Uitbouw en renovatie overzicht

Verbouwen? Dit is de beste tijd

16-12-2019
Huis renovatie

Overweeg je een verbouwing? Momenteel is het iets gemakkelijker om een aannemer te vinden.

Volgens Bouwend Nederland, de Vereniging van Bouw- en infrabedrijven en de grootste ondernemersorganisatie in de bouw, is er door de stikstof- en pfas crisis, een verschuiving in de markt. En deze is groter dan eerder voorspeld.

Kleine bouwprojecten kunnen makkelijker doorgaan

Woordvoerder R. Massar verklaart in een interview met AD: “Dit betekent dat bouwen goedkoper wordt. Veel grote bouwprojecten liggen nog stil, omdat er een probleem is met vervuilde grond en de stikstof die bij het bouwen vrijkomt. Kleinere bouwprojecten kunnen makkelijker doorgaan.”

Een kans voor de consument

Wellicht is het nog niet van toepassing in héél Nederland, maar als gevolg van de crisis zijn bouwbedrijven sneller in te schakelen voor kleinere klussen en dus is het niet ondenkbaar dat je in januari of februari al van start kan met jouw klus. Een kans voor de consument.

Werk uit handen

Waarom een aannemer? Een aannemer neemt werk uit handen, daar komt het eigenlijk op neer. Overweeg je een verbouwing, dan begrijp je dat hier meerdere mensen voor moeten worden ingeschakeld. Dat vereist planning. Daarnaast heb je wellicht vergunningen nodig. En welke materialen zijn precies nodig? Alleen al het uitzoeken van deze benodigdheden kost tijd en energie. Als je overweegt je huis te verbouwen, dan is de aannemer jouw aanspreekpunt; hij coördineert je klus. Hij zorgt ervoor dat men op het juiste moment de afgesproken werkzaamheden uitvoert en ontzorgt door het houden van overzicht. Taken als het tijdig aanvragen van (bouw-)vergunningen en/of bouwtekeningen, het regelen van ontheffingen voor containers en hijskranen, het inhuren van de juiste vakmensen, het bewaken van de planning en het vooraf besproken budget, vallen hieronder.

De juiste aannemer

Plaats je klus op Werkspot en kom in gesprek met de juiste aannemer voor je opdracht. Bekijk de profielen en lees de reviews. Zo kan je een weloverwogen keuze maken. Op Werkspot vind je tal van ervaren aannemers in jouw regio.

Kom in contact met vakmannen om een prijsopgave voor jouw klus te ontvangen.

Vind een aannemer dichtbij