Gemiddelde kosten aanbouw aan het huis

Bijgewerkt op

Toe aan een ruimer huis, maar geen behoefte aan een verhuizing? In dat geval is een aanbouw of uitbouw wellicht een goede oplossing. Ben je benieuwd wat het kost om zo’n aanbouw door een specialist te laten uitvoeren?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.2

Top beoordelingen aannemers

Onze aannemers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.2 op 5 op basis van 68 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

De kosten van een aanbouw

Op Werkspot.nl vind je eenvoudig een betrouwbare aannemer. We hebben vakmannen in ons bestand die goed werk afleveren en lichten graag toe op wat voor kosten je kunt rekenen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wilt uitbesteden.

Meer ruimte in of om het huis is heerlijk en dat creëer je met aan- of uitbouw. Het verschil tussen deze twee? Aanbouw betekent: Een extra ruimte aan het huis; Uitbouw betekent: Je maakt eens reeds bestaande ruimte groter. Het bouwen of uitbreiden van zo’n (extra) ruimte kost al snel veel tijd. Bovendien vraagt het om een flinke berg kennis. We raden je daarom aan om het bouwen van deze extra ruimte vooral over te laten aan een vakman.

Gemiddelde kosten voor aanbouw of uitbouw

De kosten van een aan- of uitbouw zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Maar gemiddeld genomen, kun je rekening houden met een kostenplaatje van tussen de €17.500 en €27.500.

Kostenindicatie voor aanbouw of uitbouw

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor aanbouw of uitbouw van je huis:

StijlKosten PrefabKosten Maatwerk
Standaard€ 17.500 - € 20.000€ 20.000 tot € 25.000
Klassiek€ 18.500 - € 22.500€ 25.000 tot € 30.000
Modern€ 18.500 - € 22.500€ 25.000 tot € 30.000
Dit zijn gemiddelde prijzen die onze vakmannen rekenen voor de aanbouw of uitbouw van 5m breed en 3m diep. Deze prijzen zijn een indicatie en kunnen dus afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

Hoe bepaal je de kosten voor de aanbouw of uitbouw van je huis?

Zoals gezegd komen bij de prijsbepaling van een aan- of uitbouw meerdere dingen kijken. Zo kan een aanbouw in een standaard stijl worden gefabriceerd, maar ook kan er gekozen worden voor een klassieke of juist moderne stijl. De materialen van de laatste twee opties zijn over het algemeen duurder. Naast keuze voor stijl, kun je ook bepalen of je de aanbouw van tevoren in de fabriek laat produceren (prefab) of dat je voor maatwerk gaat. De prijs voor maatwerk is uiteraard duurder. Wil je extra ramen en deuren, ga je liefst voor stalen kozijnen of een schuifpui? Dan hangt ook hier een prijskaartje aan. En tot slot speelt het formaat van de aan- of uitbouw die je voor ogen hebt natuurlijk ook rol in de prijs.

Een aanbouw op basis van prefab of maatwerk

Je kunt je aanbouw laten maken in een fabriek, in dit geval wordt er een standaard ontwerp gebouwd en is er sprake van prefab. Wanneer je aanbouw in de fabriek klaar is, wordt deze in zijn geheel naar je huis verplaatst. Doordat de aanbouw op een gestandaardiseerde manier geproduceerd is, worden kosten gedrukt. Daarnaast kan een prefab aanbouw snel en makkelijk geplaatst worden. Dat scheelt dus ook nog eens in de arbeidsuren.

Bij maatwerk wordt de aanbouw of uitbouw op locatie gebouwd. Maatwerk is perfect af te stemmen op jouw wensen. Dat zorgt uiteraard voor een hoger kostenplaatje, maar daarnaast voor een schitterend resultaat.

Materiaal

Wanneer je voor standaard materialen kiest, blijft de prijs relatief laag. Ga je echter voor een klassieke of moderne uitstraling, dan brengt dat vaak duurdere materialen met zich mee. En dus gaat automatisch de prijs van de aan-/uitbouw omhoog.

Grootte

Wil je een grotere uitbouw dan de standaard maat? Dan dien je ook met extra kosten rekening te houden. Per halve meter extra, in de breedte, moet je rekening houden met zo’n €1.000 extra kosten. Wil je een halve meter meer in de diepte aan- of uitbouwen? Houd dan rekening met zo’n €1.500 extra kosten.

Extra’s

Een extra kozijn, een schuifpui of een stel openslaande deuren; het zijn stuk voor stuk prachtige opties, maar ze brengen wel kosten met zich mee. Wil je een aan-/uitbouw met echt alles erop en eraan, helemaal op maat, houd dan rekening met een offerte van ongeveer €50.000.

Het bouwen van een aan- of uitbouw via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze zijn opgebouwd, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen van Werkspot? Plaats dan eenvoudig een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Wil je vóór het plaatsen van de klus wat reviews lezen over onze specialisten? Dat kan! Bekijk eerder werk van onze vakmannen en kom zo tot een weloverwogen keuze voor een vakman die aansluit op jouw wensen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten huisrenovatie
  2. Kosten gevelrenovatie
  3. Kosten gietvloer aanbrengen
  4. Kosten dakrenovatie
  5. Kosten garage bouwen