Gemiddelde kosten van stalen deur plaatsen

Bijgewerkt op

Een stalen (schuif)deur laten aanbrengen? Via Werkspot vind je de vakman die dit professioneel voor jou in orde maakt.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen kozijnspecialisten

Onze kozijnspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 469 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten stalen deur

Individuele prijzen van stalen deuren kunnen fors verschillen. Van € 1.000,- voor een deur uit voorraad tot € 10.000,- of meer voor maatwerk.

Prijsinformatie over verschillende soorten stalen deuren

Type deurKostenindicatie
Dubbele schuifdeur met 2 schuifpanelen € 7.000 - € 9.500,-
Enkele deur met scharnieren € 1.500 - € 2.400,-
Dubbele deur met scharnieren € 3.500 - € 5.500,-

Deze prijzen zijn Inclusief btw en montage. Prijzen zijn meest voorkomende prijzen

Prijsinformatie over bijkomende onderdelen

DeuronderdelenKostenindicatie 
Rails voor schuifdeur € 100 - € 400
Enkel gehard glas € 40 - € 80,- per m²

Deze prijzen zijn Inclusief btw.

Van maatwerk naar standaardproductie

Een stalen deur is niet alleen van staal. Meestal is het een stalen frame met daarin glas. Goedkoop zijn ze niet. Bovendien zijn er tal van opties die de deur nog duurder maken. Daarom is het raadzaam eerst offertes op Werkspot te vergelijken.

Stalen deuren waren nog niet zo lang geleden alleen als maatwerk verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn deze deuren ook als standaardproducten leverbaar. Stalen deuren zijn dan ook snel populair geworden. Een klassieke dichte deur sluit twee ruimtes van elkaar af. Of ze sluiten binnen en buiten van elkaar af. Een stalen deur met glas biedt meer zicht en laat het licht door. Ook door de speciale uitstraling zijn stalen deuren snel populair geworden.

Wat bepaalt de kosten van een stalen deur?

 • Soort draaimechanisme
 • Afmetingen
 • Soort glas (dikte)
 • Type glaslatten
 • Afwerking

Mechanismes voor openen en sluiten

Er zijn drie verschillende mechanismes om de deur te openen of sluiten.

 • Taats
 • Scharnier
 • Schuif

De prijzen per mechanisme verschillen op zich niet veel. Al is voor scharnieren wel een kozijn nodig. Dat kan de kosten fors kan verhogen. Voor een taatsmechanisme is geen kozijn nodig. Ook voor een schuifdeur is een kozijn niet per se nodig. Wel voor een scharnierbevestiging.

Taatsdeur

Een taatsdeur heet ook wel pivot deur. Zo’n deur hangt aan een scharnier. In de boven- en onderkant van de deur. Daarom monteert de vakman deze deur in het plafond en de vloer. Boren in de muur is dus niet nodig. Voor dit draaimechanisme is een gat van zo’n 15 x 15 cm nodig. In het plafond en in de vloer.
Een taatsdeur kan zowel naar binnen als naar buiten draaien. Dat geeft een bijzonder effect. Door de wijze van ophanging is er bovendien geen kozijn nodig. Bovendien sluit een taatsdeur vanzelf. Geen deur dus die onnodig open staat. Dat kan zorgen voor besparing van stookkosten in de winter.

Advies van Remco Deutekom CJD Lastechniek en Diestverlening:
Een deur met taats mechanisme? Dat is niet altijd mogelijk in combinatie met vloerverwarming. De vakman moet het mechanisme namelijk in de vloer monteren.”

Scharnieren en kozijn

Het scharniermechanisme is bekend. De meeste deuren hangen met scharnieren in een kozijn. Is de deur van staal? Dan moet de vakman tevens een stalen kozijn plaatsen. Dat is omdat een houten kozijn meestal niet sterk genoeg is voor een stalen deur. De prijzen van stalen kozijnen verschillen flink per leverancier. Van € 100,- tot € 1200,- of zelfs nog hoger. Het loont dus de moeite om offertes ook te vergelijken op deze kosten.

Schuifdeur

Een schuifdeur staat niet alleen mooi. Het is ook een slimme oplossing om ruimte te besparen. Bij een schuifdeur moet de vakman een rails plaatsen. Een rail systeem met wielen. Daaraan hangt de vakman de deur op. De kosten hiervan bedragen gemiddeld tussen de € 100,- en € 400,-. De prijs hangt onder meer af van het type rails. Ook de manier van afwerken speelt een rol. Mogen de rails in het zicht komen? Of wil je de rails laten wegwerken door middel van een koof?

Afmetingen

Er zijn deuren met allerlei verschillende afmetingen. Hoe groter de deur, hoe hoger de kosten. Een bijpassend zijpaneel maakt de kosten fors hoger. Wat je betaalt is afhankelijk van het formaat van het zijpaneel. Net zoals dat bij een stalen deur het geval is.

Soort glas

Stalen deuren bevatten vrijwel altijd gehard veiligheidsglas. Dat glas is minstens vijf keer zo sterk als gewoon glas. Bovendien voorkomt het snijwonden wanneer het stuk gaat. Dat komt door de manier waarop het breekt. Er ontstaan geen scherpe randen. Meestal willen mensen enkel gehard veiligheidsglas. Dubbel glas is dikker. Daarom moet de deur waar het in gaat ook dikker zijn. Dat maakt de prijs aanzienlijk hoger.

Het dunste enkele gehard glas is 4 mm dik. Dit loopt op tot 19 mm. De prijs daarvan kan oplopen tot € 300,- á € 400,- per m². Hoe dikker het glas, hoe dikker de stalen deur. De kosten van een dikke deur met dik glas. Die zijn aanzienlijk hoger dan een ‘gewone’ stalen deur. Met enkel gehard glas van 4 mm dik.

Kwaliteit belangrijker dan dikte

Volgens veel mensen is dikker glas altijd sterker. Volgens diverse deskundigen vallen de voordelen van extra dik glas in de praktijk wel mee. Want vooral de productietechniek is belangrijk voor de sterkte van het glas. Gehard glas maakt men door een glasplaat extreem te verhitten. Daarna volgt een snelle afkoeling. Hierdoor ontstaat zogenoemde trekspanning. Dat maakt het glas sterk en hard. Hoe beter dit proces verloopt, hoe sterker het glas.

Helderheid en kleuren

Niet alleen de dikte heeft invloed op de kosten. Er zijn ook varianten in helderheid van het glas. Extra helder glas kost al snel zo’n € 100,- per m². Je kunt ook bijvoorbeeld ook kiezen voor matglas in plaats van transparant glas. Of het glas laten kleuren. Je kunt zelfs speciale motieven in het glas laten aanbrengen. Of kiezen voor geëmailleerd glas. Of gelakt glas. Isolatieglas. Zonwerend glas. Er zijn kortom tal van mogelijkheden om iets speciaals met het glas te laten doen. De kosten gaan daardoor wel aanzienlijk omhoog.

Type glaslatten

Glaslatten dienen om het glas in een deur of raam vast te zetten. Tussen de glaslatten en het glas plaatst de vakman glasband. Dat is om klapperen van glas tegen te gaan. Voor houten deuren en ramen zijn glaslatten gemaakt van hout. Voor een stalen deur hebben stalen glaslatten natuurlijk de voorkeur. Glaslatten kunnen desgewenst uit een geheel bestaan.
Glaslatten zijn er in diverse profielen. Meest voorkomend zijn kokerprofielen en hoekprofielen. Voor het doel van glasplatten maakt het profiel niet uit. Het glas zit bij elk profiel stevig vast in de deur. Kokerprofielen zijn het duurst. De standaard strip is het goedkoopst.

Afwerking

Op dit punt zijn er veel mogelijkheden. Die betreffen onder meer de kleur en de verdeling van de vlakken. Het staal kan men poedercoaten of spuiten in elke gewenste kleur. Ook blanke lak is mogelijk. Dan blijft het staal duidelijk herkenbaar als staal. En krijgt de deur een echte industriële look. Poedercoaten kost meer dan blanke lak.
Voor de vlakken zijn er allerlei mogelijkheden. Het gaat erom hoeveel vlakken de deur krijgt. Hoe groot die vlakken zijn. En hoe de vlakken over de deur verdeeld zijn. Voor verschillende vlakverdelingen zijn verschillende aantallen liggers en staanders nodig. Ook dat heeft invloed op de kosten.
Wil je handgrepen op de deur? Ook daarvoor zijn allerlei mogelijkheden. Met de bijkomende kosten.

Sommige aanbieders maken stalen deuren echt bijzonder. Bijvoorbeeld door de deur af te werken met leer. Dat is uiteraard niet doorzichtig. Zodoende is het niet voor elke kamer geschikt. Een stalen deur met leer in plaats van glas is maatwerk. Kosten daarvan zijn op aanvraag bij de betreffende leveranciers beschikbaar.

Stalen buitendeur

Stalen deuren zijn als binnendeur en als buitendeur verkrijgbaar. Voor een buitendeur is het belangrijk dat de stalen deur voldoende isolatie biedt. Dat kan met een zogenoemde koudebrugonderbreking. Staal is een goede geleider van warmte. Via een stalen buitendeur gaat veel warmte verloren. Een koudebrugonderbreking zorgt voor een zogenoemde thermische onderbreking. Daardoor gaat de warmte niet langer van binnen naar buiten.

Alleen met een koudebrugonderbreking heeft het zin de buitendeur verder te isoleren. Dat doe je door geen enkel glas te nemen. Maat dubbel glas of zelfs triple glas. Nadeel is dat hiervoor soms een dikkere deur nodig is. Met de bijbehorende hogere kosten. Speciaal geluidwerend glas is ook een mogelijkheid.

Gaat het om een stalen buitendeur? Dan is het sluitwerk extra belangrijk. Ook daardoor gaan de kosten verder omhoog.

Tip: stalen deur van hout

Wil je een stalen deur maar zijn de kosten te hoog? Sommige aanbieders leveren deuren van aluminium. Met een speciale coating lijkt het net staal. De prijs is over het algemeen een stuk lager. Nog goedkoper zijn houten deuren die eruitzien als staal. Afhankelijk van het model liggen de prijzen tussen de € 450,- en € 800,-. Behalve de lagere prijs is er nog een voordeel. Houten deuren zijn veel minder zwaar dan stalen deuren. Daardoor zijn ze eenvoudiger te plaatsen in een bestaande situatie.

Inspiratie voor jouw stalen deur

Wil je zelf ook een of meer stalen deuren in huis? Maar heb je nog geen keuze kunnen maken? Laat je inspireren door de stalen deuren bij mensen thuis. Op deze Pinterest-pagina vind je een groot aantal voorbeelden. Van stalen deuren in allerlei woningen.

Stalen deur via Werkspot laten plaatsen

Wil je jouw woning verfraaien met een stalen deur? Er zijn allerlei mogelijkheden. Zowel voor binnendeuren als voor buitendeuren. Via Werkspot vind je de juiste vakman voor deze klus. De deskundige die de stalen deur professioneel in jouw huis of werkplek plaatst. En tegen een goede prijs. Vergelijk snel en eenvoudig offertes. Lees daarnaast ervaringen van andere klanten. Zo vind je de juiste vakman voor de best mogelijke prijs. En heb jij een fraaie en degelijke stalen deur. Een echte aanwinst voor het interieur!

Prijzen andere diensten

 1. Houten vloer leggen
 2. Stukadoor
 3. Muren schilderen
 4. Keukenblad op maat
 5. Openslaande deuren plaatsen