Keukenfrontjes vervangen? Ontdek de gemiddelde prijs

Bijgewerkt op

Wil je keukenfrontjes vervangen? Een vakman voert deze klus snel en netjes uit. Ontdek nu op Werkspot de gemiddelde kosten van deze klus.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.9

Top beoordelingen keukenmonteurs

Onze keukenmonteurs, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.9 op 5 op basis van 109 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Keukenfrontjes vervangen: dit zijn de gemiddelde kosten

Ben je uitgekeken op je oude keuken? Of ga je verhuizen naar een huis met een keuken die niet helemaal bij je past? Dan kun je de volledige keuken vervangen. Je kunt ook alleen de keukenfrontjes vervangen. Dit scheelt flink in de kosten. In veel gevallen is je keuken binnen een dag zo goed als nieuw en past weer helemaal bij jouw smaak.

Je kunt zelf de keukenfrontjes vervangen, maar voor een mooi resultaat schakel je een vakman in. Hij weet precies waar hij op moet letten en hoe hij de keukenfrontjes het beste kan monteren. Zo heb jij straks weer een frisse en nette keuken. Ontdek in dit artikel de gemiddelde prijs voor de klus 'keukenfrontjes vervangen'.

Gemiddelde prijs keukenfrontjes vervangen

Soort klusGemiddelde prijs
Halve dag montage keukenfrontjes vervangen€ 150,- tot € 250,-
Hele dag montage keukenfrontjes vervangen € 350,- tot € 500,-
 Uurtarief vakman keukenfrontjes vervangen € 45,- tot € 50,-

Bovenstaande tabel geeft je een indruk hoeveel de klus 'keukenfrontjes vervangen' ongeveer kost. De prijs is inclusief voorrijkosten en btw. De kosten voor de aanschaf van keukenfrontjes komen nog bovenop de kosten voor een vakman. Voor een prijsvoorstel op maat voor de klus 'keukenfrontjes vervangen' benader je het beste verschillende vakmannen.Prijs bepalen keukenfrontjes vervangen

Hoeveel jij precies betaalt voor de klus 'keukenfrontjes vervangen' in je keuken, is afhankelijk van een paar zaken.

 1. Ga je de keukenfrontjes vervangen of ga je voor renovatie?
 2. Keukenfrontjes vervangen: voor welk materiaal kies je?
 3. Aantal keukenfrontjes vervangen

Renovatie keukendeurtjes vs vernieuwen keukendeurtjes

Wil je de keukenfrontjes vervangen in jouw keuken? Dan kun je nog kiezen uit twee opties. Je kunt de huidige deurtjes helemaal verwijderen en nieuwe plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om de huidige deurtjes te laten hangen en alleen de toplaag te vervangen. Deze klus noemen we ook wel 'renovatie keukendeurtjes'.

Renovatie keukendeurtjes
Wanneer je niet de volledige deurtjes wilt laten vervangen, kun je ook alleen de frontjes renoveren. De prijs voor deze klus is afhankelijk van het soort renovatie dat je kiest.

 1. Keukenfrontjes vervangen: overspuiten of verven
  Wanneer toe bent aan een nieuwe kleur in je keuken kun je de keukenfrontjes overspuiten of verven. Je kunt deze klus zelf uitvoeren, maar voor het beste resultaat schakel je een vakman in. Zo voorkom je druipers en dat je vloer of aanrechtblad ongewild ook een verfbeurt krijgt. Zeker in een strakke keuken valt dit erg op. Wanneer je voor mat of zijdeglans gaat, krijgt je keuken snel een landelijke of klassieke uitstraling. Terwijl hoogglans weer goed past in een moderne keuken.

 2. Keukenfrontjes vervangen: folie plaatsen
  Een alternatief voor het schilderen van de keukenfrontjes is het plaatsen van een folie op de kastjes. Je kunt gaan voor klassiek wit, maar bijvoorbeeld ook voor een hout- of betonlook. Bij deze renovatie plaatst de vakman een laagje folie op de huidige keukenfrontjes. Een vakman weet hoe hij deze klus netjes uitvoert, zodat je straks niet meer ziet dat er een extra laagje op de keukenkastjes zit.

Benader je een vakman voor de klus 'renovatie keukendeurtjes'? Ga je de keukendeurtjes vervangen, dan is het belangrijk om de vakman duidelijke foto's van de huidige keuken te sturen. Zo kan hij een prijsvoorstel op maat maken. Maar dat niet alleen, hij kan je ook tijdig informeren wanneer renovatie in jouw keuken niet mogelijk is. Zeker wanneer de keukenkastjes beschadigingen hebben, geeft renovatie van de keukendeurtjes niet het gewenste resultaat. Krassen blijf je na het plaatsen van de folie gewoon nog zien. En dat is natuurlijk zonde van de investering. Je kunt dan beter direct gaan voor het volledig vervangen van de keukendeurtjes.

Keukenfrontjes vervangen
Ga jij de keukenfrontjes vernieuwen? Dan heb je verschillende opties. Je kunt de deurtjes in een keukenspeciaalzaak kopen en ze direct door de keukenzaak laten monteren. Vaak is dit een wat duurdere optie. Je kunt ook online of via outlet zaken op zoek naar keukendeurtjes die in jouw keuken passen. Let hierbij wel goed op de afmeting. Zo voorkom je dat je straks deurtjes hebt die niet op je huidige keukenkasten passen.

De klus 'keukenfrontjes vervangen' kun je uitbesteden aan een vakman. De vakman verwijdert de oude deurtjes en plaatst de nieuwe. Uiteraard zorgt hij ervoor dat de deurtjes mooi aansluiten op de huidige keukenkastjes en dat de deurtjes waterpas hangen. Wanneer je een echt unieke keuken wilt, kun je ook een vakman vragen de deuren voor de keukenkastjes zelf te ontwerpen. Belangrijk hierbij is dat je een vakman zoekt die hier ruime ervaring mee heeft en een ontwerp maakt die bij jouw smaak past. Vraag dus altijd naar referentieklussen. Je kunt je voorstellen dat deze optie een stuk duurder is dan het uitzoeken van kant-en-klare deurtjes.

Laat je de keukenfrontjes vervangen? Bespreek dan vooraf ook met de vakman wat er met de oude keukenfrontjes moet gebeuren. Breng jij die zelf naar de milieustraat of moet de vakman dit doen? In dit laatste geval brengt de vakman vaak extra kosten in rekening. Is het vervangen van de keukenfrontjes een onderdeel van een groter project in jouw woning? Dan kun je voor het bouwafval ook een container laten plaatsen. In sommige gevallen heb je hiervoor een vergunning nodig en je betaalt natuurlijk ook extra kosten voor het plaatsen en ophalen van de container.

Laat jij de keukenfrontjes vervangen, maar zijn de deurtjes nog wel van een goede kwaliteit? Dan kun je de keukenfrontjes ook tweedehands aanbieden. Zo produceer je geen onnodig afval en leveren je oude deurtjes ook nog iets op.

Keukenfrontjes vervangen: materiaal 

Ga je keukendeurtjes vervangen? Dan kun je kiezen uit veel verschillende soorten materiaal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje. Laat je daarom niet alleen leiden door je smaak, maar ook het beschikbare budget. Bedenk ook goed hoeveel jaar je nog wilt dat de huidige keuken meegaat. Raak je altijd snel uitgekeken op je keuken? Of wil je juist de komende tien jaar geen omkijken meer hebben naar je keuken? Het antwoord op deze vragen helpt je met het vaststellen hoeveel geld je wilt uitgeven aan de klus 'keukenfrontjes vervangen'.

 1. Melamine keukenfrontjes vervangen
  Wanneer je niet teveel geld wilt of kunt uitgeven aan nieuwe keukenfrontjes kun je kiezen voor melamine. Dit materiaal is een stuk goedkoper dan andere oplossingen voor keukenfrontjes. Hou er wel rekening mee dat melamine een stuk minder vochtbestendig is dan de meeste andere materialen.

 2. Folie keukendeurtjes vervangen
  Net als melamine is folie een budgetvriendelijke oplossing. Het is goed om te weten dat bij folie de kans op krassen aanzienlijk is. Zeker in een huishouden met kinderen of huisdieren is dit dus niet de beste optie.

 3. Laminaat keukenfrontjes vervangen
  Het verwerkingsproces van laminaten kastdeurtjes komt overeen met die van melamine. Laminaat is iets duurder, maar nog steeds een goede budgetoplossing. Voordeel van laminaat is dat dit materiaal harder en beter tegen vocht kan dan bijvoorbeeld melamine.

 4. Acryl keukenfrontjes vervangen
  Wil je gladde keukendeurtjes die eenvoudig zijn te reinigen? Dan kun je kiezen voor acryl keukenfrontjes. Door het aanbrengen van een beschermlaag kun je voorkomen dat de frontjes gevoelig zijn voor krassen. Deze keukenfrontjes zijn iets duurder dan de eerste drie materialen.

 5. Lak als basis voor keukenfrontjes vervangen
  Wanneer je kiest voor hoogglans of mat lak, kun je de keukenfrontjes bijna in elke kleur krijgen. Qua prijs zit dit materiaal in dezelfde categorie als de acryl keukenfrontjes. Hou er wel rekening mee dat er een kans is dat je krassen maakt op de deurtjes die je niet meer kunt herstellen.

 6. Massief hout keukenfrontjes vervangen
  Wil je zeker weten dat de klus 'keukenfrontjes' vervangen een mooi afgewerkt resultaat geeft? Dan kun je gaan voor massief hout. Deze optie is zeker niet goedkoop, dus je moet een flink bedrag reserveren. Hiervoor in ruil krijg je een keuken met een natuurlijke uitstraling die niet snel beschadigt. Om lang te kunnen genieten van dit materiaal, is regelmatig goed onderhoud van belang.

 7. Gehard glas keukenfrontjes vervangen
  Wil je echt zeker weten dat je nooit krassen op de keukenfrontjes krijgt? Gehard glas is dan de enige optie. Dit materiaal is krasbestendig. Net zoals massief hout is dit materiaal erg duur.

Keukenfrontjes vervangen: aantal

Laat je een vakman de keukenfrontjes vervangen? Dan is het voor een prijsvoorstel op maat belangrijk dat de vakman weet om hoeveel keukenkastjes het precies gaat. Je kunt je voorstellen dat het aantal keukenkastjes bepaalt hoeveel tijd hij bezig is. De meeste vakmannen rekenen bij deze klus geen uurtarief. Zij spreken een bedrag af voor een hele of een halve dag inclusief voorrijkosten. Om niet voor verrassingen te komen staan, is het dus slim om na te vragen bij de vakman welk bedrag hij in rekening brengt.

Advies van een vakman

Ga jij je keukenfrontjes vernieuwen? Dan heb je de kosten van de klus 'keukenfrontjes vervangen' deels in de hand. Wij hebben een van onze vakmannen gevraagd hoe je voorkomt dat je onnodige kosten maakt. Hairich Vrutaal van Handyman 24/7 zegt hierover het volgende: "De mensen moeten goed kijken of de nieuwe frontjes compleet zijn en of de scharniertjes niet kapot zijn. Anders kom ik voor niets en loopt de klus dus vertraging op. Dit kost de mensen ook extra geld."