Kosten deur plaatsen

Bijgewerkt op

De gemiddelde kosten voor een deur plaatsen, liggen tussen de €70 en €130. Dat zijn de kosten voor het plaatsen van een binnendeur. Hier zitten de kosten voor de deur zelf nog niet bij. Voor een binnendeur kun je rekening houden met bedragen variërend van de €50 tot €5000. De kosten voor een binnendeur lopen enorm uiteen, omdat dit geheel afhankelijk is van de afmeting, het materiaal en jouw aanvullende wensen. Wil je een buitendeur plaatsen? De kosten van een voordeur plaatsen liggen tussen de €250 en €350. Voor de buitendeur zelf betaal je, afhankelijk van je wensen, tussen de €1000 en €2000.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen kozijnspecialisten

Onze kozijnspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 488 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Kosten binnendeur plaatsen

Op Werkspot vind je eenvoudig een professional voor het plaatsen of vervangen van je binnendeur. Hoe je weet of een vakman geschikt is voor deze klus? En wat de gemiddelde kosten zijn? Wij leggen het graag uit, zodat jij straks kunt genieten van je nieuwe binnendeur.

Kostenindicatie voor binnendeur plaatsen of vervangen:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het plaatsen of vervangen van een binnendeur:

Binnendeur plaatsen of vervangenGemiddelde kosten per deur
Opdekdeur afhangen (inclusief monteren hang- en sluitwerk, exclusief deur, deurbeslag, loopslot en scharnieren)€70 - €110
Stompe deuren afhangen (inclusief monteren hang- en sluitwerk, exclusief deur, deurbeslag, loopslot en scharnieren)€85 - €125
Kozijnen vervangen of plaatsen (in bestaande uitsparing)€75 - €225
Buitendeur plaatsen of vervangen€250 - €350

Gemiddelde kosten voor binnendeur plaatsen of vervangen

De gemiddele kosten voor het plaatsen of vervangen van een binnendeur ligt dus tussen de €70 - €125 per deur. Dit is uiteraard exclusief de prijs van de deur. Het kan ook zijn dat een vakman met een uurtarief werkt. Dit is meestal afhankelijk van de opdracht en de moeilijkheidsgraad van de klus. Heb je een speciale opdracht in gedachten? Dan rekent een vakman doorgaans een uurtarief omdat dit meer tijd kost.

Kosten binnendeur

Zo bepaal je de kosten voor het plaatsen of vervangen van deuren

De kosten voor het plaatsen of vervangen van deuren zijn onder andere afhankelijk van het arbeidsloon van de vakman, de eventuele materiaalkosten en het soort deur dat moet worden opgehangen en eventuele extra werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Opdekdeur vervangen of plaatsen

Zoals gezegd kunnen de kosten voor het plaatsen of vervangen van de deur afhangen van de soort deur dat moeten worden opgehangen. We onderscheiden twee type binnendeuren, namelijk de opdekdeur en de stompe deur. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Een voordeel is dat deze minder tocht doorlaat en daarnaast eenvoudiger en daarom goedkoper is om te plaatsen.

Stompe deur vervangen of plaatsen

Een stompe deur is een deur die geheel in het kozijn valt en wordt afgehangen met scharnieren. Vandaar dat veel moderne binnendeuren tegenwoordig stompe deuren zijn. Zo valt de deur namelijk mooi weg in het kozijn en dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Stompe deuren zijn minder eenvoudig om te plaatsen en daarom is het plaatsen of vervangen van deze type deuren duurder dan de montage van opdekdeuren.

Kozijnen vervangen of plaatsen

Ook goed om te weten; voordat je beslaat een deur te plaatsen, adviseren we om het kozijn te laten controleren. Het komt vaak voor dat deze zijn beste jaren heeft gehad en in dit geval zal eerst het kozijn moeten worden vervangen om te voorkomen dat de deur scheef komt te hangen.

Binnendeur vervangen of laten plaatsen via Werkspot?

Een deur plaatsen of vervangen klinkt misschien niet zo ingewikkeld, maar er komt toch aardig wat vakkennis bij kijken. Zo moet na de aanschaf van een deur de sponningmaat gemeten worden, de deur op de juiste maat gezaagd worden en de scharnieren op de juiste plek worden geplaatst. Besteed het plaatsen of vervangen van een deur daarom uit aan een professionele vakman. Op Werkspot vind je professionals met jarenlange ervaring en de juiste kennis. Zo weet je zeker dat je iemand inschakelt die de klus kan klaren en ben je verzekerd van een perfecte afwerking van je afgehangen deur.

Wil je specifiek weten wat het plaatsen of vervangen van je binnendeur gaat kosten? Plaats dan een klus via Werkspot en ontvange reacties van diverse timmermannen. Wil je een goed beeld krijgen van het werk dat de vakmannen verrichten? Lees dan de reviews van deze specialisten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken met welke vakmannen jij in contact wil komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten binnenschilderwerk
  2. Kosten huis renovatie
  3. Kosten toiletruimte verbouwen
  4. Kosten badkamer renoveren