Glazenwasser nodig? Aan deze kosten kan je denken voor deze klus

Bijgewerkt op

Streeploos schone ramen, zonder dat je er omkijken naar hebt? Een glazenwasser neemt deze klus graag voor je uit handen. Ontdek de gemiddelde kosten.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen schoonmaakbedrijven

Onze schoonmaakbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 311 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde prijzen glazenwasser

Soort klusGemiddelde prijs
Ramen wassen buitenzijde€ 20,- tot € 50,-

Schakel je een glazenwasser in? Dan is dit de gemiddelde prijs die je betaalt voor het wassen van de ramen aan de buitenzijde. Deze prijs is gebaseerd op een goed bereikbare rijtjeswoning met ramen op de beneden- en eerste verdieping.

Ramen wassen uitbesteden: dit bepaalt de prijs

Laat je jouw ramen professioneel reinigen door een glazenwasser, dan zijn er een aantal zaken die meespelen bij het bepalen van de prijs:

 • Hoogte
 • Bereikbaarheid
 • Aantal ramen
 • Een zijde of beide zijdes
 • Frequentie

Hoogte

De eerste factor die de prijs bepaalt, is de hoogte van de ramen. Ramen op de begane grond zijn makkelijker te bereiken voor de glazenwasser en zijn daarom goedkoper. Ramen op de eerste verdieping kan de vakman vaak wel met een meegebrachte ladder bereiken. Naast een ladder gebruikt de vakman ook wel een telescoopsysteem om jouw ramen boven te reinigen. Met behulp van uitschuifbare borstels kan hij zo vanaf de grond de ramen op de bovenverdieping reinigen.

Voor ramen op de derde verdieping of hoger is een ladder of telescoopsysteem vaak niet genoeg. In dat geval biedt een steiger of hoogwerker uitkomst. Heeft de glazenwasser dit nodig om goed bij jouw ramen te kunnen? Dan moet hij die steiger of hoogwerker zelf vaak ook huren. De kosten daarvoor belast hij aan jou door. Heb je ramen op grote hoogte? Geef dit dat vooraf aan bij de vakman. Hij weet dan wat hij kan verwachten en de juiste materialen meenemen. Zo voorkom je dat de glazenwasser voor niets bij jou aan de deur komt en jij extra kosten maakt, omdat hij een tweede keer moet terugkomen.

Bereikbaarheid

Naast de hoogte van de ramen is bereikbaarheid ook van invloed op de prijs. Woon je in een vrijstaande woning, waar de glazenwasser zonder veel moeite omheen kan lopen en zijn ladder kan plaatsen? Dan is hij minder tijd kwijt aan de klus, dan wanneer je in een lastig bereikbare tussenwoning woont. Ook als je in een appartement woont, kan de bereikbaarheid van de ramen een rol spelen bij de prijs die je betaalt. Houd tot slot rekening met het soort ramen dat je hebt. Heb je een dakraam op een schuin dak dat je wilt laten wassen? Dan is dat voor de glazenwasser een stuk lastiger te bereiken, dan een raam op de begane grond. Die moeilijkheid zie je ook terug in de prijs.

Aantal ramen

Je kan je voorstellen dat het aantal ramen ook een rol speelt bij de prijs. Over het algemeen geldt: hoe langer de vakman bezig is, hoe hoger de prijs is die je betaalt voor de klus. Heb je een moderne woning met veel glas? Of misschien een glazen schuifpui? Dan is de glazenwasser hier vaak meer tijd aan kwijt dan aan een meer standaard woning met enkele ramen op de beneden- en bovenverdieping. Dat zie je direct terug in de prijs die je betaalt.

Een zijde of beide zijdes

Overweeg je om een glazenwasser in te schakelen voor het reinigen van jouw ramen? Dan denk je vaak in eerste instantie aan de buitenkant van de ramen. Niet vreemd, want die hebben tenslotte ook het meest te verduren van regen en vuil. Toch laten steeds meer mensen ook hun ramen aan de binnenzijde professioneel reinigen. Gemak speelt daarbij een belangrijke rol. De glazenwasser is er op dat moment toch al en het scheelt jou zelf veel tijd en moeite als je hem ook direct de binnenzijde laat schoonmaken.

Kies je voor gemak en laat je de glazenwasser ook jouw ramen aan de binnenzijde schoonmaken? Houd dan rekening met een totaalprijs die een half tot één keer hoger ligt dan de gemiddelde prijs voor enkel de buitenzijde. Je kan je voorstellen dat de glazenwasser veel nauwkeuriger en netter te werk moet gaan als hij binnen de ramen lapt. Je zit waarschijnlijk niet te wachten op plassen water in je woonkamer. Het kost de glazenwasser om die reden iets meer tijd om de ramen aan de binnenzijde te lappen. En dat zie je terug in de prijs.

Frequentie

Laat je een glazenwasser langskomen om jouw ramen te wassen, dan is de kans groot dat je dat onder andere doet zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Veel glazenwassers bieden daarom aan om periodiek langs te komen. Zo ontzorgen zij jou nog meer. Je hoeft dan niet zelf actie te ondernemen als je ziet dat de ramen weer vies zijn, maar kan erop vertrouwen dat de glazenwasser op de afgesproken termijnen bij jouw woning langskomt. Spreek je af dat de glazenwasser meerdere keren per jaar bij jou langs komt, dan betaal je per keer vaak minder dan wanneer je hem eenmalig jouw ramen laat wassen. De glazenwasser is zo tenslotte verzekerd van werk en kan jou een aantrekkelijkere prijs bieden.

Hoe vaak je de glazenwasser laat langskomen, is vooral afhankelijk van waar je woont. Woon je in een drukke stad, dan zijn je ruiten vaak sneller vies, dan wanneer je in een dorp in een woonwijk woont. De meeste mensen kiezen ervoor twee tot vier keer per jaar de ramen te laten wassen. Vuil van verkeer of een fabriek in de omgeving zorgt voor meer viezigheid op de ramen. Dan kan je de glazenwasser zelfs iedere maand laten langskomen als je dat prettig vindt. Je spreekt met de glazenwasser de frequentie af waarmee hij langskomt. Bij de meeste vakmannen is veel mogelijk en er is daarom altijd een situatie die bij jouw wensen en budget past.

Voordelen glazenwasser inschakelen

Gemak en 'er geen omkijken naar hebben' zijn veelgehoorde redenen waarom mensen een glazenwasser inschakelen. Maar er zijn meer voordelen te noemen om voor een vakman te kiezen die deze klus voor jou uitvoert:

 • Aanvullende diensten glazenwasser
  Naast ramen wassen hebben veel glazenwassers meer diensten in hun pakket. Zo kan je veel van deze vakmannen ook vragen om jouw deuren te reinigen. Soms hoort zelfs een complete gevelreiniging tot de mogelijkheden. En als de ladder toch tegen de gevel staat, is het vaak een kleine moeite om ook de dakgoten voor je te reinigen. Handig om dit soort klussen in één keer te laten uitvoeren door dezelfde vakman. Vaak rekent hij dan een prijs voor het totale pakket aan diensten dat je bij hem afneemt en valt de prijs die je per klus betaalt vaak lager uit. Zoek je een vakman die meerdere onderhoudsklussen voor jou uit kan voeren? Informeer dan vooraf bij de vakman die je op het oog hebt, voor welke klussen je allemaal bij hem terecht kan.
 • Streeploos schone ramen
  Een frustratie voor velen is dat je zelf de ramen vaak nooit zo mooi streeploos schoon krijgt, zoals de professional dat kan. Valt het licht op een bepaalde manier naar binnen, dan zie je niet zelden toch nog wat oneffenheden, strepen of vlekken. Een glazenwasser werkt met professionele materialen, waarmee hij jouw ramen blinkend schoon krijgt. Steeds vaker gebruiken ze daar geen chemische reinigingsmiddelen voor, maar juist milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Vraag bij de vakman na welke middelen hij gebruikt om er zeker van te zijn dat hij geen gevaarlijke stoffen op jouw ramen gebruikt.

  Soms komt er zelfs helemaal geen schoonmaakmiddel bij kijken, maar gebruikt de vakman een speciaal soort water, waarmee hij jouw ruiten behandelt. Zo ook de glazenwasser van Telewash Company Amsterdam: "Wij werken met een telescopisch systeem met osmose water. Dit is water dat ontdaan is van alle zouten, mineralen, ijzers, kalk etcetera. Hierdoor hoeven wij geen zeep te gebruiken. Dit zorgt voor streeploos lappen en is ook nog eens goed voor het milieu."

Snel in contact met professionele glazenwassers

De ramen wassen is een klus die je goed zelf kan doen. Besteed jij je tijd liever aan andere dingen? Dan kan je de klus uitbesteden aan een glazenwasser. Je kan met deze vakman afspreken dat hij periodiek de ramen komt wassen. Zo heb je er helemaal geen omkijken naar en kijk je altijd door streeploos schone ramen.

Bespaar je jezelf graag tijd en moeite door een glazenwasser in te schakelen om jouw ramen te reinigen? Dan kom je vast graag in contact met vakmannen bij jou uit de buurt die netjes en nauwkeurig te werk gaan. Je vindt hen via Werkspot. Bij ons plaats je eenvoudig een klus en kom je zo snel in contact met ervaren vakmensen. Je vergelijkt makkelijk verschillende vakmannen in jouw omgeving op basis van beoordelingen van andere klanten. Zo vind je zonder al te veel moeite de beste vakman voor jouw klus.

Prijzen voor gerelateerde klussen

 1. Zonnescherm schoonmaken
 2. Dakgoot schoonmaken
 3. Schoonmaak woning of bedrijfspand