gemiddelde kosten dakisolatie

Bijgewerkt op

Wil je jouw dak laten isoleren? Op deze pagina vindt je gemiddelde kosten en welke factoren de uiteindelijke prijs bepalen.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen isolatiebedrijven

Onze isolatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 73 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor dakisolatie?

Wanneer je kiest voor een dakisolatie, dan is het van belang wat voor soort dak je hebt en de huidige staat ervan. De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Platte daken zijn bijvoorbeeld eenvoudiger te isoleren, dan schuine daken. Dit scheelt weer in de kosten. Bovendien speelt het aantal vierkante meters van het dak een rol. Daarnaast werkt de ene vakman met een ander soort materiaal dan de andere vakman. Laat je bij het krijgen van voorstellen daarom goed informeren over de technieken en het materiaalgebruik van de vakman. In het algemeen kunnen de prijzen van dakisolaties variëren tussen de € 75,- en € 110 per m2.

De prijzen van dakisolatie

In de tabel hieronder zie je de kosten die je kwijt bent voor dakisolatie.

OppervlaktePrijsindicatie
30 m²€ 2250 - € 3300
40 m²€ 3000 - € 4400
60 m²€ 4500 - € 6600
Bovenstaand schema vermeldt de prijzen die onze vakmannen gemiddeld rekenen voor het isoleren van je dak, daarom kunnen de definitieve prijzen in het voorstel verschillen.

Wat kost dakisolatie?

Een goede dakisolatie is van essentieel belang voor een comfortabel woongenot. Wanneer je veel last hebt van windvlagen of lichte tocht in huis, verlies je veel warmte. Warme lucht stijgt op en vertrekt via je dak weer naar buiten. Om deze reden zet je de verwarming hoger, wat je weer meer energie kost en dus een hogere energierekening oplevert. Om deze cirkel te doorbreken is het aan te raden om te kiezen voor een passende dakisolatie. Ben je benieuwd wat je gemiddeld kwijt bent als je de dakisolatie uit wil laten voeren door een dakspecialist, dan zit je op deze pagina goed. Hieronder leggen we je de verschillende soorten dakisolatie uit en geven we inzicht in de prijsbepalende factoren.

Gaat er veel warmte in je huis verloren en wil je graag een goede dakisolatie aanbrengen, dan is het aan te raden om hiervoor een goede dakspecialist in de arm te nemen. Of je nu een plat of schuin dak hebt of een bepaald type isolatieplaat wil hebben, iedere soort dakisolatie vraagt om specifieke vakkennis die niet iedereen paraat heeft. Je wil bijvoorbeeld niet alleen minder vocht in huis, maar ook zeker weten dat je dakisolatie brandveilig is. Wanneer je werkt met een betrouwbare vakman, ben je bovendien verzekerd van een isolatie die past bij je huis en efficiënt wordt gelegd. Een erkende dakspecialist zorgt ervoor dat jij er voortaan weer warm bij zit in huis.

Dakisolatie

Je dak isoleren: welke elementen bepalen de kosten?

De kosten die uiteindelijk op de eindfactuur komen te staan, zijn grotendeels afhankelijk van het type dak dat op je huis is geplaatst. Hieronder vind je een duidelijke uiteenzetting van de verschillende varianten voor het isoleren van schuine en platte daken.

 

Schuine daken isoleren vanuit binnen of buiten

Schuine daken kunnen op verschillende manieren geïsoleerd worden, namelijk vanuit de binnenzijde of de buitenzijde van het dak. Bij dakisolatie aan de binnenzijde van je dak worden de isolatieplaten tussen de houten balken van je dakstructuur geplaatst. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijk isolatiewol, zoals glaswol. Glaswol isolatie snijd je makkelijk op maat. Deze methode wordt vaak ingezet als je zolder nog niet is afgewerkt of als de afwerking aan vervanging toe is, anders moet de gehele binnenzijde speciaal losgemaakt worden. Aangezien de dakisolatie bestaat uit isolatieplaten is er een kans dat er koudebruggen ontstaan. Zodra het isolatiemateriaal geplaatst is, wordt de ruimte afgewerkt met gipsplaten of kunststoffen platen.

 

Kies je voor een dakisolatie van buitenaf, dan moet voor de plaatsing van de dakisolatieplaten eerst de bestaande dakbedekking verwijderd worden. Er is een ruim aanbod van isolatieplaten, dus informeer bij je vakman naar de reden waarom hij of zij met bepaald materiaal werkt. Aangezien je de bestaande dakbedekking moet verwijderen en een nieuwe afwerkingslaag moet plaatsen, is isolatie vanaf de buitenzijde in het algemeen de duurste variant. De voordelen zijn echter dat de binnenzijde van je huis niet wordt aangetast en het huis dus leefbaar blijft. Daarnaast is met dit type dakisolatie de dakconstructie goed beschermd tegen vocht en verschillende weersinvloeden. In tegenstelling tot isolatie vanuit de binnenkant, is de isolatie vanuit de buitenkant ononderbroken waardoor er geen koudebruggen ontstaan.

 

Plat dak isoleren: van koud en warm dak tot een omgekeerd plat dak

Voor de dakisolatie van platte daken kun je kiezen voor drie verschillende isolatietechnieken. Bij een zogenoemd koud dak wordt het isolatiemateriaal aan de binnenzijde tussen de balken onder het dakbeschot bevestigd. Deze methode wordt vooral gebruikt bij bestaande platte daken, omdat deze om technische redenen maar een beperkte hoogte kunnen hebben. In sommige gevallen wordt dit type isolatie afgeraden, omdat het dakvlak onderhevig zal zijn aan grote temperatuurschommelingen. Hierdoor kan de dakafwerking uitzetten en krimpen, wat de kans op scheurvorming vergroot. Daarnaast is er een kans dat de isolatie het vocht uit de ruimte absorbeert, wat weer zorgt voor een slechtere isolatiewaarde en vocht in stand houdt. Ook dit kan op de lange termijn de dakconstructie aantasten. Het is belangrijk om een dampdicht scherm onder je plafond te plaatsen. Om te zorgen dat het dampscherm ononderbroken blijft, kun je na de isolatie het beste met opdekverlichting werken.

 Zodra je kiest voor het zogenoemde warm dak, dan wordt de draagconstructie van het dak geïsoleerd. De dakisolatie wordt vanaf de buitenkant van je dak aangebracht tussen de dakbedekking en het dakbeschot, zodat de dakconstructie ook wordt beschermd tegen kou en vocht. Doordat er maar weinig dakdoorvoeren aanwezig zijn, wordt de isolatielaag bijna niet doorbroken. Dit bevordert de werking van de dakisolatie. Een warm dak heeft geen spouw, dit maakt dat het dak samen met de woning opwarmt. De dakconstructie is op deze manier beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden en er is minder kans op scheurvorming in de dakvloer. Bovendien zorgt isolatie van buitenaf ervoor dat het dak als een warmtebuffer fungeert. Het dak slaat overdag warmte op en geeft deze ‘s avonds geleidelijk af.

 Bij een omgekeerd plat dak wordt het isolatiemateriaal op de dakbedekking gelegd, zodat deze wordt  beschermd tegen vocht en kou. De laag die de isolatie zal beschermen, bestaat uit een ballastlaag van grind, hout of tegels. Vooral op dakterrassen, balkons of platte daken waar je regelmatig overheen loopt, wordt dit isolatietype vaak toegepast. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het gebruik van harde polystyreenplaten als isolatiemateriaal, omdat deze drukvast en weerbestendig zijn.

Btw op isolatie

Ook goed om te weten; wanneer je woning ouder is dan 2 jaar, dan valt deze onder het lage tarief op isolatie. Het lage tarief is vanaf 1 januari 2019 9%. Via deze link kun je alles lezen over het tarief voor woningen van ouder dan 2 jaar.

 ## Laat je schuine of platte dak isoleren door een expert via Werkspot

Nu je een beter inzicht hebt in de gemiddelde prijzen voor het isoleren van je dak, is het tijd voor de volgende stap. Kijk of de totaal berekende prijs overeenkomt met je budget en bijbehorende wensen. Is dit het geval en wil je de reparatie uit laten voeren door een deskundige dakspecialist, dan kun je de opdracht direct op onze website plaatsen. Vergelijk de ervaringen van andere consumenten door middel van hun reviews over de verschillende dakspecialisten. Zodoende kom je tot een weloverwogen en juiste beslissing voor een betrouwbare dakspecialist.

Prijzen andere diensten

  1. Spouwmuurisolatie
  2. Kruipruimte isoleren
  3. Gevelisolatie zonder spouwmuur
  4. Vloerisolatie

Vind een isolatiebedrijf dichtbij