Kosten sloten vervangen

Bijgewerkt op

De gemiddelde kosten voor het vervangen van sloten liggen tussen de €100 en €350. Hoeveel je precies betaalt voor deze klus is onder andere afhankelijk van het soort slot en het tarief van de vakman. In dit artikel lees je er meer over en krijg je handige tips waar je rekening mee moet houden bij het vervangen van een slot.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen klusbedrijven

Onze klusbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 230 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Sloten vervangen: kosten 

Er zijn sloten in verschillende soorten, maten en merken en daardoor lopen de kosten voor het vervangen van sloten uit een. Afhankelijk van verschillende elementen, zoals het vervangen van alleen het cilinder in het slot of juist het hele toebehoren, kun je gemiddeld rekenen op een prijs voor 1 slot tussen de € 100 en € 350. Mocht je naast een nieuw slot ook meerdere sleutels bij willen laten maken is dit van invloed op de totale kosten van de slotenmaker.

Kostenindicatie sloten vervangen

In de tabel hieronder vind je de kosten voor het vervangen van de sloten, de prijs is afhankelijk van het type slot waar je voor kiest.

Sloten vervangenKosten incl montage
Cilinderslot SKG€ 100 tot € 170
Penslot€ 120
Slot met meerpuntsluiting€ 175 tot € 350

*De prijzen in het schema zijn indicatief en kunnen daarom verschillen van de prijzen in het definitieve voorstel voor sloten vervangen.

Wanneer is het aan te raden om je sloten te vervangen?

Het is aan te raden om de sloten van je voor- of achterdeur te vervangen wanneer je net verhuisd bent. Je weet immers niet wie er nog een oude sleutel van je deur heeft. In andere gevallen kan het vervangen van je sloten juist noodzaak zijn, doordat er is ingebroken of je de sleutels bent kwijtgeraakt.

Wat de reden voor het sloten vervangen ook is, we raden je aan om dit te allen tijde door een erkende slotenmaker te laten verrichten. Het slot is het belangrijkste onderdeel van de toegang tot je huis en je wil niet dat er zomaar ineens een vreemde binnenstapt. Bovendien is een nieuw slot installeren een opdracht die vraagt om vakkundigheid en vertrouwenswaardigheid. Bij een getrainde slotenmaker mag je hierop rekenen. Deze vakmannen zorgen ervoor dat je je huis met een gerust hart kunt verlaten.

Een tip is om te kijken of de door je ingehuurde vakman beschikt over het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit is een landelijk initiatief met vakbedrijven die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.

Welke factoren beïnvloeden de kosten bij het sloten vervangen?

Er zijn verschillende facetten die de kosten bepalen voor het vervangen van je sloten. Denk hierbij aan het soort slot, extra sleutels en of het een spoedklus betreft of niet. In het geval van spoed wordt er namelijk een andere prijs gehanteerd. Hieronder geven we je een helder overzicht met de indicatoren die de prijs voor het vervangen van je sloten bepalen.

Het tarief van de slotenmaker

Er is geen standaard tarief voor het maken of vervangen van je slot. Iedere slotenmaker hanteert zijn eigen tarief. Dit tarief wordt mede bepaald door het aantal kilometers dat hij moet rijden voordat hij op de plek van bestemming is. Daarnaast speelt het tijdstip een grote rol. Wanneer een slotenmaker bijvoorbeeld ‘s nachts om 04:00u bij je langs moet komen, betaal je een hogere prijs dan overdag om 14:00u.

Is het een spoedklus of niet?

Dit punt sluit aan op bovenstaande. Wanneer je jezelf hebt buitengesloten en snel weer naar binnen moet, kun je er vanuit gaan dat de kosten van je opdracht ook hoger zijn. Speciaal voor jou gooit de slotenmaker zijn planning om. Hier betaal je meer voor. Bekijk daarom goed of het slot vervangen direct noodzakelijk is of dat het een paar dagen kan wachten.

Verschillende soorten sloten

Van inzetsloten en bijzetsloten tot oplegsloten en sloten met een meerpuntsluiting, er zijn veel verschillende sloten waaruit je kunt kiezen, de prijs van de sloten is afhankelijk van het type slot waar voor je kiest. Belangrijk hierbij is om te bedenken wat het primaire doel van het slot is. Voor extra veiligheid kies je een bijzetslot of een slot met een meerpuntsluiting.

Maar ook kun je kiezen voor een penslot of een cilinderslot. Zoals de naam al doet vermoeden steek je in een penslot een pen, dit type dient voornamelijk als extra slot. Een cilinderslot bevat een profielcilinder die je met de sleutel kunt bedienen. Dankzij de stiften, platen of kogels blokkeert de cilinder wanneer er een verkeerde sleutel in gestopt wordt.

Naast het type slot, zijn er ook nog de verschillende merken die ieder hun eigen prijs hanteren. Twee van de bekendste merken zijn Nemef en Lips

SKG-waardering van het veiligheidsslot

SKG is de afkorting van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG heeft een onafhankelijk keurmerk ontwikkeld voor sloten. Er zijn drie keurmerken, namelijk SKG 1 ster, 2 sterren, of 3 sterren, waarvan de laatste uiteraard het duurste is. Een slot met een SKG 1-waardering is standaard inbraakwerend, wat inhoudt dat deze niet zelfstandig inbraakwerend is. Het is aan te bevelen om hier een extra slot bij te bevestigen. Een slot met twee sterren is zwaar inbraakwerend en vertraagt een mogelijke inbraak met 3 minuten. Een SKG 3-slot is extra zwaar inbraakwerend en vertraagt een inbraak tot wel 5 minuten. Via deze link kun je alles lezen over het SKG keurmerk.

Alleen cilinder of een heel slot vervangen?

De kosten voor het vervangen van je sloten hangen af van de omvang van de ingreep. Wanneer je alleen de cilinder van je veiligheidsslot laat vervangen, zijn de kosten lager dan wanneer de complete slotkast vervangen moet worden. Ook het type slot speelt een rol in de prijs. Een enkel slot kan namelijk eenvoudiger vervangen worden dan een meerpuntssluiting, in het laatste geval moet het nieuwe slot precies dezelfde afmetingen hebben als het oude. Wanneer je het complete slot laat vervangen, let dan sowieso goed op de breedte van de deur en de schildbreedte van het slot.

Extra sleutels bijbestellen

Wanneer je over een mooi nieuw slot in je voor- en achterdeur beschikt en je wil extra sleutels bijbestellen voor je man, vrouw of kinderen, geldt: hoe meer sleutels, hoe hoger de prijs. De kosten voor een sleutel bij laten maken voor een SKG * slot kost al gauw € 30 per sleutel.

Praktisch advies van een professional.

Als je een slot wil laten plaatsen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over sloten vervangen.

Henk Lieftink, eigenaar van Henkey slot en sleutelservice heeft al ruim 30 jaar ervaring.

Een driepuntsslot is niet altijd de veiligste oplossing. Het is namelijk een geheel, dus als ze het open hebben zijn alle drie de punten tegelijk open. Je kunt dan beter kiezen voor drie onafhankelijke SKG * sloten.

Je slot laten vervangen door een vakman via Werkspot?

Nu je een overzicht hebt van de gemiddelde kosten voor het vervangen van sloten, wordt het tijd om te kijken of deze indicatieprijs klopt met de prijs en wens die jij in gedachten hebt. Wil je dit project overdragen aan een slotenmaker via Werkspot, dan kun je de opdracht online plaatsen. Dankzij onze reviews van andere consumenten, vergelijk je makkelijk de verschillende slotenmakers bij jou uit de buurt. Op deze manier helpen we je bij het vinden van een betrouwbare slotenmaker die je sloten voor een goede prijs vervangt.

Prijzen van andere diensten:

  1. Kosten binnendeur plaatsen of vervangen
  2. Kosten deuren schilderen
  3. Kosten schuifpui of openslaande deuren plaatsen
  4. Kosten renovatie huis
  5. Kosten verhuizing particulier