4 projecten om te plannen voor de september drukte

Bijgewerkt op

Elk jaar in september haasten veel mensen zich om nog voor het einde van het jaar grote renovatieprojecten te plannen.

Als je grote plannen hebt voor je woning, kan je de stormloop voor zijn door deze zomer nog actie te ondernemen.

In dit artikel vind je meer inspiratie voor je aanstaande project.

Aanbouw of opbouw

Een aanbouw of opbouw heb je in allerlei soorten en maten en kan de indeling van je huis en de manier waarop je de ruimte gebruikt volledig veranderen.

De stijl is ook volledig aan jou. Je kan kiezen voor traditioneel metselwerk en houten ramen die passen bij een historisch pand, of stijlvolle moderne ontwerpen gemaakt van glas en staal.

De materiaalprijzen voor alle bouwprojecten zijn op dit moment hoog. Toch is het met de huidige oververhitte woningmarkt een goede investering op de lange termijn als je niet van plan bent te gaan verhuizen.

Een woninguitbreiding begint met het vinden van een aannemer die je kan helpen bij het opstellen van plannen, of een architect of bouwkundige die tekeningen kan maken waarmee een bouwer aan de slag kan.

Veel uitbreidingen kunnen worden gebouwd zonder de noodzaak van een bouwvergunning, afhankelijk van de grootte en de stijl van de bouw. Toch is het altijd verstandig om contact op te nemen met de je gemeente voordat het werk begint om ervoor te zorgen dat je niet in strijd bent met de voorschriften.

Lees hier meer over:

Zolderverbouwing

Wanneer de ruimte in je huis beperkt is, ligt de oplossing soms recht boven je hoofd.

Zolderverbouwingen zijn een populaire manier om wat woonruimte toe te voegen. Het betekent dat je een vaak onderbenut deel van het huis kan veranderen van opslagruimte in bijvoorbeeld een extra slaapkamer of kantoor. Zo kan je met een dakkapel nog meer ruimte creëren op zolder.

Net als bij een aanbouw of opbouw, hebben de stijgingen van de materiaalprijzen zolderverbouwingen duurder gemaakt dan in de afgelopen jaren. Ze blijven echter populair bij gezinnen die hun ruimte willen vergroten.

De trap die naar boven leidt is belangrijk om over na te denken wanneer je in gesprek gaat met een aannemer. De trap kan een stuk ruimte wegnemen van je bestaande plattegrond, dus het is aan te raden om met een ontwerp te komen dat werkt voor je huis.

Lees hier meer over:

Zolder

Keuken

Misschien heb je wel ondervonden dat je keuken te klein is, niet praktisch blijkt te zijn of simpelweg te ouderwets is.

Een metamorfose van je keuken kan zo eenvoudig zijn als het vervangen van de keukenfrontjes en wat nieuwe keukenapparatuur, maar je kan ook kiezen voor een volledige renovatie.

Een keukenmonteur kan je helpen met jouw droomkeuken. Neem contact op voor goed advies over de juiste indeling, materialen en apparatuur.

Lees hier meer over:

Keuken

Badkamer

Als er één ruimte in je huis is die luxe en functionaliteit het meest moet combineren, dan is het wel de badkamer.

Met een nieuwe badkamer met frisse tegels, een nieuw badkamermeubel en zelfs extra's zoals vloerverwarming of handdoekverwarming maakt je de metamorfose compleet.

Net als bij keukens kan je bij showrooms kiezen uit een groot aantal stijlen en opties die passen bij je smaak en budget.

Een ervaren badkamer specialist op Werkspot zorgt ervoor dat je badkamer perfect is, van de leidingen tot de toiletrolhouder.

Lees hier meer over:

Badkamer