Maak je huis herfstklaar met deze 3 klussen

Bijgewerkt op

Door je dak tijdens de mooie zomermaanden te laten controleren op eventuele reparaties, blijf je lekkages die tijdens de seizoenswisseling kunnen ontstaan voor.

Wacht dus niet langer en vind een dakspecialist op Werkspot voor een dakinspectie voordat de herfst begint. Zo voorkom je niet alleen problemen als het weer omslaat, maar bespaar je jezelf ook een hoop stress én geld.

Dit geldt niet alleen voor het dak, maar ook voor andere klussen die je het hele jaar door warm en droog houden.

Dakonderhoud

Het dak is de eerste beschermlaag van je huis tegen weersomstandigheden, en moet dus sterk zijn. Na verloop van tijd kan het weer dakpannen beschadigen.

Zie je vochtige of donkere plekken op plafonds? Dit kan een teken zijn van een acuut, maar ook een langdurig probleem van binnendringend water.

Er zijn verschillende signalen om op te letten om lekkages te voorkomen, zoals kapotte of losliggende dakpannen. Ook een loszittende loodslab rond een dakraam of schoorsteen kan een boosdoener zijn. De loden strips helpen om deze met de rest van het dak te verbinden en te beschermen tegen het weer. Hoewel ze lang meegaan, worden ze na verloop van tijd dunner en moeten ze worden vervangen.

Laat daarom deze zomer nog je dak nakijken door een dakdekker, om er zeker van te zijn dat het in goede staat is en om, indien nodig, de problemen die worden ontdekt op te lossen.

Lees hier meer over:

Dakgootreiniging

De herfst is voor veel mensen de tijd om dakgoten te reinigen, omdat vallende bladeren de goten en afvoer verstoppen, waardoor het water direct tegen de gevel stroomt en zo muren kan beschadigen.

Toch is het ook belangrijk om tijdens de zomer je dakgoot te controleren op vuil dat zich heeft opgehoopt. Maak daarom nu je dakgoten schoon om later lekkages te voorkomen.

Dakgootspecialisten zijn over het algemeen vanaf september erg druk door wind- en stormschade tijdens de seizoenswisseling, dus het is verstandig om nu alvast je onderhoudsklussen te regelen.

Lees hier meer over:

Dakgootreiniging

CV-ketel onderhoud

Het is belangrijk, en soms verplicht voor de opstalverzekering of garantie van de fabrikant, om je cv-installatie te laten onderhouden. Dit kan variëren van jaarlijks tot om de 2 of 3 jaar.

Laat je ketel in de zomer controleren, zodat deze klaar is voor de winter. Zet een terugkerende herinnering je agenda zodat je altijd op tijd bent voor onderhoud. Je wilt er niet achterkomen dat je een lek hebt of dat de druk te laag is net wanneer de temperatuur daalt en je je huis wilt verwarmen.

Installatiemonteurs hebben het vaak druk vanaf september, wanneer het weer begint af te koelen. Neem vandaag nog contact op met een loodgieter op Werkspot om een servicebeurt voor je verwarmingsinstallatie in te plannen.

Lees hier meer over:

CV-ketel onderhoud