Gemiddelde kosten rolluiken

Bijgewerkt op

De hitte uit je huis weren of inbrekers buiten houden, rolluiken bieden tal van voordelen. Maar wat kosten rolluiken eigenlijk, en welke factoren tellen mee bij de prijs?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen kozijnspecialisten

Onze kozijnspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 20 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten rolluiken

Rolluiken bieden bescherming onder diverse omstandigheden. Een rolluik kan voor of achter de af te sluiten opening worden aangebracht en dient als zonnewering of ter voorkoming of voor het bemoeilijken van inbraken (mede door de sterke constructie). Rolluiken werken isolerend, geluiddempend en verduisterend. Daarnaast houdt een rolluik de insecten buiten, terwijl (naar binnen draaiende) ramen open kunnen.

Aanschaffen rolluiken

Wanneer je rolluiken aanschaft voor je woning kom je voor diverse keuzes te staan die allemaal invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Denk hierbij aan het materiaal van het rolluik, de afmetingen, de bediening en of je de rolluik wilt laten plaatsen door een professionele vakman.

Schatting kosten handbediende rolluiken exclusief montage:

AfmetingenPrijs
328 x 148 cm€ 425,- tot € 500,-
332 x 240 cm€ 600,- tot € 655,-
170 x 152 cm€ 299,- tot € 350,-
161 x 215 cm€ 371,- tot € 430,-
148 x 243 cm€ 362,- tot € 450,-
Meerprijs elektrische rolluik:
€ 75,- tot € 350,-
Montage per rolluik:
€ 100,- tot € 150,-

Prijsbepalende factoren

De prijs van een rolluik verschilt per afmeting. Hoe groter, hoe duurder. Echter, de montage prijs blijft meestal hetzelfde. Uiteraard kan je vooraf advies inwinnen bij een vakman, gericht op jouw wensen.

Montage

Montage op de eerste verdieping valt vaak duurder uit dan montage op de begane grond. De prijs voor montage op de begane grond ligt rond de € 100,- en op de eerste verdieping betaal je ongeveer € 150,-. Woon je hoger? Houd rekening met bijkomende kosten van een steiger of hoogwerker. De totaalprijs ligt dan rond € 250,-.

Korting rolluiken

Als je meerdere rolluiken tegelijk laat plaatsen, dan is er regelmatig sprake van korting. Het is dan ook een idee goed om eens bij de buren te informeren. Wellicht hebben zij ook interesse in rolluiken en kunnen jullie samen profiteren.

Bediening

Er zijn verschillende mogelijkheden om je rolluik te bedienen: handbediend, op basis van een motor met draaischakelaar en op afstand (bijvoorbeeld via een mobiele app). Informeer bij je vakman naar de mogelijkheden en maak een voor jou passende keuze. Let op: je keuze heeft invloed op de prijs.

Advies van een vakman

Auke Rijpstra van Zonweringaanhuis.nl B.V. vertelt: “Rolluiken hebben meerdere functionaliteiten; van inbraakwerend tot het volledig verduisteren voor mensen die bijvoorbeeld een nachtdienst draaien. Als je rolluiken van Somfy aanschaft, dan kan je deze laten aansluiten op de Somfy Tahoma. Met dit apparaat kan je de rolluiken automatisch instellen op sluiten en openen. Daarnaast kan je er zonneschermen, de verlichting en het klimaat op aansluiten.”

Plaats je klus op Werkspot

Het is tijd om te kijken of de prijs die je in gedachten had, overeenkomt met de mogelijkheden. Wil je de rolluiken laten plaatsen door een expert? Plaats je opdracht op Werkspot en vind een rolluiken installateur bij jou in de buurt.