Gemiddelde kosten Velux rolluiken

Bijgewerkt op

Wil je graag Velux rolluiken? Op deze pagina lees je waar je op moet letten. Tevens kun je lezen wat de kosten zijn en welke factoren de prijs bepalen.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.5

Top beoordelingen kozijnspecialisten

Onze kozijnspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.5 op 5 op basis van 18 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Velux rolluiken: voordelen

Velux rolluiken houden niet alleen de overbodige warmte en fel zonlicht buiten, ze verbeteren ook de isolatie. Het hele jaar door kan je profijt hebben van Velux rolluiken. In de zomer zorgen ze dat het niet te warm wordt in je kamer (een rolluik houdt tot 97% van de zonnewarmte buiten) en in de winter houden ze de warmte binnen. Ze bieden u op elk moment van de dag optimale verduistering en reduceren het geluid van bijvoorbeeld regen en hagel. ‘s Nachts en in de winter kan warmteverlies verminderd worden door een rolluik op je dakraam. Een rolluik op je dakraam geeft het hele jaar door een aangenamer en comfortabel binnenklimaat. Als het rolluik is opgetrokken, is het van binnenuit niet zichtbaar. Je blijft dan het maximale aan daglicht houden. Rolluiken zijn duurzaam, robuust, zorgen voor meer privacy en geven een gevoel van veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat bij huizen met een gesloten rolluik minder (geslaagde) inbraken voorkomen. Omdat de achterkant van de woning vaak een geliefde plek is om in te breken zou je kunnen overwegen om ook daar rolluiken te plaatsen.

 

Verschillende soorten Velux rolluiken

Je kan kiezen uit handbediende rolluiken of elektrisch bediende rolluiken op netstroom of zonne-energie.

Velux tuimelluik

Dit rolluik klikt zichzelf vast aan het dakraam om het met de hand te kunnen bedienen. Open en roteer het dakraam 180°. Hoor je een klik, dan kan je het dakraam weer sluiten. Het rolluik sluit dan automatisch mee. Let op: Bij regen of sneeuw kunnen er resten binnenvallen doordat het dakraam volledig geopend dient te worden om het tuimelluik te bedienen.

Elektrisch op netstroom

Heb je een elektrisch bediend dakraam opnetstroom? Dan bedien je ze met de afstandsbediening van het dakraam. Bij dit rolluik wordt dus geen afstandsbediening meegeleverd.

Elektrisch op zonne-energie

Heb je een dakraam op zonne-energie of een handbediend dakraam? Dan zijn deze elektrisch bediende rolluiken op zonne-energie geschikt. Je bedient ze met een meegeleverde afstandsbediening.

Tip Een handbediend dakraam kan je laten ombouwen naar elektrische bediening. Desgewenst met zonne-energie voor de stroomvoorziening. Zo maak je het dakraam geschikt voor een elektrisch bediend Velux rolluik.

Inschatting kosten Velux rolluiken

De aanschaf van een Velux rolluik kan in kosten nogal verschillen. Dat heeft onder andere te maken met de afmetingen, het model en type bediening, maar ook met de bereikbaarheid van het raam (hoogte raam en hoogte dak) plus de hoeveelheid ramen. De prijs van een Velux rolluik varieert naargelang de afmetingen van je dakvenster. Ook het bedieningssysteem is een belangrijke prijsfactor. Voor een rolluik op zonne-energie betaal je ongeveer de helft meer dan voor een elektrische bediening. Je spaart behoorlijk wat netstroom uit voor die meerprijs.

Prijsindicatie inclusief btw
Elektrisch dakrolluikTussen de € 360,- en € 650,-
Systeem op zonne-energieTussen de € 600,- en € 1000,-

Installatie kosten Velux rolluiken

Wij raden aan een expert in te schakelen voor deze klus. Houd er rekening mee dat de installatie van het rolluik apart wordt berekend. De kosten voor een installateur bedragen ongeveer € 70,- per uur, inclusief btw en verplaatsingskosten. Als het bedrag per raam wordt berekend kom je op ongeveer € 150,- tot € 250,- voor de montage per raam.

Schade aan rolluik voorkomen

Schade voorkomen is natuurlijk goedkoper dan rolluiken repareren. Komt de winter eraan? Smeer de geleiders en rubbers van het rolluik in met zuurvrije vaseline. Zo voorkom je dat deze onderdelen vastvriezen. En daardoor schade kunnen veroorzaken. Een rolluik met elektrische bediening in de felle zomerzon? Laat het rolluik eerst afkoelen voordat je het bedient. Dat is beter voor de prestaties van het rolluik. Smeer bewegende delen met olie. En houdt het rolluik schoon. Dan kan vuil zich niet ophopen. Wat de kans op schade kleiner maakt.

Reparatie of nieuw rolluik

De gemiddelde levensduur van een rolluik is vijftien jaar. Is je rolluik ouder dan vijftien jaar? Dan is de kans op meer schade steeds groter. Met de bijbehorende kosten. Dan kan investeren in nieuwe rolluiken de beste oplossing zijn. Voor de onderdelen is geen gemiddelde levensduur te geven. Die hangt af van allerlei zaken. Hoe vaak je de rolluiken gebruikt. De mate van onderhoud. Het gewicht van het rolluik.

Is je rolluik kapot? Rolluiken repareren is niet altijd de goedkoopste oplossing. De kosten van een rolluik lopen uiteen van € 200,- tot € 1.000,-. Zijn meerdere onderdelen stuk? Tel dan eerst de totale kosten voor reparatie op. Inclusief voorrijkosten en/of starttarief. En overweeg hoe oud de rolluiken zijn. Zo bepaal je of rolluiken repareren de moeite en het geld waard is.

Energie besparen met rolluiken

Rolluiken houden fel zonlicht en warmte in de zomer buiten. Zo blijft de temperatuur binnen aangenaam. Maar rolluiken kunnen ook energie besparen. Laat ze ’s nachts neer. Dan verdwijnt er aanzienlijk minder warmte door de ramen naar buiten. Dat kan leiden tot forse besparing op het energieverbruik. Tot wel 40%. Elke nacht de rolluiken neerdoen heeft een klein nadeel. Door het vele gebruik kunnen ze eerder stukgaan. Dat risico weegt echter niet op tegen de forse besparing op energieverbruik.

Werkspot tip: 

Op de website  van Velux kun je de gegevens van jouw dakraam invullen en meteen zien of er een rolluik beschikbaar is voor jouw type dakvenster. Je ziet direct wat deze ongeveer kost. Let op: niet voor elk dakraam is een rolluik verkrijgbaar.