Garagedeuren plaatsen? Dit zijn de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Zijn jouw garagedeuren toe aan vervanging of heb je net een nieuwe garage laten plaatsen? Ontdek hier wat het plaatsen van garagedeuren kost.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.9

Top beoordelingen kozijnspecialisten

Onze kozijnspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.9 op 5 op basis van 20 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten plaatsen garagedeuren

In je garage kun je je auto kwijt, rustig werken of overbodige spullen opslaan. Naast dat je spullen droog staan, wil je ook dat je bezittingen veilig zijn. Een garagedeur is dan geen overbodige luxe. Het plaatsen of vervangen van garagedeuren is een specialistische klus die je kunt uitbesteden aan een vakman. Een vakman heeft het juiste gereedschap en weet wat er komt kijken bij deze klus.

Gemiddelde prijs garagedeuren

Soort klusGemiddelde prijs
Houten - sectionaal€ 6.000,- tot € 8.000,-
Houten - openslaand€ 2.500,- tot € 4.000,-
Standaardinbouw - elektrisch€ 1.400,- tot € 1.600,-
Standaardinbouw - handmatig€ 1.200,- tot € 1.500,-
Afwerken vloer / gevel€ 2.000,- tot € 2.200,-
Reparatie garagedeur€ 150,- tot € 1.250,-
Afvoeren oude garagedeurcirca € 50,-

Bovenstaande tabel geeft je een idee wat het plaatsen of vervangen van garagedeuren kost. De prijs is inclusief arbeidsloon, materiaal en de aanschaf van een garagedeur. Afhankelijk van jouw garage en wensen kan de totaalprijs afwijken. Neem contact op met een vakman voor een prijsvoorstel op maat.

Wat beïnvloedt de prijs van een garagedeur? 

Je hebt veel verschillende soorten garagedeuren. Afhankelijk van jouw keuzes kan het plaatsen van een garagedeur variëren van 1.200 euro tot meer dan 10.000 euro. De prijs voor het plaatsen van garagedeuren is afhankelijk van:

  • Materiaal
  • Soort garagedeur
  • Afmetingen
  • Kwaliteit
  • Extra opties

Materiaal

Voor de aanschaf van een garagedeur heb je de keuze tussen verschillende materialen. Je kunt kiezen voor kunststof, hout of staal. Met staal en kunststof kies je voor een onderhoudsarme garagedeur. Je hoeft hier in de regel maar twee keer per jaar een vochtige doek overheen te halen en de garagedeur is weer als nieuw. Een houten garagedeur geeft een landelijke en klassieke uitstraling. De prijs voor een houten garagedeur ligt vaak een stuk hoger dan de prijs voor kunststof of staal.

Soort garagedeuren

De meeste Nederlandse garages hebben een sectionaal of kanteldeur. Maar je kunt ook kiezen voor een garagedeur met loopdeur of een variant met openslaande deuren. Welk soort garagedeur je kiest, is afhankelijk van de functie van je garage. En van wat je mooi vindt natuurlijk.

Sectionaal of kanteldeur

Bij een sectionaaldeur opent de garage naar boven. De garagedeur rust na opening onder het plafond van de garage. Een kanteldeur werkt volgens hetzelfde principe. In nieuwe garages verkiest men een sectionaaldeur boven een kanteldeur. Dit heeft vooral te maken met het gebruiksgemak en de kwaliteit. Zo heeft een sectionaaldeur een betere isolatie door het dubbele paneel. Ook is een sectionaaldeur minder makkelijk te openen zonder sleutel. Kortom, een kanteldeur is aantrekkelijker voor inbrekers. En zo'n deur wil jij natuurlijk liever niet in je garage. Je hoeft je keuze niet te laten bepalen door een prijsverschil. Het verschil in prijs tussen beide garagedeuren is te verwaarlozen.

Wil jij een houten sectionaal deur in je garage? Dan kies je voor de duurste variant garagedeur. De hoge prijs komt vooral door het productieproces onder andere omdat ze de houten panelen met de hand maken. Ook gebruiken ze voor een houten sectionaal deur een dure houtsoort.

Openslaande garagedeuren

Vind jij een sectionaaldeur niet mooi of vind je het praktischer om openslaande garagedeuren te plaatsen? Dan ben je vaak iets goedkoper uit. Met openslaande garagedeuren kun je snel tuingereedschap uit je garage halen, maar je kunt ook eenvoudig de fiets of brommer pakken. Een ander voordeel van dit soort garagedeuren is dat je spullen helemaal tot aan het plafond kunt stapelen. Je hoeft namelijk geen ruimte vrij te laten voor de sectionaaldeur. Een mogelijk nadeel kan zijn dat je altijd voor de garage ruimte vrij moet houden voor het openen van de garagedeuren.

Bij garagedeuren heb je de keuze uit verschillende soorten panelen. Zo heb je panelen van hout, vlakke panelen, panelen met een groef, vierkante of rechthoekige panelen. Welk paneel je kiest, is afhankelijk van jouw smaak. Het is namelijk niet bepalend voor het totaalbedrag dat je betaalt voor de garagedeur.

Afmetingen
De afmetingen van de garagedeuren bepalen voor een deel de prijs. De prijs stijgt naarmate de afmeting van de garagedeur toeneemt. Wanneer je een vrij grote sectionaal deur kiest, kun je overwegen om een garage met loopdeur te plaatsen. Dan kun je snel even iets uit de garage pakken zonder dat je de volledige garage open hoeft te doen. Deze optie is ook ideaal als je de garage niet gebruikt voor de auto, bijvoorbeeld omdat deze op de oprit blijft staan. Je kunt de loopdeur dan gebruiken om je fiets in de garage te zetten. Achter de rest van de deur kun je gewoon spullen plaatsen. Uiteraard betaal je voor een garage met loopdeur wel een meerprijs.

Kwaliteit

Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt. Sommige zijn goedkoop, terwijl je voor andere garagedeuren diep in de buidel moet tasten. Een deel van de prijs heeft te maken met de kwaliteit. Zo is er een verschil in de dikte van panelen, de materiaaldikte van het loopwerk en de motoren bij een elektrische garagedeur. Ook kan er een groot verschil zitten in de garantie die je krijgt op de garagedeur. Weet je door de vele opties niet meer welke garagedeuren je het beste kunt kiezen? De vakman kan je hierover advies geven.

Extra opties

Je kunt garagedeuren handmatig openen of elektrisch. Ook heb je zelfs de optie om een garagedeur met een garagedeuropener op afstand op slot te doen. Maar ook het kiezen van een speciale kleur of het toevoegen van een venster voor extra licht behoren tot de mogelijkheden. Voor elke extra optie rekent de leverancier een meerprijs. Extra opties hebben vaak geen effect op de prijs voor het laten plaatsen van de deur.

*Tip!*Wil jij een garage met een garagedeuropener om het slot op afstand op slot te doen? Laat je goed voorlichten over de kwaliteit van het slot. Onderzoek bijvoorbeeld of het slot een keurmerk heeft waarmee je de kans op inbraken verkleint.

Kosten garagedeuren vervangen of repareren

Heb je al jaren een garage en zijn je deuren toe aan vervanging? Of wil je meer ruimte voor opslag creëren en daarom overstappen op een ander soort deur? Wat je reden ook is, je kunt garagedeuren laten vervangen. Zijn de deuren beschadigd of werkt het mechanisme niet meer goed? Dan kun je ook kiezen voor het repareren van je garagedeuren.

Garagedeuren repareren

De totaalprijs voor het repareren van je garage is afhankelijk van het defect. Zo kan het nodig zijn om staalkabels te vervangen, maar het defect kan ook komen door kapotte veren of een probleem met de motor. Voor een prijsvoorstel op maat kun je het beste een vakman thuis uitnodigen om de situatie te bekijken. Op basis van zijn bevindingen kan hij een inschatting geven van de totaalprijs.

Soort reparatieGemiddelde prijs
Staalkabels repareren€ 150,- tot € 250-
Veren repareren€ 300,- tot € 400,-
Repareren motor€ 400,- tot € 600,-

Garagedeuren vervangen

De vakman is gemiddeld zo'n vier uur bezig met het verwijderen van de oude garagedeuren en het plaatsen van een nieuwe deur. Hij werkt zo secuur mogelijk. Toch kan het altijd voorkomen dat hij beschadigingen constateert aan de gevel of de vloer. De vakman moet deze beschadigingen eerst herstellen voor hij de nieuwe garagedeuren kan plaatsen. Het herstellen van deze beschadigingen is een kostbare klus. Je betaalt al snel een bedrag tussen de € 2.000 - € 2.200.

Na het vervangen van de garagedeuren moet je nog besluiten wat je met de oude deur wil doen. Wanneer de deur nog in een goede staat is, kun je overwegen om hem tweedehands aan te bieden. Zo verdien je een deel van de kosten terug. Je kunt de deur natuurlijk ook naar de milieustraat brengen of de vakman vragen dit voor je te doen. In het laatste geval moet je rekenen op een bedrag van zo'n vijftig euro.

Onderhoud garagedeuren

Om lang te kunnen genieten van je nieuwe garagedeuren is regelmatig onderhoud aan te raden. Zeker wanneer je een elektrische garagedeur hebt. Je kunt deze klus uitbesteden, maar je kunt ook zelf aan de slag. Heb je een elektrische garagedeur? Schakel dan voor het onderhoud de hoofdelektriciteitsvoorziening uit. Daarna kun je veilig werken.

Bij het onderhoud van je garage controleer je de zij-, boven- en onder afdichting van de garage. Wanneer hier geen waarneembare schade is, kun je de onderdelen smeren. Je moet dit minimaal twee keer per jaar doen, maar het mag ook vaker. Na het controleren van de bewegende onderdelen, maak je de panelen en eventuele ramen schoon. Hoe je de panelen precies schoonmaakt, is afhankelijk van het materiaal dat je hebt gekozen. Vraag bij de plaatsing aan de vakman advies hoe je het onderhoud het beste kunt doen. Zo verleng je de levensduur van je garagedeuren.

Advies van een vakman

Ga jij garagedeuren plaatsen of vervangen? Dan ben je vast benieuwd naar het advies van een vakman. Werkspot vroeg aan een van de vakmannen waar je op kunt letten bij de aanschaf. De professionals van Cupido Deuren vertellen: "Er zijn veel aanbieders die heel goedkoop zijn. Een deur is niet een deur, er is veel verschil. Het kwaliteitsverschil zit hem vooral in de dikte van de panelen, motoren, garantie en de materiaaldikte van het loopwerk."