Gemiddelde kosten CV-ketel repareren

Bijgewerkt op

Wil je je cv ketel laten repareren en ben je benieuwd wat het gaat kosten om hiervoor een professional in te schakelen? Iemand die goed werk kan afleveren, zodat je cv ketel er weer naar behoren functioneert?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 562 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare CV-ketel monteur. We lichten graag toe op welke kosten je kunt rekenen en waarom je het beste een professional kunt inschakelen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus bij aan vakman op Werkspot wil uitbesteden.

Wanneer je cv moet worden gerepareerd, onderhouden of verplaatst, is het aan te raden om hiervoor een professionele vakman in huis te halen. Het repareren, onderhouden of verplaatsen van een cv ketel is een ingewikkelde klus, waar veel vakkennis bij komt kijken. Kies daarom altijd voor een erkende monteur of reparateur. Een niet gecertificeerde monteur is meestal niet goed bijgeschoold en doet daarom eerder kwaad dan goed aan de cv ketel. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte en veilige afwerking van je cv ketel.

Gemiddelde kosten voor reparatie aan de cv ketel

De gemiddelde kosten voor het repareren, onderhouden en verplaatsen van een cv ketel liggen tussen de €55 en €75 per uur. Daarnaast moet je nog rekening houden met voorrijkosten tussen de €45 en €80. De totale kosten verschillen per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Kostenindicatie voor het repareren van een cv ketel

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het reparatie of onderhoud aan de cv ketel:

Type dienstGemiddelde kosten
Voorrijkosten monteur€45 (dag) €80 (nacht)
Uurloon cv monteur€55 - €75 per uur
Expansievat vervangen€30 expansievat + uurloon
Geen warm water€55 - €75 per uur
Defecte driewegklep€45 driewegklep + uurloon
Vervangen driewegmotor€60 motor + uurloon

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze monteurs rekenen voor reparatie of onderhoud aan een cv ketel. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de monteur.

Hoe bepaal je de kosten voor reparatie aan de cv ketel?

De kosten die door een monteur in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, het uurloon van de monteur en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het repareren, onderhouden of verplaatsen van een cv ketel.

Uurloon van de monteur

Het mag voor zich spreken dat het uurloon van de monteur invloed heeft op de totaalprijs. Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor een goedkopere monteur te kiezen, loont dit niet altijd. Het kan zijn dat deze bijvoorbeeld minder ervaren is en daardoor langer over de klus doet, zodat de totaalprijs op hetzelfde bedrag uitkomt.

Woonplaats monteur

Een monteur uit je eigen regio is vaak sneller ter plaatse bij een storing aan je cv ketel. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een monteur uit je eigen regio te kiezen. Bovendien kun je op deze manier een hoop kosten besparen doordat de voorrijkosten lager zullen zijn.

Dag of nacht

Wanneer je cv ketel gerepareerd moet worden, moet dit vaak per direct gebeuren. Als er sprake is van spoed en je bijvoorbeeld ‘s nachts een monteur moet laten komen, dan zijn hier andere kosten aan verbonden dan wanneer je overdag een monteur nodig hebt of een afspraak inplant. Is er geen spoed? Dan kun je uitgaan van het normale tarief en voorrijkosten.

Onderhoudsabonnement

Informeer bij de monteur of hij ook werkt met een onderhoudsabonnement. Je betaalt dan jaarlijks tussen de €75 en €150 en kleine reparaties, materiaalkosten en voorrijkosten zijn hierbij inbegrepen. Zo bespaar je per keer een hoop geld, dan wanneer je per reparatie een offerte laat uitschrijven.

Goed om te weten

Is je cv ketel ouder dan 10 tot 15 jaar? Dan heeft een reparatie meestal niet meer zoveel zin. Je kunt dan beter overwegen om de cv ketel te laten vervangen om kosten te besparen. Een nieuwe cv ketel zal namelijk voordeliger zijn dan de vele reparaties die nog volgen. Is je warmtewisselaar de oorzaak van je defecte cv ketel? Ook in dit geval is de beste oplossing de aanschaf van een nieuwe warmtewisselaar.

Het repareren van een cv ketel via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten Wand- of vloertegels leggen
  2. Kosten stucwerk binnen
  3. Kosten vloerverwarming aanleggen
  4. Kosten toiletruimte verbouwen