Gemiddelde kosten sloopwerk

Bijgewerkt op

Wil je sloopwerk gaan verrichten en je benieuwd wat het kost om dit door een professional uit te laten voeren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen sloopbedrijven

Onze sloopbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 428 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Wat ben je gemiddeld kwijt aan sloopwerk?

Is er sloopwerk aan je woning nodig, om een nieuwe uitbouw te realiseren of omdat je een bouwval hebt gekocht en een nieuw huis wilt laten bouwen op dat perceel? Wat jouw reden voor sloopwerk ook is en hoe groot of klein de klus is, sloopwerk voer je liever niet zelf uit.

Wanneer je sloopwerk gaat verrichten, is het aan te raden om hiervoor een sloopbedrijf in te schakelen. Voor het slopen van een huis is namelijk vakkennis. Zeker als je slechts een deel van de woning of aanbouw wilt slopen, is het belangrijk dat de klus nauwkeurig gebeurt, zonder dat de rest van de woning beschadigt. Naast verstand van zaken is voor sloopwerkzaamheden ook bijna altijd een vergunning nodig. Een sloopbedrijf heeft veel ervaring met het regelen van de vergunning en weet precies wat je nodig hebt. Dat kan je veel tijd en moeite schelen. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat.

Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbaar sloopbedrijf dat je bij sloopwerkzaamheden kan helpen. Je plaatst een klus online en het eerste contact is snel gelegd. Met iemand die goed werk kan afleveren, zodat je nog jarenlang plezier hebt van je verbouwing. We lichten graag toe op welke kosten je kan rekenen en wat er bij sloopwerkzaamheden allemaal komt kijken.

De gemiddelde kosten voor sloopwerk

De totale kosten voor sloopwerk liggen tussen de € 1.500,- en € 7.500,-. We gaan dan uit van een woonoppervlak van 150 m². De kosten lopen erg uiteen en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabele kosten voordat je een klus plaatst. Zo weet je ongeveer met welke kosten je rekening moet houden en vind je snel de juiste vakman voor jouw sloopwerk.

Soort sloopklusGemiddelde kosten per 150 m²
Lichte sloop (maakt alles netjes kaal)€ 1.500,-
Tot muren (alleen de muren blijven staan)€ 3.000,-
Tot aan fundering (alleen de fundering blijft)€ 5.000,-
Complete sloop€ 7.500,-
Container bouwafval afvoeren€ 230,- tot € 2.500,-

Hoe bepaal je de kosten voor sloopwerk in huis?

De kosten die een sloopbedrijf in rekening brengt voor sloopwerk in huis hangt af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van de klus, de oppervlakte van je plafond, materiaalkosten en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de totaalprijs. Op factoren zoals de afmeting heb je geen invloed, maar er zijn wel een aantal keuzes die de totaalprijs doen stijgen of dalen. Denk daarbij aan:

 • Soort sloopwerkzaamheden
 • Puin afvoeren
 • Sloopvergunning regelen

Soort sloopwerkzaamheden

Het soort sloopwerkzaamheden heeft invloed op de uiteindelijke prijs. Hoe meer je moet laten slopen, des te hoger de prijs per vierkante meter is. Dat heeft vooral te maken met het materiaal dat de vakman nodig heeft om het sloopwerk uit te voeren. Voor licht sloopwerk heeft hij vaak voldoende aan een sloophamer, maar voor het slopen van een volledige woning moet hij vaak machines inzetten. Die meerkosten zie je ook terug in de prijs. Grofweg heb je bij sloopwerkzaamheden aan je huis vier verschillende mogelijkheden:

 • Licht sloopwerk
  We spreken van licht sloopwerk als de vakman aan de binnenzijde van de woning alles kaal maakt. Wanneer hij de woning volledig stript, maar de constructie wel in zijn geheel intact laat, betaal je de laagste prijs per vierkante meter. De kosten hiervan liggen rond de € 10,- per m². Is de constructie van de woning nog goed en voldoet de afmeting en de indeling van de woning aan jouw wensen? Dan kan je na het uitvoeren van licht sloopwerk met een schone lei beginnen om het interieur van de woning geheel naar eigen smaak weer op te bouwen.
 • Alles tot aan de muren laten slopen 
  Wil je een extra verdieping op je woning laten plaatsen of het dak compleet vernieuwen? Dan kan je de woning laten slopen tot aan de muren. Alle buitenmuren, en daarmee de dragende constructie, blijven dan staan. De vakman moet bij het uitvoeren van de sloopwerkzaamheden zorgvuldig te werk gaan, omdat hij de muren uiteraard niet mag beschadigen. Voor dergelijke sloopwerkzaamheden kan je rekening houden met een bedrag van ongeveer € 20,- per m².
 • Alles tot aan de fundering slopen
  Laat je alleen de fundering staan? Dan ben je ongeveer € 35,- per m² kwijt. Dit is een goede mogelijkheid als de fundering van de huidige woning nog goed en stevig is en past bij de nieuwe woning die je erop laat bouwen. Heb je bijvoorbeeld een bouwval gekocht met de bedoeling er een geheel nieuwe woning op te laten bouwen, dan scheelt het je aanzienlijk in de bouwkosten als de fundering van de oude woning goed is en je die kan hergebruiken als basis voor het nieuwe huis. Het is daarom slim om voordat je alles compleet laat slopen eerst te checken of de fundering nog bruikbaar is.
 • Complete sloop
  Is de fundering niet bruikbaar meer, omdat deze van onvoldoende kwaliteit is? Of past de fundering totaal niet bij het gebouw dat je nu op die plek wilt laten bouwen? Dan kan je kiezen voor een complete sloop. Dit zijn de meest ingrijpende sloopwerkzaamheden, waarbij niks van het oude huis overeind blijft staan.  De kosten hiervan liggen rond de € 50,- per m².

Naast het (deels) slopen van je woning, kan het ook zijn dat je eigenlijk slechts een muur wilt verwijderen, omdat je een aanbouw aan je woning wilt realiseren. De kosten voor sloopwerkzaamheden aan een muur hebben we voor je verzameld op de pagina muur slopen.

Puin afvoeren

Je kan je voorstellen dat er bij sloopwerk aan je woning een hoop puin komt kijken. Naast de arbeidskosten die je betaalt om de sloopwerkzaamheden uit te laten voeren door professionals, betaal je ook vaak de huur van een container. De huurprijs van een container loopt erg uiteen. Een kleine container heb je al vanaf € 230,-. Afhankelijk van hoeveel puin er vrijkomt bij de sloopwerkzaamheden, kan het nodig zijn een grotere container te huren. De prijs kan dan oplopen tot ongeveer € 2.500,-.

Schakel je een sloopbedrijf in om de sloop van je woning voor je uit te voeren, dan zit de huur van een container vaak verwerkt in het prijsvoorstel. Soms is het voordeliger om de container zelf te huren. Het is daarom slim om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden en kosten om zelf een container te regelen voor het afvoeren van het puin. Dat kan je een hoop geld besparen. Ben je benieuwd naar de kosten voor puin afvoeren? Je vindt ze op de volgende pagina:

Sloopvergunning regelen

Ook goed om te weten: voor sloopwerk is vaak een sloopvergunning vereist. Komt er meer dan 10 kubieke meter afval vrij bij de sloopwerkzaamheden, dan ben je verplicht een sloopmelding te doen. Hou er verder rekening mee dat je de vergunning vier weken voor de start van de sloopwerkzaamheden moet aanvragen. Een sloopmelding doen, kan via jouw gemeente of het omgevingsloket.

Heeft de gemeente of omgevingsdienst je sloopmelding ontvangen, dan kan het zijn dat zij voorwaarden voor het sloopwerk opleggen. Dit doen ze om er zeker van te zijn dat je de sloopwerkzaamheden op een verantwoorde manier laat uitvoeren. De voorwaarden zijn daarom meestal gericht op het voorkomen of beperken van overlast en onveilige situaties tijdens de sloop.  Denk bijvoorbeeld aan:

 • de manier waarop de vakman het sloopafval moet scheiden.
 • de ma­nier waar­op de slo­per moet melden dat de sloopwerkzaamheden zijn afgerond.

Slopen zonder vergunningaanvraag is erg onverstandig. De Woningwet bepaalt namelijk dat het verboden is om te slopen, tenzij je voldoet aan de gemeentelijke bouwverordening. De gemeente legt dan ook geregeld werk stil, als blijkt dat er geen vergunning voor is afgegeven. Om dergelijke vertraging aan je sloopwerkzaamheden en verdere verbouwing te voorkomen, is het daarom verstandig die vergunning tijdig aan te vragen. Schakel je een sloopbedrijf in, dan kunnen zij het aanvraagtraject vaak voor je uit handen nemen. Is dat wat jou betreft niet nodig, dan zijn ze er in elk geval voor advies. Ze hebben tenslotte veel ervaring met de vergunningen rondom sloopwerkzaamheden.

Sloopwerk via Werkspot laten uitvoeren?

Sloopwerk aan je woning klinkt misschien als iets dat je goed zelf kan doen. Het doel is tenslotte om het stuk te maken. Toch is het verstandiger sloopwerk over te laten aan een professional. Sloopbedrijven beschikken over de juiste expertise, materialen en machines om alleen dat te slopen wat jij gesloopt wil hebben, zonder dat de rest beschadigt. Ook kunnen ze je helpen met de vergunningaanvraag en het afvoeren van het puin. Op die manier ben jij volledig ontzorgd.

Een professioneel sloopbedrijf vind je snel via Werkspot. Plaats je klus online en kom in contact met ervaren vakmannen. Lees vervolgens ervaringen van andere klanten om een beeld te vormen van hoe zij eerdere klussen hebben aangepakt. Zo weet je zeker dat jij de vakman vindt die past bij jouw klus.

Andere prijzen per dienst

 1. Kosten badkamer renoveren
 2. Kosten asbest verwijderen
 3. Kosten toiletruimte verbouwen
 4. Kosten dakrenovatie
 5. Kosten zonnepanelen plaatsen
 6. Kosten aanbouw of uitbouw