleuren door elkaar heen. Of patronen creëren door sommige tegels wel te schilderen en anderen niet.

Overweeg jij plavuizen te verven? Dan kan je deze klus zelf oppakken. Let er wel op dat je speciale tegelverf nodig hebt en dat een goede voorbereiding erg belangrijk is voor een mooi eindresultaat. Er gaat daarom ook vaak aardig wat tijd in tegels schilderen zitten. Ga je de vloertegels verven, hou er dan ook rekening mee dat je de vloer vaak intensief gebruikt. Je ontkomt er daarom vaak niet aan de vloer meerdere lagen te geven, om er zeker van te zijn dat de verf goed dekkend en slijtvast is aangebracht. Heb je geen zin of tijd om zelf aan het schilderen van de tegels te beginnen of wil je zeker zijn van een duurzaam resultaat, dan kan je een professionele schilder inschakelen voor het verven van jouw plavuizen. Een vakman weet precies wat er komt kijken bij het schilderen van plavuizen. Hij voert de klus snel en netjes voor je uit, zodat jij kan genieten van het resultaat, zonder dat je zelf omkijken hebt naar het schilderen van de tegels.

Via Werkspot vind je veel ervaren vakmannen voor het verven van plavuizen. Plaats je klus eenvoudig online en kom met professionele schilders in contact die de klus voor je kunnen uitvoeren.

Plavuizen verven: wat zijn de gemiddelde kosten?

Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor plavuizen verven. De gemiddelde kosten voor het verven van plavuizen liggen tussen de € 15,- en € 37,50 per m². Dit is inclusief manuren en materiaal.

OppervlakteGemiddelde kosten
5 m²€ 75,- tot € 190,-
10 m²€ 150,- tot € 375,-
20 m²€ 300,- tot € 750,-
Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Wat komt er kijken bij plavuizen verven?

Wil je de tegels schilderen van je keuken, badkamer of toilet, dan komt daar vaak iets meer voorbereiding bij kijken dan bij het sauzen van een muur. Tegels zijn vaak glad en van een hard materiaal gemaakt, met als gevolg dat verf niet zonder meer hecht op de vloertegels. Om de tegels te kunnen schilderen, moet de vakman daarom eerst aan de slag met de voorbereiding:

 • De tegels goed ontvetten. Zeker als het gaat om keukentegels, die in de regel het meest te lijden hebben onder vuil en vet.
 • De tegels en voegen ruw maken door deze licht op te schuren.
 • Stof- en vetvrij maken van de tegels.
 • Afplakken van de delen die hij niet hoeft te schilderen.

Is de voorbereiding gedaan? Dan kan de schilder aan de slag met het verven van de plavuizen. Vaak zijn er minimaal twee lagen nodig om de verf goed dekkend te krijgen. Hier wil je ook niet op bezuinigen, omdat je vloertegels vaak meer belast dan tegels op de muur. Het zou zonde zijn als je al snel slijtageplekken gaat zien.

Doordat de voorbereiding voor vloertegels verven vaak meer tijd kost en het gebruikte materiaal voor het verven van plavuizen ook vaak duurder is, komt de totaalprijs voor tegels schilderen in de regel hoger uit dan voor een muur schilderen. Maar het is nog altijd goedkoper dan de keuken of badkamer opnieuw laten betegelen. Ook geeft het een stuk minder rommel.

Hoe bepaal je de kosten voor het verven van plavuizen?

De kosten die de schilder rekent voor het schilderen van tegels, hangt vooral af van de volgende factoren:

 • Omvang van het project tegels schilderen
 • Type verf
 • Extra opties

Omvang van het project tegels schilderen

Het mag voor zich spreken dat het schilderen van een groot oppervlak over het algemeen meer tijd in beslag neemt dan het schilderen van een kleine tegelvloer of wand. Vaak is het wel zo dat de vierkante meter prijs omlaag gaat naarmate het aantal vierkante meters omhoog gaat. Ruimtes met lastige hoeken of nisjes vergen meer tijd dan een simpele rechte wand en zijn daarom ook duurder.

Naast de oppervlakte speelt ook mee of je de gehele vloer of wand laat verven, of dat je de tegels wilt verven volgens een patroon. Je creëert een speels effect door bijvoorbeeld een aantal tegels op de wand in de ene kleur en een aantal tegels in een andere kleur te verven. Ga je voor meerdere kleuren of wil je juist een aantal tegels in de kleur houden zoals ze nu zijn, dan vergt dat meer afplakwerk door de vakman. De extra tijd die hij daaraan kwijt is, zie je ook terug in de totaalprijs voor tegels schilderen.

Zijn er tegels beschadigd, dan is het verstandig dat eerst op te lossen voordat je de plavuizen laat verven. Kleine scheurtjes kan de vakman voor je opvullen, zodat je daar na het verven niets meer van ziet. Ook dit kost extra tijd en daarmee geld.

Type verf

Eerder noemden we al dat je een speciale tegelverf nodig hebt voor het schilderen van tegels. Hier heb je verschillende keuzes in. Het hangt af van de ruimte die je laat schilderen en of het een vloer of een wand is, welke keuze in jouw situatie het beste resultaat geeft. We lichten een aantal mogelijkheden hier toe.

 • Eerst grondverf, dan muur- of betonverf voor tegels schilderen
  In niet vochtige ruimtes, zoals de hal, kan je ervoor kiezen geen speciale tegelverf te gebruiken, maar een gewone muur- of betonverf. Wel moet de schilder dan altijd een goede primer (grondverf) en speciale ontvetter gebruiken. Ook is deze verf niet speciaal gemaakt voor het verven van tegels, waardoor deze sneller kan slijten. Je gebruikt deze combinatie daarom eerder om tegels te schilderen op de wand dan op de vloer.
 • Grondverf en tegelverf in één voor vloertegels verven
  Een betere mogelijkheid voor de vloer van niet vochtige ruimtes is om een grondverf en tegelverf in één te gebruiken om vloertegels te verven. Voor het beste resultaat brengt de schilder wel twee lagen aan, maar je hebt als voordeel dat je geen aparte grondverf hoeft aan te schaffen.
 • Eerst grondverf, dan tegelverf voor vloertegels schilderen
  Gaat het om tegels schilderen in de badkamer, keuken of toilet, dan doe je er goed aan eerst grondverf aan te brengen en een aparte tegelverf te gebruiken. Bij de tegels in deze ruimte wil je er zeker van zijn dat ze water- en vuilafstotend zijn. Eerst een laag grondverf aanbrengen en afwerken met tegelverf, lak of een epoxy vloercoating is dan de meest duurzame keuze. Epoxy is vooral voor vloertegels verven in de keuken erg geschikt, omdat dit de vetten en vuil niet absorbeert, maar afstoot. Ook is het zeer eenvoudig schoon te houden.

Extra opties

Wil je naast het laten schilderen van plavuizen ook het voegwerk laten repareren? Of wil je de voegen laten opvullen, zodat je het idee van een strakke vloer krijgt in plaats van tegels die geverfd zijn? Dat is allemaal mogelijk. Een schilder kan je hierover adviseren en de klus ook voor je uitvoeren. Je snapt dat dergelijke extra's invloed hebben op de totaalprijs voor de klus 'tegels schilderen'.

Advies van de schilder

Wil jij plavuizen laten schilderen? Dan ben je vast benieuwd naar het advies van een professional. Daarom vroegen we aan één van onze vakmannen, waar je op moet letten bij het verven van vloertegels. Hans Theunissen van HT schilderwerken: Het schilderen van plavuizen is niet iets wat een professioneel schilder graag doet. Als je het wil doen, dan moet het met 2 componenten lak. Over plavuizen loop je veel en dit zorgt dat het snel slijt, 2 componenten lak is hier veel minder vatbaar voor."

Het verven van plavuizen via Werkspot uitbesteden?

Wanneer je tegels gaat schilderen, loont het absoluut om hiervoor een vakman in te schakelen. Je kan er ook zelf aan beginnen, maar een professional weet de klus vaak sneller en beter uit te voeren, waardoor je zeker bent van een duurzaam resultaat waar je nog jaren mee vooruit kan. Nu je een beeld hebt van de kosten die komen kijken bij plavuizen schilderen, kan je beter bepalen of je deze klus wilt laten uitvoeren. Op Werkspot plaats je gratis en vrijblijvend een klus online en kom je al snel in contact met ervaren vakmannen die jouw vloertegels kunnen verven. Je leest ervaringen van andere klanten bij de reviews op de profielpagina van de vakmannen om een idee te krijgen van het geleverde werk. Zo heb je alles tot je beschikking om een goede keuze te kunnen maken.

Andere prijzen per dienst

 1. Wat kost een schilder?
 2. Kosten buiten schilderen
 3. Kosten stucwerk binnen
 4. Kosten behangen kamer
 5. Kosten Wand- of vloertegels zetten