Kosten glaszetter

Bijgewerkt op

Ben je op zoek naar een glaszetter? Dan ben je vast ook benieuwd hoeveel dat kost. Gemiddeld liggen de kosten van een glaszetter tussen de €40 en €200 per m², afhankelijk van de complexiteit van de klus en het type glas dat geplaatst wordt. De voordelen als je een professional inhuurt, zijn onder andere vakmanschap en garantie op het geleverde werk. De tijdsduur van je project varieert van enkele uren tot meerdere dagen, afhankelijk van de grootte ervan.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen glaszetters

Onze glaszetters, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 394 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

In dit artikel bespreken we
 1. Gemiddelde kosten glaszetter
 2. Welke factoren zijn van invloed op de kosten van een glaszetter?
 3. Stappenplan glaszetter
 4. Need to know
 5. Hoe kun je kosten besparen op een glaszetter?
 6. Veelvoorkomende problemen bij glaszetten
 7. Jouw glaszetter checklist
 8. Veelgestelde vragen over glas laten zetten
 9. Glaszetter via Werkspot

Gemiddelde kosten glaszetter

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor verschillende soorten glaswerkzaamheden:

Type glaswerkGemiddelde prijsTijdsduur
Enkel glas vervangen€40 - €100 per m²1-2 uur
Dubbel glas plaatsen€70 - €150 per m²2-4 uur
HR++ glas installeren€120 - €200 per m²3-5 uur

De prijzen die we je geven zijn gemiddelden en kunnen verschillen afhankelijk van jouw unieke situatie. Om echt op de cent nauwkeurig te weten wat het gaat kosten, is het slim om je klus op Werkspot te zetten. Daar kunnen vakmannen je een aanbod doen dat precies past bij wat je nodig hebt. Als je denkt aan de aanschaf van nieuwe ramen, is het belangrijk om te weten welke keuzes er zijn. Daarom hebben wij de mogelijkheden voor je onder elkaar gezet, inclusief de kosten, installatieduur en voor- en nadelen.

Enkel glas

Kiezen voor enkel glas is vaak het minst duur in aanschaf. Reken hiervoor op zo'n €40 tot €100 per vierkante meter. Meestal hebben de vakmannen dit binnen een uurtje of twee gefikst. Het is dus een snelle oplossing als je ramen aan vervanging toe zijn of wanneer je de boel een beetje wil opfrissen. Het grote minpunt van enkel glas is dat het bijna niks doet tegen kou van buiten. Dit kan zorgen voor hogere stookkosten omdat de warmte zo je huis uit vliegt.

Dubbel glas

Dubbel glas is de volgende optie. Dit kost je tussen de €70 en €150 per vierkante meter en is dus een grotere investering. De installatie van dubbel glas duurt wat langer, zo'n 2 tot 4 uur, afhankelijk van hoe groot je project is. Maar de voordelen zijn duidelijk: betere isolatie waardoor je huis warm wordt gehouden en besparen op je energierekening.

HR++ glas

Als je echt voor topkwaliteit wil gaan, is HR++ glas de keuze voor jou. De prijzen hiervoor liggen tussen de €120 en €200 per vierkante meter. Het is een stuk duurder, maar de isolatie is top-notch. Het duurt iets langer om te installeren, zo'n 3 tot 5 uur, maar de investering betaalt zich terug door lagere energiekosten. Nog een voordeel: het verhoogt de waarde van je huis.

wat kost een glaszetter

Welke factoren zijn van invloed op de kosten van een glaszetter?

Wat je uitgeeft aan een glaszetter is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de arbeidskosten, het type en de kwaliteit van het glas en eventuele extra uitgaven zoals het verwijderen van het oude glas en voorrijkosten. Gemiddeld kost een vakman tussen de €40 en €70 per uur.

Stappenplan glaszetter

 1. Opmeten: Bij het zetten van nieuw glas in je ramen, begint het met het nauwkeurig opmeten van je ramen, zodat het nieuwe glas precies past.
 2. Verwijderen oude glas: Vervolgens wordt het oude glas verwijderd. Dat is soms een lastige klus, vooral als het oude glas stevig vastzit of als je extra voorzichtig moet zijn om niets te beschadigen.
 3. Plaatsen nieuwe glas: Daarna wordt het nieuwe glas zorgvuldig en precies geplaatst, om ervoor te zorgen dat het er niet alleen goed uitziet maar ook optimaal functioneert.
 4. Afwerking: Ten slotte worden de kozijnen netjes afgewerkt, zodat alles er weer piekfijn uitziet.

Hoe lang je bezig bent, hangt af van de omvang van je project. Het kan zijn dat je in een halve dag klaar bent, bijvoorbeeld als het om een klein raampje gaat. Maar bij grotere projecten, zoals een heel huis voorzien van dubbel glas, ben je natuurlijk meerdere dagen bezig.

Need to know

Bij het plaatsen van nieuw glas is het belangrijk om rekening te houden met de geldende regelgeving en eventuele vergunningen die nodig zijn. Het kiezen van het juiste type glas kan ook aanzienlijke voordelen opleveren op het gebied van isolatie en energiebesparing. Vraag bijvoorbeeld bij de gemeente of jouw specialist om meer informatie.

Hoe kun je kosten besparen op een glaszetter?

Bij het vervangen of installeren van glas kunnen de kosten snel oplopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze kosten te minimaliseren zonder in te leveren op kwaliteit. Wij geven je een aantal tips om de uitgaven in de hand te houden.

 1. Vergelijk offertes: Als je offertes van verschillende glaszetters naast elkaar legt, kun je zeker zijn van een scherpe prijs. Dit geeft je de kans om rustig alle kosten en diensten te vergelijken, zodat je een keuze maakt die echt bij je past.
 2. Kies het juiste glastype: Het kiezen van het juiste type glas is ook zo'n moment waarop je goed moet nadenken over wat je echt nodig hebt. Niet elk project heeft het allerbeste isolatieglas nodig. Misschien is dubbel glas al meer dan genoeg voor wat jij wil en houdt dit je budget in balans, terwijl je toch bespaart vergeleken met het duurdere HR++ glas.
 3. Doe zelf de voorbereiding: Misschien kun je het voorwerk vast zelf doen. Als je handig bent, kun je zelf de oude ramen eruit halen. Dat scheelt weer in de arbeidskosten en kan een mooie besparing zijn op je totale uitgaven.
 4. Samen optrekken: Samen inkopen met de buren kan ook een slimme zet zijn. Als je met meerdere huishoudens tegelijk glas bestelt, krijg je vaak een mooie korting. Zo profiteer je allemaal van kwaliteitsglas voor een lagere prijs.
 5. Subsidies: Vergeet ook niet te checken of je in aanmerking komt voor subsidies. Veel overheden stimuleren energiebesparende maatregelen zoals het plaatsen van isolatieglas met financiële tegemoetkomingen. Zo kun je een deel van je investering terugkrijgen: altijd mooi meegenomen.

Veelvoorkomende problemen bij glaszetten

Wanneer je bezig bent met het plaatsen of vervangen van glas, kun je zo nu en dan tegen hobbels aanlopen die het hele proces wat lastiger maken. Het helpt enorm als je van tevoren al een beetje weet waar je op moet letten, zodat je deze struikelblokken ontwijkt of handig oplost.

Een van de dingen waar het soms misgaat, is bij het opmeten. Als je metingen niet kloppen, kan dat voor vertraging zorgen en extra kosten met zich meebrengen. Het glas moet dan speciaal voor jouw situatie gemaakt worden. Goed voorbereiden en secuur meten zijn dus echt belangrijk om dit te voorkomen.

Ook kan er tijdens het installeren van het nieuwe glas wel eens iets beschadigen, zoals het glas zelf of de kozijnen eromheen. Het loont om hier extra voorzichtig te zijn en als je het niet helemaal vertrouwt, kun je misschien beter een vakman inschakelen die precies weet hoe het moet.

En dan heb je nog isolatieproblemen; als het glas niet goed geplaatst wordt, krijg je last van tocht of verlies je warmte. Dat is zonde, want daarmee gaat het voordeel van je nieuwe glas grotendeels verloren en dat kan je weer terugzien in hogere energiekosten. Zorg dus dat de installatie door iemand gedaan wordt die er echt verstand van heeft, zodat je huis lekker warm en tochtvrij blijft.

Veelgestelde vragen over glas laten zetten

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over glaszetten. Daarom lees je hieronder een aantal veelgestelde vragen plus de antwoorden.

Hoeveel gaat het mij kosten om dubbel glas te laten installeren?

Reken gemiddeld op een bedrag tussen de €150 en €250 per vierkante meter. Deze prijs schommelt natuurlijk een beetje, afhankelijk van het soort dubbel glas dat je kiest en hoe ingewikkeld het is om het te installeren. Het is een uitgave die niet alleen je huis beter isoleert, maar je ook helpt besparen op je energierekening. Als je overweegt om voor dubbel glas te gaan, is het slim om bij verschillende aanbieders offertes op te vragen, zodat je een helder beeld krijgt van wat het je gaat kosten. Vergeet ook niet dat de totaalprijs kan variëren, afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren om je kozijnen klaar te maken voor het nieuwe glas.

Hoe lang duurt het om mijn ramen te vervangen?

Dat hangt af van een paar dingen, zoals hoeveel ramen je wil vervangen en welk type glas je kiest. Het vervangen van één enkel raam kan binnen een paar uur gepiept zijn, maar als je hele huis aan de beurt is, kan het wel een dag of langer duren. Ook spelen dingen als hoe makkelijk je ramen te bereiken zijn en of de kozijnen nog aangepast moeten worden een rol in hoe lang het duurt. Een ervaren glaszetter kan je een goede inschatting geven van de tijd die nodig is voor jouw project.

Kan ik ergens subsidie krijgen voor het installeren van isolatieglas?

Er zijn vaak subsidies beschikbaar voor maatregelen die je huis energiezuiniger maken, inclusief het plaatsen van isolatieglas. Deze subsidies kun je zowel lokaal als nationaal vinden en zijn bedoeld om je aan te moedigen te investeren in energiebesparende verbeteringen. Een tip: check bij je gemeente of er landelijke energiebesparingsprogramma's zijn om te zien welke subsidies er momenteel zijn. Deze financiële steun kan de kosten voor het plaatsen van isolatieglas flink drukken. Let op, de beschikbaarheid en voorwaarden voor subsidies kunnen nog weleens wijzigen, dus het is slim om dit goed uit te zoeken.

Jouw glaszetter checklist

Ben je klaar voor de klus? Lees voor de zekerheid hier nog alles waar je aan kunt denken bij glaszetten:

 • Meet de ramen nauwkeurig op om zeker te zijn van de afmetingen.
 • Controleer de referenties van de glaszetter voor kwaliteitsgarantie.
 • Vraag meerdere offertes aan om een goede prijsvergelijking te maken.
 • Bespreek de tijdlijn van het project om planning en verwachtingen af te stemmen.
 • Informeer naar garanties op het geleverde werk en het gebruikte glas.
 • Check of er subsidies beschikbaar zijn voor je project.
 • Bereid het werkgebied voor om de installatie te vergemakkelijken.

Kosten glaszetter

De kosten voor een glaszetter liggen gemiddeld tussen de €40 en €200 per m². De prijs kan sterk variëren op basis van de factoren die we in dit artikel hebben besproken. Daarom zal het voor het ene project goedkoper uitvallen, en voor de andere klus wat duurder.

Glaszetter via Werkspot

Het inschakelen van een professionele glaszetter via Werkspot zorgt voor kwaliteit en efficiëntie. Je kan zelf het glas zetten natuurlijk, maar een foutje is snel gemaakt. Een professional biedt garantie en zekerheid voor een duurzaam resultaat.

Andere gerelateerde prijsgidsen

1. Kosten kozijnen schilderen
2. Kosten dakramen plaatsen
3. Kosten huis renovatie
4. Kosten dakkapel plaatsen
5. Kosten Wand- of vloertegels zetten