Wat kost een glaszetter?

Bijgewerkt op

Voor het inhuren van een glaszetter kun je terecht bij een vakman via Werkspot. Lees hier meer over de gemiddelde kosten van zo’n project.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen glaszetters

Onze glaszetters, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 171 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voor het inhuren van een glaszetter?

Via deze prijsopgave kom je meer te weten over de prijzen en de kosten voor het inhuren van een professionele glaszetter. We leggen uit welke factoren de kosten bepalen en wat er allemaal bij glaszetten komt kijken.

Kostenindicatie voor het glas plaatsen

Hieronder in de tabel een aantal voorbeelden van kosten voor het laten zetten van glas door een professionele glaszetter.

Aantal ramenVerdiepingkosten
16 HR++1 hoog€ 1920,-
5 HR++1 hoog€ 600,-
15 HR++2 hoog€ 2300,-

Wat kost het om een glaszetter in te huren?

Wil je een glaszetter inhuren, dan is het goed om te weten dat de prijs voor het plaatsen van nieuw glas doorgaans wordt berekend op basis van vierkante meters. De gemiddelde prijs van HR glas ligt tussen de € 125,- en € 150,- per vierkante meter. Deze kosten zijn inclusief het materiaal en de manuren.

wat kost een glaszetter

Hoe zijn de kosten voor het inhuren van een glaszetter opgebouwd?

Wanneer je een glaszetter inschakelt om je ramen te vervangen, zijn de kosten van verschillende factoren afhankelijk:

  • Naast de afmeting speelt ook de dikte van het glas een rol
  • Kan de glaszetter de bestaande glaslatten hergebruiken of moeten er nieuwe exemplaren geplaatst worden?
  • De bereikbaarheid van het te vervangen raam

Wanneer je meerdere ramen moet vervangen, zakt doorgaans de totale projectprijs. We zetten deze variabelen hieronder verder voor je uiteen.

Afmeting van de kozijnen

In het geval van de afmeting geldt het volgende: hoe groter het raam, hoger de kosten. Niet alleen vanwege de materiaalkosten, maar ook omdat een glaszetter hulp nodig heeft bij ramen vanaf een bepaalde afmeting. Hij of zij moet dan vaak een collega inschakelen, waardoor de manuren verdubbelen.

De etage van het huis 

Ook de verdieping waarop het glas geplaatst wordt, is van belang voor de prijs. De prijs gaat omhoog om meerdere redenen. Een (niet al te groot) raam op de begane grond kan prima door één glaszetter geplaatst worden. Vanaf de eerste verdieping is dit een ander verhaal, dan zijn er standaard twee glaszetters en een steiger nodig plus. Een glaszetter kost gemiddeld tussen de € 35,- en € 40,- per uur. Wanneer het glaszetten een complete dag in beslag neemt, moet voor het plaatsen van glas op de eerste of tweede verdieping rekenen op €280,- tot € 350,- aan extra manuren. Het huren van een steiger kost gemiddeld € 50,- tot € 60,- per dag. Soms moet er ook een kraan aan te pas komen. De kosten daarvoor zijn doorgaans €100,- per uur en je kunt hem vanaf drie uur huren.

Naast al het bovenstaande is het ook goed om rekening te houden met de dikte van het glas. Op grotere hoogte moet het glas namelijk dikker zijn. Uitgebreide informatie over het benodigde glas per situatie kun je vinden op de website van Kenniscentrum Glas.

Van enkel glas naar dubbel glas

Als enkel glas wordt vervangen door dubbel glas, moeten de glaslatten sowieso vervangen worden. Enkel glas is veel dunner, waardoor de bestaande glaslatten niet langer volstaan wanneer er dubbel glas geplaatst wordt. Soms zijn de glaslatten bij bestaand dubbel glas te breed. Dubbel glas is namelijk in meerdere diktes leverbaar. Als de oude latten niet meer goed zijn, is het verstandig om deze te vervangen.

Type glas: Standaard dubbel glas of HR glas?

Standaard dubbel glas is dubbel glas met daartussen stilstaande lucht. Het heeft geen warmtewerende coating. Over het algemeen wordt voor deze optie niet meer gekozen, omdat de isolatiewaarde veel minder is dan dat van HR glas. Wanneer er in een gehele woning standaard dubbel glas aanwezig is en er slechts 1 raam vervangen wordt, kan je ervoor kiezen om opnieuw standaard dubbel glas te plaatsen. Standaard glas is iets voordeliger dan HR glas.

HR glas is dubbel glas met daartussen argongas en een warmtewerende coating op het binnenglas. Dit zorgt ervoor dat de warmte uit huis weerkaatst wordt en dus binnen blijft. HR glas is verkrijgbaar in verschillende klassen; HR, HR+, HR++ en HR +++. Het verschil tussen deze klassen is de breedte van de spouw. Bij HR+++ is er ook sprake van een tussenruit. Bij regulier HR glas is de spouw 6 tot 8 mm en bij HR++ 13 tot 24 mm. Hoe breder de spouw, hoe beter de isolatiewaarde, deze isolatiewaarde kan weer schelen in de stookkosten.

De U-waarde van het HR glas

De isolatiewaarde van HR glas wordt uitgedrukt in U. Een lage waarde betekent zeer goede isolatie, een hoge waarde isoleert minder goed:

Soort glasWaarde
HR2.0 U
HR++1.2 U
HR+++0.9

Kosten voor HR glas

De prijs van HR glas en HR++ glas is gelijk. HR+++ glas is wel duurder, vanwege de tussenruit zit daar namelijk meer glas in. Gemiddeld betaal je hier € 30,- tot € 40,- per m2 meer voor. Voor de meeste woningen wordt HR++ glas gebruikt, omdat dit het beste isoleert. Dit kan echter niet altijd. In een jaren 30-woning is de sponning doorgaans niet breed genoeg voor HR++ glas, daarom zal je in dit geval voor HR+ glas moeten kiezen.

Advies inwinnen over plaatsing HR glas

We raden je sowieso aan om goed advies in te winnen, zeker in het geval van een oudere woning. Wanneer je de ramen van een jaren 30-woning gaat isoleren, kun je een probleem krijgen doordat de muren vaak niet geïsoleerd zijn. Dit kan vochtproblemen in de muren opleveren. Zorg dus dat je met een vakkundige glaszetter werkt, die weet wat hij doet.

Overige informatie over HR glas

Ook goed om te weten: HR glas heeft een coating en daardoor zit er een lichte koperen gloed overheen. Wanneer je dus een gedeelte van de ramen in je woning vervangt met HR glas, terwijl het andere deel bestaat uit enkel glas of standaard dubbel glas, dan zie je verschil in kleur.

De omvang van je project

De omvang van het project is bepalend voor de totale kosten van het project. Vaak is het voordeliger om meerdere ramen tegelijk te laten zetten, dan wanneer je dit werk verdeelt over een paar jaar. In het eerste geval hoeft de glaszetter slechts een keer langs komen om het glas in te meten en eventueel een steiger of kraan te huren. Dit scheelt weer in de kosten. Daarnaast is kun je overwegen om je buren te vragen of zij wellicht ook beter isolerend glas willen. In dat geval kun je een projectprijs afspreken, waarbij de prijs per raam zakt.

BTW op isolatieglas

Door isolatieglas te laten plaatsen kan je je woning energiezuiniger maken. Op de arbeidsuren voor het aanbrengen van isolatieglas geldt de lage btw regeling. Je hoeft geen 21% aan btw te betalen voor de arbeidsuren van een glaszetter. Vanaf 1 januari 2019 is het btw tarief hiervoor 9%. Voor het materiaal geldt deze regeling niet, voor isolatieglas betaal je wel 21% btw. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

Praktisch advies van een specialist.

Als je glas wil laten plaatsen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het glas zetten.

Marco van Nispen, eigenaar van Glasservice Made:

Er dient minimaal 1 meter vrije werkruimte zijn aan de binnenzijde en de buitenzijde van de te beglazen kozijnen voor aanvang van de werkzaamheden. Ook dienen gordijnen en luxaflex verwijdert te worden. 

Glaszetter inhuren via Werkspot

Bovenstaande informatie heeft je hopelijk een helder beeld gegeven van de gemiddelde prijzen en de kosten voor het inhuren van een glaszetter. Nu is het aan jou om te kijken of deze prijsindicatie overeenkomt met je eigen budget en de wensen die hierbij horen. Wanneer dit het geval is, doe je er goed aan om een deskundige glaszetter in te huren. Plaats je opdracht op onze website, vergelijk de beoordelingen van diverse vakmannen en kies een glaszetter die bij je past.

Andere gerelateerde prijsgidsen

1. Kosten kozijnen schilderen
2. Kosten dakramen plaatsen
3. Kosten huis renovatie
4. Kosten dakkapel plaatsen
5. Kosten Wand- of vloertegels zetten

Vind een glaszetter dichtbij