Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Schilderen overzicht

Betonlook verven? Ontdek de tips

01-06-2021
betonlook verven

Wil jij een industrieel en stoer design in jouw woning? Dan staat het creëren van een betonlook vast op jouw wensenlijstje. Om dit werkelijkheid te laten worden, is een betonlook verven een van de vele opties. Verven is vaak goedkoper dan de andere oplossingen, zoals het laten stucen van beton ciré. Ben jij benieuwd naar de vele mogelijkheden van het verven van een betonlook? Wij zetten de voor- en nadelen en de prijs voor je op een rijtje.

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Inhoudsopgave

 1. Wat is een betonlook?
 2. Voor- en nadelen

 3. Wat kost betonlook verven?
 4. Betonlook verven: stappenplan
 5. Vloertegels verven betonlook
 6. Betonlook verven muur
 7. Zelf doen of uitbesteden?
 8. Vind een schilder op Werkspot

Wat is een betonlook?

Kortgezegd bedoelen wij met een betonlook alles wat op beton lijkt, maar het niet is. Denk bijvoorbeeld aan een geverfde vloer, of een muur met behang. Een betonlook wordt vaak toegepast in woningen waar men een industrieel design wil. Maar een betonlook misstaat ook niet in huizen waar juist gezocht wordt naar een landelijke sfeer. 

Om een betonlook te creëren kun je een muur of een vloer verven, maar de mogelijkheden gaan nog veel verder. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trap in betonverf of meubels schilderen in deze look. Je kunt bijvoorbeeld een kastje, een tafel of houten stoel eenvoudig een totaal andere uitstraling geven door het meubel te verven. 

Betonlook verven: voor- en nadelen

Of je nu in een oude woning woont, of net een nieuwbouwwoning hebt gekocht: een betonlook verven kan in praktisch alle woningen. Maar is verven altijd de beste optie om een industrieel karakter te creëren? Hieronder vind je de belangrijkste voor- en nadelen.

 • Betonlook verven is goedkoper dan beton ciré: dit is misschien meteen wel de belangrijkste reden waarom veel mensen voor het schilderen van de vloertegels of de muur kiezen. Verf is namelijk een stuk goedkoper dan stucwerk, de prijs voor behangen is ongeveer gelijk per vierkante meter. 

 • Eenvoudig aan te brengen op verschillende ondergronden: verf kun je, mits je de juiste primer selecteert, op veel verschillende ondergronden aanbrengen. Zo kun je verven over spachtelputz, tegels en behang

 • Verf is te verkrijgen in verschillende tinten: bij een betonlook denk je misschien aan een grijze wand, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan taupe, blauw of wit. Zo kun je altijd de betonlook verven die bij jouw interieur past. 

 • Verf is toe te passen in verschillende ruimtes: wil jij je badkamer, toilet, keuken of woonkamer een betonlook geven? Met verf is dit eenvoudig te realiseren. Het is echter wel van belang dat je voor elke ruimte de juiste afwerking kiest. In een natte ruimte is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor een waterafstotende toplaag, zo voorkom je dat je na een eerste douchebeurt direct vlekken en spatten op de muur ziet. 

 • Je ziet snel dat het verf is: een belangrijk nadeel van verf is dat je snel ziet dat het geen echte betonnen muur is, maar dat je hebt gekozen voor verf. Dit kun je overigens deels oplossen door de verf niet helemaal glad aan te brengen. In dat geval kies je ervoor om de betonlook in vegen aan te brengen. Hierbij is het wel van belang om secuur te werk te gaan. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de betonlook er onverzorgd uitziet. Om dit te voorkomen kun je een professionele schilder jouw betonlook laten schilderen.

Wat kost betonlook verven?

Voor je de betonlook gaat aanbrengen op de muren ben je vast nieuwsgierig naar de gemiddelde kosten. Zo kun je bepalen of deze klus past bij jouw budget. Hieronder vind je de gemiddelde kosten als je een schilder inschakelt voor de klus 'betonlook verven'. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de verf zelf aan te brengen. In dat geval betaal je alleen geld voor de verf en eventuele kwasten en rollers. Ga je zelf de betonlook verven? Houd er dan wel rekening mee dat je naast geld, ook tijd moet investeren.

Soort klus Gemiddelde prijs per vierkante meter
Schilderen€ 6,- tot € 15,-
Behangen€ 7,50 tot € 12,50
Beton ciré€ 100,- tot € 200,-

In bovenstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen voor verschillende klussen om een betonlook te creëren in jouw woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer of keuken. De prijs kan afwijken op basis van specifieke wensen, het aantal vierkante meters en de moeilijkheidsgraad van de klus. Een schilder is namelijk langer bezig in een ruimte met veel hoekjes en nisjes.

Betonlook verven: stappenplan

Of je nu zelf aan de slag gaat, of een schilder inhuurt: voor het verven van een muur of vloer in betonlook, volg je de volgende stappen:

 1. Zorg dat je je meubels en muren/vloeren die je niet wilt verven afschermt. Zo voorkom je dat je spat op zaken die je liever schoon had gehouden.
 2. Breng een primer (grondverf) aan op de muur. Deze primer is belangrijk om te voorkomen dat de muur een groot deel van de verf opzuigt. Het is hierbij overigens wel belangrijk om een primer te kiezen die past bij de verf die je gebruikt en de onderlaag waarop je gaat schilderen.
 3. Betonlook verven doe je door verschillende lagen verf aan te brengen op het oppervlak. Voor een nog mooier effect kun je de verf op verschillende manieren aanbrengen, bijvoorbeeld in strepen of geblokt. 
 4. Kies de juiste afwerking passend bij de ruimte. Zo heeft de betonverf in een natte ruimte een andere afwerking nodig.

Vloertegels verven betonlook

Heb jij tegels op de vloer liggen, bijvoorbeeld in de badkamer, de keuken of het toilet? En wil jij deze ruimtes graag voorzien van een betonlook? Dan kunnen je ervoor kiezen de vloertegels te verven met een betonlook. Dit is een stuk goedkoper dan het vervangen van de tegels en geeft toch het gewenste resultaat.

Voor start met de klus 'vloertegels verven betonlook', is het wel verstandig om bij een aantal zaken stil te staan. Zo moet je de ondergrond eerst goed behandelen, de tegels ontvetten en licht opschuren. Wanneer je deze stappen overslaat, loop je het risico dat de verf minder goed hecht en dat je snel slijtage ziet van het aantal keer dat jij over de tegels hebt gelopen. Kies je ervoor om de vloertegels in een vochtige ruimte, zoals de badkamer te verven? Dan is het extra belangrijk om de juiste verf te kiezen en meerdere lagen aan te brengen. Als je zeker wilt weten dat je harde werk niet voor niets is geweest, is het dan ook aan te raden om deze klus uit te besteden aan een professionele schilder. De schilder weet precies hoe jij het beste resultaat krijgt en geeft je ook nog eens garantie op het werk. Wel zo'n fijn gevoel.

Kijk voor meer tips over het verven van vloertegels op deze pagina

Betonlook verven muur

Een relatief eenvoudige manier om een industrieel en stoer interieur te krijgen, is door één of meerdere muren te voorzien van een betonlook. Om de uitstraling te krijgen die helemaal past bij jouw smaak, kun je de klus 'betonlook verven muur' op verschillende manieren uitvoeren. Zo is er natuurlijk altijd de optie om de verf strak op de wand aan te brengen. Door de structuur van de verf, krijg je daardoor direct een betonlook. Maar voor een nog beter effect, kun je er ook voor kiezen om een andere techniek toe passen.

Zo kun je de verf aanbrengen en vervolgens met een spatel of plamuurmes over de muur 'uitsmeren'. Wanneer je dit met willekeurige kriskras-bewegingen doet, kun je een mooi effect krijgen. Een andere optie is door de verf in horizontale en verticale strepen uit te smeren. In beide gevallen creëer je echt een andere look.

Zelf doen of uitbesteden?

Als je kosten wilt besparen en zelf handig bent, kun je ervoor kiezen om zelf met een kwast en roller aan de slag te gaan. Houd er in dit geval wel rekening mee dat je meer tijd kwijt bent voor de klus. Daarnaast is het slim om je vooraf goed in te lezen. Zo voorkom je dat je direct aan de slag gaat en de verf in korte tijd niet mooi meer is. Bijvoorbeeld omdat de verf teveel wordt opgezogen in de muur of omdat je vergeten bent rekening te houden met de juiste afwerking in een vochtige ruimte. Als je vervolgens nog een keer aan de slag moet, ben je onderaan de streep vaak duurder uit. 

Als je de zekerheid wilt dat de betonlook direct netjes op de muur of vloertegels komt, kun je overwegen om een schilder in te huren. De schilder zorgt voor een strakke muur, en ruimt de rommel ook nog eens op. Een ander voordeel is dat je garantie krijgt op de klus.

Vind een schilder op Werkspot

Wil jij voor de klus 'betonlook verven' een professional inhuren? Op Werkspot vind je een groot aanbod aan professionele schilders die in jouw regio werken. Voor je een schilder inhuurt, kun je eerst rustig de reviews op het profiel lezen. Deze zijn achtergelaten door klanten die de professional eerder hebben ingeschakeld voor een soortgelijke klus. Op basis van de reviews krijg je een duidelijk beeld hoe de schilder te werk gaat, en of andere klanten de professional aanbevelen. 

Daarnaast kun je er bij schilders via Werkspot op vertrouwen dat ze staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook hebben de meeste professionals branche specifieke certificaten.

Prijzen per dienst
 1. Wat kost een schilder?
 2. Binnenschilderwerk
 3. Muren schilderen
 4. Tegels verven
 5. Plafonds schilderen

Kom in contact met vakmannen om een prijsopgave voor jouw klus te ontvangen.

Vind een schilder dichtbij