Kosten voor het plaatsen van openslaande deuren

Bijgewerkt op

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van openslaande deuren liggen tussen de €2.500 en €5.800. Het materiaal van de openslaande deuren en de montage bepalen grotendeels de prijs. In dit artikel vind je prijsvoorbeelden en handige tips om te besparen op de klus.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.5

Top beoordelingen kozijnspecialisten

Onze kozijnspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.5 op 5 op basis van 50 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde leestijd: 6 minutenIn dit artikel bespreken we:
  1. Totale gemiddelde kosten openslaande deuren plaatsen
  2. Welke factoren zijn van invloed op de kosten voor het plaatsen van openslaande deuren?
  3. Stappenplan openslaande deuren plaatsen
  4. Hoe kun je kosten besparen op het plaatsen van openslaande deuren?
  5. Offerte openslaande deuren ontvangen via Werkspot
  6. Veelgestelde vragen over het plaatsen van openslaande deuren
  7. Checklist materiaal openslaande deuren

Totale gemiddelde kosten openslaande deuren plaatsen

Soort klusAfmeting (breedte x hoogte)Gemiddelde kosten
2-delig2 meter x 2,20 meter€2.500 - €3.300
3-delig3 meter x 2,20 meter€3.300 - €4.500
4-delig4 meter x 2,20 meter€4.600 - €5.800

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw, montage en HR++-glas. De gemiddelde prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van onze kozijnspecialisten. De werkelijke kosten voor het plaatsen van openslaande deuren kunnen hiervan afwijken.

Welke factoren zijn van invloed op de kosten voor het plaatsen van openslaande deuren?

Met een mooi stel openslaande deuren, haal je een hoop licht in huis en verbind je binnen met buiten. Ben jij op zoek naar de kosten voor het vervangen van je garagedeur of ramen door openslaande deuren? Dan is het goed om te weten dat het materiaal, de montage en eventuele extra’s de totaalprijs bepalen.

Materiaal

Openslaande deuren heb je in verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor kunststof, hout of aluminium. Elk materiaal kent zijn eigen voordelen. Kunststof is onderhoudsarm, veelzijdig en zorgt voor goede isolatie. Met hout creëer je juist een warme uitstraling. Een nadeel kan zijn dat hout regelmatig onderhoud nodig heeft. Zie je dat niet zitten? Dan is aluminium een goed alternatief. Dit materiaal is sterk, licht en heeft eigenlijk geen onderhoud nodig. Wel liggen de kosten voor aluminium openslaande deuren een stuk hoger dan hout en kunststof. Staal daarentegen is nog duurder, maar geeft je woning wel weer een luxere uitstraling.

Soort materiaalGemiddelde kosten
Kunststof€1.500 - €2.500
Hout€ 1.600 - €2.200
Aluminium€1.700 - €2.700
Staal€3.000 - €5.400

Montage

De kosten voor het plaatsen van een kozijn met openslaande deuren zijn ook afhankelijk van de montage. Hierbij is vooral de huidige situatie van belang. Als er bijvoorbeeld een muur moet worden doorgebroken of eerst een raam of garagedeur verwijderd, lopen de kosten al snel op. Ook is het mogelijk dat alleen de oude openslaande deuren vervangen moeten worden. Doorgaans betaal je voor de montage een bedrag tussen de €1.500 en €5.000. Dit bedrag is exclusief het inmeten van de nieuwe deuren. Hiervoor rekent de vakman een bedrag tussen de €150 en €200.

Extra opties

Als je ervoor kiest om openslaande deuren te laten plaatsen, kun je ook kiezen voor extra aanvullende opties. Denk aan een speciaal soort beslag, zonwering of ventilatie. Daarnaast is het verstandig om je openslaande deuren te laten isoleren. Zo voorkom je dat je in de winter alle warmte verliest via je deuren. HR++-glas is een flinke investering, maar dit glas isoleert wel direct 2,5 keer beter dan regulier dubbelglas. Gemiddeld kost HR++-glas €80 per vierkante meter.

Stappenplan openslaande deuren plaatsen

Het plaatsen van openslaande deuren in je gevel is geen eenvoudige klus. De grootste valkuil bij deze klus is dat je de deuren niet goed plaatst, waardoor de deuren niet naadloos in het kozijn vallen. Hierdoor loop je een grote kans op lekkage en verlies je onnodig veel warmte. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een van onze vakmensen de openslaande deuren te laten plaatsen. De kozijnspecialist volgt doorgaans onderstaand stappenplan.

1. Voorbereidende werkzaamheden

De eerste stap is afhankelijk van de situatie bij jou thuis. Heb je nu één deur en wil je die vervangen voor twee openslaande deuren? Dan moet de vakman eerst een deel van de gevel uitbreken om vervolgens een kozijn te kunnen plaatsen. Zitten er nu ook al openslaande deuren in de gevel, en wil je die laten vervangen voor een ander exemplaar? Dan is het vaak alleen nodig om de deuren opnieuw in te meten.

2. Plaatsen kozijn

Nadat eventuele muurdelen, ramen en oude deuren zijn verwijderd, kan het nieuwe kozijn geplaatst worden. De vakman zorgt dat het kozijn waterpas wordt geplaatst en bevestigt het kozijn pas definitief als dat stevig en recht in de gevel staat. Om tocht te voorkomen, plaatst de kozijnspecialist tochtwerend afdichtingsmateriaal tussen het kozijn en de gevel.

3. Bevestigen deuren

Na het plaatsen van het kozijn is het tijd om de openslaande deuren te plaatsen. Het is hierbij belangrijk dat de deuren loodrecht in het kozijn hangen en dat de deuren soepel openen en sluiten. Er is immers niets zo vervelend als een deur die je bijna niet open of dicht krijgt. Ook let de vakman erop dat er geen grote gaten of kieren ontstaan.

4. Schilderen openslaande deuren

Heb je gekozen voor houten deuren en kozijnen zonder afwerking? Dan is het voor de levensduur van de deuren van belang dat je het hout schildert. Dit kun je doen in elke gewenste kleur. De handige doe-het-zelver kan zelf een kwast in de hand nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om een schilder in te huren. Gemiddeld betaal je voor het schilderen een bedrag tussen de €75 en €125 per deur. In onze priceguide lees je er meer over.

Hoe kun je kosten besparen op het plaatsen van openslaande deuren?

De prijs voor het plaatsen van openslaande deuren ligt gemiddeld tussen de €2.500 en €5.800. Voor veel mensen is dit een flinke investering. Het is daarom ook niet vreemd als je benieuwd bent of je kunt besparen op deze klus. Wij delen enkele tips.

Ga voor tweedehands deuren

Je denkt er misschien niet direct aan, maar vaak kun je op tweedehands websites of in kringloopwinkels prima tweedehands deuren vinden. Deze deuren worden bijvoorbeeld aangeboden door particulieren die gaan verbouwen. Door te kiezen voor een tweedehands deur kun je op de aanschaf van de deuren flink besparen en dat merk je direct aan de totaalprijs.

Verkoop je garagedeur of raam

Zelf kun je er natuurlijk ook voor kiezen om materiaal te koop aan te bieden. Zeker als de openslaande deuren een prima functionerend raam of garagedeur vervangen, is het de moeite waard om het oude materiaal te verkopen. Dat geld kun je gebruiken om een deel van de rekening voor openslaande deuren te betalen.

Plaats kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn vaak het minst populair, maar dat is eigenlijk onterecht. Kunststof is namelijk onderhoudsarm, niet duur in aanschaf en gaat jarenlang mee. En het plaatsen van kunststof openslaande deuren is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld het plaatsen van stalen of aluminium deuren. Denk je nu aan lelijke, witte kozijnen? Dat is echt niet meer nodig. Vandaag de dag kun je kunststof in allemaal mooie kleuren aanschaffen, denk bijvoorbeeld aan karakteristieke zwarte openslaande deuren.

Offerte voor openslaande deuren ontvangen via Werkspot

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten en hoe deze zijn opgebouwd, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmensen van Werkspot? Plaats dan eenvoudig een klus en kom in contact met vakmensen uit jouw regio. Wil je voordat je een keuze maakt eerst wat reviews lezen? Dat kan! Op het profiel van de vakman vind je de ervaring van eerdere klanten.

Veelgestelde vragen over het plaatsen van openslaande deuren

Het grote voordeel van openslaande deuren is dat je veel licht in huis haalt en dat ze bijna in elke achtergevel wel geplaatst kunnen worden. Ook vinden veel mensen het mooi dat je met openslaande deuren meer verbinding met je tuin hebt. Overweeg je openslaande deuren te plaatsen, maar heb je nog wat aanvullende vragen? Hieronder vind je het antwoord op veelgestelde vragen.

Wat kosten openslaande deuren?

Gemiddeld betaal je voor het plaatsen van openslaande deuren een bedrag tussen de €2.500 en €5.800. De totaalprijs van de klus is afhankelijk van het soort materiaal, de montage en eventuele extra opties. Zo is het plaatsen van HR++-glas een stuk kostbaarder dan het plaatsen van regulier dubbelglas.

Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van openslaande deuren?

In de regel heb je voor het plaatsen van openslaande deuren in je achtergevel geen vergunning nodig. Wil je openslaande deuren in de zij- of voorgevel? Dan is het verstandig om bij je gemeente te controleren of er een vergunning nodig is. Zo voorkom je dat je kosten maakt voor deuren die je achteraf weer moet verwijderen.

Wat is het verschil in kosten tussen openslaande deuren en een schuifpui?

Met openslaande deuren of een schuifpui haal je veel licht in huis en verbind je je woonkamer met je tuin. Vaak vinden mensen openslaande deuren iets charmanter dan een schuifpui. En een schuifpui kan weer handig zijn als je in je tuin geen ruimte wilt verliezen aan openslaande deuren. Vaak is de keuze voor een schuifpui of openslaande deuren een kwestie van smaak. Qua prijs liggen beide opties dicht bij elkaar. De kosten voor openslaande deuren zijn met €2.500 tot €5.800 vergelijkbaar met het plaatsen van een schuifpui: €3.000 tot €6.000. Ga je toch voor een schuifpui? Op deze pagina vind je meer informatie over de prijsopbouw.

Checklist materiaal openslaande deuren

Openslaande deuren heb je in hout, kunststof, staal en aluminium. Maar hoe weet je nu welk soort materiaal passend is bij jouw budget en woning? Onderstaande checklist helpt je op weg.

1. Budget

Het meest bepalend voor de keuze voor het materiaal is jouw budget. Heb je maximaal €3.000 te besteden aan de totale klus? Dan zijn staal en aluminium deuren geen realistische optie. Tenminste, als je kiest voor nieuwe deuren. Tweedehands kun je vaak flink besparen op de aanschaf van openslaande deuren.

2. Onderhoudsgemak

Wil jij de deuren laten installeren en daarna eigenlijk geen omkijken meer hebben naar het materiaal? Dan is het verstandig om te kiezen voor kunststof, stalen of aluminium deuren. Als je voor houten deuren gaat, ontkom je niet aan onderhoud. Eens in de vijf tot zeven jaar moet je dan de kozijnen en deuren schilderen om ze te beschermen tegen weersinvloeden.

3. Stijl

Een strakke stalen deur geeft jouw woning direct een heel andere uitstraling, dan een landelijke houten deur. Het is daarom goed om je vooraf goed te verdiepen in de verschillende opties die er zijn. Hiervoor kun je bijvoorbeeld langsgaan bij een deurenspecialist. Zo krijg je een goed idee van de opties die er zijn en welke bij jouw smaak en stijl passen.

4. Isolatie

Met openslaande deuren haal je veel licht in huis, maar je loopt ook het risico op warmteverlies als de deuren niet goed geïsoleerd zijn. Bij kunststof deuren heb je de zekerheid dat de isolatie altijd goed is. Bij houten deuren is de isolatiewaarde vaak afhankelijk van het type hout en de constructie. Iets om mee te nemen in je keuze dus.