Kosten airco plaatsen

Bijgewerkt op

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een airco liggen tussen de €300 en €2.800. De daadwerkelijke prijs is afhankelijk van een aantal factoren. In dit artikel lees je er meer over en vertellen we je waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een airco. Ook geven we handige tips om te besparen op deze klus.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 301 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voor een airco in huis

Voor het totale kostenplaatje van een airco in huis moet je naar meerdere factoren kijken. Uiteraard heb je allereerst een airco systeem nodig, maar per airco systeem verschillen de montage kosten. Ook is het van belang de capaciteit voor de ruimte waar de airco geplaatst wordt te weten en er zijn tegenwoordig heel veel opties wanneer het aankomt op het airco besturingssysteem.

De prijs die je betaalt voor het apparaat zelf, is afhankelijk van het soort airco dat je kiest. Er zijn vier verschillende typen airco’s verkrijgbaar voor particulieren.

Kostenindicatie airco installeren

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor enkel en alleen het apparaat, dit zijn de kosten voor een losse airco in huis:

Soort aircoOmschrijvingGemiddelde prijs incl. installatie en voorrijkostenGemiddelde capaciteit in KwH
Kosten Split aircoEen Split Airco systeem heeft een buitendeel dat dient als motor€1.250 - € 2.0002.1 KwH
Kosten Multi Split aircoHetzelfde aircosysteem als de Split Airco maar meerdere binnenunits€2.100 - €2.8002.1 KwH per unit.
Kosten airco zonder buitenunitEen niet verplaatsbare airco zonder buitenunit€1.400 - €2.2002.6 KwH
Kosten mobiele aircoEen verplaatsbare airco, minder vermogen dan andere units€350 - €6000.9 KwH
De genoemde prijzen zijn indicatie prijzen die onze vakmannen gemiddeld rekenen. De genoemde prijzen kunnen afwijken van de prijzen in jouw offerte.
Airco installeren

Hoe bepaal je welk systeem je nodig hebt?

Afhankelijk van de ruimte die je wilt koelen, bepaal je de capaciteit die jouw airco nodig heeft. Dat door middel van een leuke rekensom:

INHOUD VAN DE RUIMTE X VERMENIGVULDIGINGSFACTOR = BENODIGDE AANTAL KW.

De inhoud van de ruimte = lengte x breedte x hoogte. De vermenigvuldigingsfactor is wanneer het op ruimte aankomt altijd 30, 40 of 50. 30 gebruik je voor goed geïsoleerde ruimten, 40 voor gemiddelde goed geïsoleerde ruimten en 50 voor slecht geïsoleerde ruimten.

Hoe bepaal je de installatiekosten en extra kosten voor een airco in huis?

Er zijn dus verschillende aircosystemen voor verschillende capaciteiten te koop en daar zijn dan weer verschillende prijzen aan gekoppeld. Maar er zijn ook verschillen in kosten wanneer het aankomt op de montage en het besturingssystemen.

De montagekosten voor een airco in huis installeren

Of je nou zelf al een airco hebt aangeschaft en enkel nog op zoek bent naar een airco specialist die jouw systeem kan installeren óf dat je op zoek bent naar een airco systeem inclusief airco installateur, wij laten je graag zien met welke kosten je rekening moet houden.

Kostenindicatie airco installateur

Hierboven gaven we al aan wat de kosten voor een systeem op zich zijn. Hieronder vind je per systeem de kosten voor de airco specialist.

Soort aircoKosten voor losse montage van de airco installatie, inclusief voorrijkosten
Montagekosten Split Airco€350 – € 400
Montagekosten Multi Split airco€600 - € 650
Montagekosten airco zonder buitenunit€450 - 500
Montagekosten mobiele aircoN.V.T

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze installatiebedrijven rekenen voor klus voor het installeren van airco’s. Deze genoemde prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte.

Extra kosten voor een airco installeren

Vroeger stuurde je een airco in huis met de hand of met een afstandsbediening aan. Tegenwoordig kan het ook allemaal via wifi en apps. Bovendien: Leuk zo’n systeem in huis. Maar zo’n groot blok in de huis- of slaapkamer komt je interieur niet ten goede. Gelukkig kun je tegenwoordig ook een design airco laten plaatsen. En wil je grote onderhoudskosten voorkomen? Dan is het een goed plan om een onderhoudscontract (van gemiddeld €100,- per maand) af te sluiten. Kortom: Mogelijkheden te over.

Kostenindicatie extra mogelijkheden

In onderstaand schema vind je de (eventuele) gemiddelde kosten voor de extra mogelijkheden met betrekking tot een losse airco in huis:

Extra optieextra kostenOmschrijving
AfstandsbedieningStandaard inbegrepen bij de meeste aircosystemenMet behulp van de afstandsbediening kun je gemakkelijk de airco in- of uitschakelen.
Verwarmen met de aircoInbegrepen bij de meeste aircosystemenRuimtes verwarmen met behulp van warme lucht uit het airco systeem
Airco met Wi-Fi€ 100 - € 200,-Met een wifi-verbinding kun je jouw airconditioning vanaf elke plek bedienen. Alvast je huis lekker verkoelen of juist verwarmen voordat je thuiskomt?
Design airconditioning€ 300 - € 400,-Een klimaatbeheersingssysteem die beter past bij het interieur van jouw woning.
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze installatiebedrijven rekenen voor klus voor het installeren van airco’s. Deze genoemde prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte.

Een airco in huis via Werkspot laten plaatsen?

Een airco voor je huis uitzoeken is één. Maar deze ook nog eens installeren is toch echt een tweede. Wanneer je er geen verstand van hebt, kun je maar beter een airco specialist in huis halen. Dat scheelt je tijd, moeite en hoogstwaarschijnlijk de nodige frustratie. Een fout is bij het aansluiten van een airco in huis namelijk snel gemaakt. Een specialist sluit een airco installatie zorgvuldig aan en vertrekt pas als alles werkt.

Plaats een opdracht en ontvang reacties van experts. Bekijk de profielen en referenties van deze specialisten. Zo krijg je een goed beeld van het werk dat de vakmannen verrichten, en kun je een weloverwogen keuze maken met welke specialisten jij in contact wil komen voor je airco installatie.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten verlichting installeren
  2. Kosten zonnepanelen plaatsen
  3. Kosten groepnkast vervangen
  4. Kosten Vloerverwarming aanleggen