Gemiddelde kosten schoonmaakbedrijf

Bijgewerkt op

Wil je je woonhuis of bedrijfspand eenmalig laten reinigen en ben je benieuwd wat het gaat kosten om hiervoor een professional in te schakelen? Iemand die goed werk kan afleveren, zodat je woning of pand er weer piekfijn uitziet?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.4

Top beoordelingen schoonmaakbedrijven

Onze schoonmaakbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.4 op 5 op basis van 298 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Schoonmaakbedrijf voor eenmalige reiniging: dit zijn de kosten

Wil je je woning of kantoor grondig schoonmaken? Dan kan je daar een schoonmaakbedrijf voor inhuren. Een schoonmaakbedrijf weet precies hoe zij jouw woning of bedrijfspand snel spic en span moeten maken. Schoonmaken is een klus die je goed zelf zou kunnen doen, maar als jij je vrije tijd liever besteed aan je gezin of hobby's, kan een schoonmaker uitkomst bieden. Gaat het om het schoonmaken van een bedrijfspand, dan is het niet gek als je je liever op de kerntaken van je onderneming richt en het schoonmaken van het kantoor liever aan een specialist over laat.

Je kan kiezen voor een eenmalig reiniging, om je huis of kantoor een keer grondig en professioneel te laten schoonmaken. Daarna kan je het zelf bijhouden. Het is ook mogelijk afspraken te maken met het schoonmaakbedrijf dat zij periodiek bij jou langskomen om schoon te maken. Wat je wensen ook zijn, via Werkspot kom je snel en eenvoudig in contact met professionele schoonmaakbedrijven. Plaats een klus en het eerste contact is zo gelegd.

Gemiddelde kosten schoonmaakbedrijf

Aantal keer per weekGemiddelde kosten per uur
Eenmalige schoonmaak€ 16,- tot € 30,-
1€ 25,- tot € 30,-
2€ 20,- tot € 25,-
3€ 18,- tot € 20,-
4€ 16,- tot € 18,-
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze schoonmaakbedrijven rekenen voor het eenmalig schoonmaken van een woning of bedrijfspand. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van het schoonmaakbedrijf. De totale kosten verschillen per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.
Schoonmaken woonhuis kosten

Hoe bepaal je de kosten voor woning of kantoor schoonmaken?

De kosten die een schoonmaakbedrijf in rekening brengt, hangen af van een aantal factoren:

 • Soort ruimte
 • Omvang van het project
 • Hoeveelheid aanwezig sanitair
 • Eenmalige of periodieke schoonmaak

Soort ruimte

Voor de uiteindelijke prijs die je betaalt, maakt het verschil of je een woonhuis of een kantoorruimte laat schoonmaken. De verschillende ruimtes hebben verschillende kenmerken en de kans is groot dat je ook andere wensen hebt bij het schoonmaken van een woning en een bedrijfspand. De voornaamste verschillen lichten we toe:

 • Eenmalige schoonmaak huis
  Je woning kent verschillende soorten ruimtes. De woonkamer, keuken, badkamer en toilet bijvoorbeeld hebben vaak verschillende schoonmaaktechnieken en middelen nodig. Ga je voor een eenmalige grondige schoonmaak, dan kan je je voorstellen dat het schoonmaakbedrijf daar behoorlijk wat tijd aan kwijt is. Het uurtarief verandert niet naarmate de klus complexer is, maar de schoonmaken is er wel langer mee bezig.

  Kies je voor een eenmalige schoonmaak, dan is de kans groot dat je het direct goed en grondig wil aanpakken. Bij een grote schoonmaak bepaal je in overleg met het schoonmaakbedrijf welke klussen zij voor je uitvoert. Wil je bijvoorbeeld de keukenkastjes van binnen en buiten schoongemaakt hebben? Of wil je dat ze de tegels in je badkamer juist extra goed schoonmaken? Bij een professioneel schoonmaakbedrijf is veel mogelijk.

  Je doet er goed aan vooraf duidelijke afspraken te maken over wat je in huis precies schoongemaakt wil hebben. Ook is het handig om vooraf af te spreken hoe opgeruimd het huis moet zijn. Het kan bijvoorbeeld schelen in de kosten als jij zelf de keukenkasten alvast leeghaalt. Dan kunnen ze direct met schoonmaken beginnen. Maak goede afspraken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Kantoor schoonmaken
  Heb je net een nieuw bedrijfspand aangeschaft en wil je schoon en fris het kantoor in gebruik nemen? Of vind je het prettig om eens per jaar het kantoor grondig te laten schoonmaken? Een professioneel schoonmaakbedrijf kan dit voor je verzorgen.

  Een kantoorpand is meestal redelijk rechttoe rechtaan. Waarschijnlijk wil je dat de stofzuiger erdoorheen gaat, al het meubilair een sopje krijgt en de wc's goed schoon zijn. En misschien moeten de ramen ook gewassen. Het aantal klussen is vaak goed te overzien en de ruimte is ook vaak groot en overzichtelijk. Natuurlijk speelt de oppervlakte van het kantoor een rol bij hoe lang de schoonmaker bezig is, maar in de regel kost het schoonmaken van een kantoor vaak minder tijd dan een woonhuis.

  Maak vooraf duidelijke afspraken met het schoonmaakbedrijf welke zaken je gereinigd wilt hebben, dan kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wil je na de eenmalige grote reiniging het schoonmaakbedrijf vaker inschakelen, dan kan je daar vaak een prijsafspraak op maat voor maken.

Omvang project en oppervlakte woning of kantoor

Elk pand is uniek en iedereen heeft andere wensen over wat wel en niet mee te nemen in de schoonmaak. Daarom raden we je aan de schoonmaak van tevoren goed te overleggen, of het nu om een particuliere of zakelijke klus gaat. Loop samen een rondje door de woning of het bedrijfspand, geef aan wat je verwacht en welke plekken eventueel extra aandacht nodig hebben. Het heeft geen uitleg nodig dat wanneer de omvang van het project groter is, je ook meer uren moet betalen. Het kan wel zijn dat de prijs per vierkante meter naar beneden gaat wanneer er meer schoon te maken is. Informeer hierover bij het schoonmaakbedrijf dat je wilt inhuren.

Hoeveelheid aanwezig sanitair

Ook de hoeveelheid van het aanwezige sanitair kan van invloed zijn op de totaalprijs of prijs per vierkante meter die je betaalt. Het schoonmaken van sanitair is arbeidsintensiever dan andere ruimtes, waardoor schoonmaakbedrijven hiervoor vaak extra kosten in rekening brengen. Zorg dat je het schoonmaakbedrijf dat je wilt inschakelen goed informeert over alle schoon te maken ruimtes, zodat je niet voor extra kosten komt te staan.

Eenmalige of periodieke schoonmaak

Overweeg je om een schoonmaakbedrijf in te zetten voor een eenmalige schoonmaak van je huis of kantoor? Dan is het slim om ook alvast te kijken naar de tarieven die zij rekenen voor een periodieke schoonmaak. Hebben ze goed werk afgeleverd en overweeg je om het bedrijf vaker in te zetten? Dan weet je in elk geval alvast wat je kan verwachten qua kosten.

Hou er rekening mee dat de prijs per uur of vierkante meter voor een eenmalige reiniging vaak hoger ligt dan wanneer je de schoonmaker periodiek terug laat komen. Niet alleen is een eenmalige reiniging vaak intensiever en daardoor duurder, als je een contract voor een langere tijd afsluit, kan je vaak een voordelige prijs per vierkante meter afspreken. Heb je speciale wensen en wil je naast de standaard schoonmaakwerkzaamheden ook andere werkzaamheden bij het schoonmaakbedrijf uitbesteden? Hou dan ook rekening met extra kosten.

Buitenkant woning of kantoor schoonmaken

Schoonmaakbedrijven huur je in de regel in voor het schoonmaken van het interieur. Ga je voor een eenmalige reiniging, dan is het misschien ook handig als je de buitenkant van het kantoorpand of je woning ook direct mee laat nemen. Vaak besteed je gevelreiniging of het wassen van de ramen aan een andere vakman uit. Dit zijn specialistische klussen waar het bedrijf dat je inhuurt voor de schoonmaak binnen vaak niet de juiste materialen voor heeft. Zo heeft een glazenwasser vaak een hoogwerker nodig als het om ramen op de eerste verdieping of hoger gaat. En voor het reinigen van de gevel zijn speciale technieken noodzakelijk, om de gevel niet te beschadigen. Ben je benieuwd aan welke kosten je kan denken voor het professioneel laten reinigen van je ramen of gevel? Bezoek dan eens onze pagina's met prijsinformatie over deze diensten:

Vind een professional op Werkspot

Wanneer je een woning of bedrijfspand gaat schoonmaken, is het aan te raden om hiervoor een professional in huis te halen. Het goed schoonmaken van een pand is namelijk een klus die er bij gebrek aan tijd nog wel eens bij in kan schieten. Ook is het goed voor te stellen dat je je als ondernemer niet zelf druk wilt maken om de schoonmaak van je kantoorpand. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte en efficiënte schoonmaak, zodat je woonhuis of bedrijfspand een frisse en verzorgde indruk geeft en weer een tijd vooruit kan.

Via Werkspot kom je snel en eenvoudig in contact met een professioneel reinigingsbedrijf die het schoonmaken van jouw woning of kantoor graag voor je uit handen neemt. Wees bij het plaatsen van de klus zo volledig mogelijk in het omschrijven van de opdracht. Wat moet het bedrijf schoonmaken? Gaat het om een eenmalige of periodieke reiniging en heb je nog speciale wensen die handig zijn voor de schoonmaker om te weten? Hoe vollediger je bent in de aanvraag, hoe groter de kans dat er alleen bedrijven reageren die aan jouw wensen kunnen voldoen. Op de profielpagina van de vakman lees je meer over het bedrijf en reviews van anderen. Zo weet je vooraf wat de ervaringen van andere klanten zijn en kan je jezelf een goed beeld vormen van de kwaliteit van het werk van de schoonmaker. Dat helpt je bij het maken van een keuze.

Andere prijzen per dienst

 1. Kosten badkamer renoveren
 2. Kosten asbest verwijderen
 3. Kosten toiletruimte verbouwen
 4. Kosten dakrenovatie
 5. Kosten sloopwerk
 6. Kosten aanbouw of uitbouw