Gemiddelde kosten openslaande deuren plaatsen

Bijgewerkt op

Wil je graag een mooi paar openslaande deuren plaatsen en ben je benieuwd wat het kost om dit door een specialist te laten uitvoeren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.4

Top beoordelingen kozijnspecialisten

Onze kozijnspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.4 op 5 op basis van 52 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare aannemer voor het plaatsen jouw openslaande deuren. We hebben vakmannen in ons bestand die goed werk afleveren en lichten graag toe op welke kosten je voor dit vakwerk kunt rekenen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wilt uitbesteden.

Met een mooi stel openslaande deuren, haal je een hoop licht in huis en verbind je binnen met buiten. Heb je geen tijd of kennis om je eigen openslaande deuren te plaatsen? Besteed het aanleggen van die openslaande deuren dan uit aan een vakman. Deze kan je adviseren in gebruik van materiaal en afmeting. Hieronder vind je de bijbehorende prijzen.

Openslaande deuren

Gemiddelde kosten voor het plaatsen van openslaande deuren.

Wanneer we kijken naar de kosten voor openslaande deuren, moeten we rekening houden met een aantal variabelen. Te denken valt hierbij aan het aantal deuren, de afmeting en het materiaal. Maar gemiddeld genomen, kost het plaatsen van openslaande deuren tussen de €2.500 en €5.800 voor de complete klus.

Kostenindicatie voor plaatsen van openslaande deuren:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het aanleggen van een schuipui of stel openslaande deuren:

Soort openslaande deurenAfmetingen in cm (breedte x hoogte)Gemiddelde Kosten
2-delig2.00m x 2.20m€2.500 tot €3.300
3-delig3.00m x 2.20m€3.300 tot €4.500
4-delig4.00m x 2.20m€4.600 tot €5.800

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze vakmannen rekenen voor het plaatsen van openslaande deuren, inclusief btw, HR++ glas en montage. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

Hoe bepaal je de kosten voor het plaatsen van openslaande deuren?

De totaalprijs van openslaande deuren is afhankelijk van verschillende factoren. Van het materiaal tot de afmeting en van de manier waarop je je deuren wil laten isoleren tot het werk voorafgaande aan het plaatsen.

Montage

Voordat openslaande deuren geplaatst worden, moet een oude schuifpui of een oude pui misschien wel vervangen worden. Een stuk muur moet worden verwijderd of een verwarming moet worden verplaatst. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten voor het inmeten van de nieuwe deuren. Deze kosten liggen doorgaans tussen de €150 en €200. De overige montagekosten kunnen variëren van €1.500 tot €5.000.

Materiaal

Wanneer je voor een openslaande deuren kiest, kun je tussen verschillende materialen kiezen. Kunststof, hout en aluminium; het zijn alledrie opties. Het voordeel van kunststof is dat het onderhoudsarm is, veelzijdig én het zorgt voor goede isolatie. Kies je voor hout? Dan creëer je al snel een warme uitstraling, daarnaast is het makkelijk te bewerken. Wel vraagt het om meer onderhoud. Aluminium is een sterk en licht materiaal dat je vrijwel niet hoeft te onderhouden. Wel is dit materiaal redelijk aan de prijs.

Soort materiaal voor openslaande tuindeurenGemiddelde Kosten
Kunststof€1.500 tot €2.500
Hout€1.600 tot €2.200
Aluminium€1.700 tot €2.700
Staal€3.000 tot €5.400

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze vakmannen rekenen voor het plaatsen van 2-delige openslaande deuren inclusief btw, HR++ glas, exclusief montage. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

Isolatie

Nieuwe openslaande deuren vragen om extra isolatie. Dat is even een investering, maar die verdien je op de lange termijn zeker terug op de energierekening. We raden je aan om voor HR++ glas te kiezen, dit glas isoleert namelijk 2,5 keer beter dan regulier dubbelglas. HR++ glas kost gemiddeld €80 per m2.

Extra’s

Naast alle bovenstaande keuzes, moeten er vaak ook nog keuzes worden gemaakt met betrekking tot beslag, zonwering of ventilatie. Laat je over dit alles goed door de door jou gekozen vakman informeren.

Het plaatsen van openslaande deuren via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze zijn opgebouwd, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen van Werkspot? Plaats dan eenvoudig een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Wil je vóór het plaatsen van de klus wat reviews lezen over onze specialisten? Dat kan! Bekijk eerder werk van onze vakmannen en kom zo tot een weloverwogen keuze voor een vakman die aansluit op jouw wensen.