Gemiddelde kosten garage bouwen

Bijgewerkt op

Een garage bouwen is een mooie manier om meer woon- of opbergruimte te creëren. Wil je graag een garage of schuur (ver)bouwen en ben je benieuwd wat het gaat kosten om dit door een specialist te laten uitvoeren?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen aannemers

Onze aannemers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 46 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare aannemer voor het (ver)bouwen van je garage of schuur. We lichten graag toe op welke kosten je kunt rekenen en waarom je het beste een professional kunt inschakelen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wil uitbesteden.

Wanneer je een garage of schuur gaat (ver)bouwen, is het aan te raden om een professional in huis te nemen. Zelf een garage bouwen kan een lastige klus zijn die niet alleen veel tijd kost, maar ook aardig wat stress kan veroorzaken. Tijdens het (ver)bouwen van een garage of schuur kan namelijk een hoop fout gaan en er komt een hoop vakkennis bij kijken. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring zeker van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat waar je nog jarenlang mee vooruit kan.

Gemiddelde kosten voor het bouwen van een garage

De gemiddelde prijs voor het (ver)bouwen van een garage of schuur ligt tussen de €10.000 en €30.000. De kosten van een garage verbouwen bestaan uit materiaalkosten en manuren. De totale kosten verschillen per klus en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Kostenindicatie voor het bouwen van een garage of schuur:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het (ver)bouwen van een garage of schuur.

Verbouwen garage of schuurGemiddelde kosten
Aanbouw houten schuur€10.000
Aanbouw stenen schuur€18.000
Aanbouw stenen garage€20.000

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze aannemers rekenen voor het (ver)bouwen van een garage of schuur. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de hovenier.

Hoe bepaal je de kosten voor het verbouwen van een garage

De kosten die door een aannemer in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, de oppervlakte van je garage of schuur, de materiaalkeuze en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het (ver)bouwen van een garage of schuur.

Houten schuur

Een houten schuur is handig voor het opbergen van je fiets, tuingereedschap en tuinmeubelen. Wil je een houten schuur laten bouwen? Dan kun je rekenen op een gemiddelde totale prijs van €10.000 voor een schuur van ongeveer 10m2.

Stenen schuur

Wil je liever een stenen schuur voor het opbergen van fietsen of spullen? Voor een schuur van ongeveer 15m2 moet je denken aan een gemiddelde totale prijs van €18.000. Dit is inclusief manuren en materiaalkosten.

Stenen garage

Wil je graag meer ruimte? Kies er dan voor om een garage aan te bouwen. Hierin kun je bijvoorbeeld je auto’s kwijt, maar je kunt deze ook laten verbouwen tot gastenverblijf. De gemiddelde kosten van een garage zijn €30.000, afhankelijk van de afwerking en materiaalkeuze. Zo spreekt het voor zich dat een elektrische garagedeur prijziger is dan een standaard garagedeur.

Het bouwen van een garage via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze zijn opgebouwd, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen van Werkspot? Plaats dan eenvoudig een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Wil je vóór het plaatsen van de klus wat reviews lezen over onze specialisten? Dat kan! Bekijk eerder werk van onze vakmannen en kom zo tot een weloverwogen keuze voor een aannemer die aansluit op jouw wensen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten huisrenovatie
  2. Kosten gevelrenovatie
  3. Kosten gietvloer aanbrengen
  4. Kosten dakrenovatie
  5. Kosten aanbouw of opbouw plaatsen