Elektrische garagedeuren plaatsen? Vind hier de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Wil jij niet meer je auto uit voor het openen van de garagedeur? Plaats dan elektrische garagedeuren. Ontdek op Werkspot de gemiddelde prijs.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen kozijnspecialisten

Onze kozijnspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 16 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde prijs elektrische garagedeuren

Heb jij een garage en zijn je garagedeuren toe aan vervanging? Overweeg dan eens het plaatsen van elektrische garagedeuren. Groot voordeel hiervan is dat je de garagedeuren direct vanuit de auto opent. Naast dat elektrische garagedeuren een gevoel van luxe en comfort geven, is het ook nog eens praktisch tijdens een regenachtige dag. Elektrische garagedeuren zijn overigens niet alleen handig voor het parkeren van de auto. Ook bij het verplaatsen van spullen profiteer je van het automatisch openen van de deuren. Met volle handen kun je nou eenmaal makkelijker een afstandsbediening hanteren dan een sleutel.

Overweeg jij elektrische garagedeuren te laten plaatsen? Dan kun je het beste een vakman inschakelen. De vakman heeft het juiste gereedschap en levert de klus netjes op. Ook heb je dan vaak garantie op de installatie van de elektrische garagedeuren.

Kosten elektrische garagedeuren

Soort klusGemiddelde prijs
Standaardinbouw - elektrische garagedeuren€ 1.400,- tot € 1.600,-
Afwerken vloer / gevel€ 2.000,- tot € 2.200,-
Reparatie elektrische garagedeuren€ 150,- tot € 1.250,-
Afvoeren oude garagedeurcirca € 50,-
Bovenstaande tabel geeft je een idee wat het plaatsen van elektrische garagedeuren kost. De prijs is afhankelijk van de grootte van de deuren, de kwaliteit, het soort deur dat je kiest en het materiaal. Wil je een prijsvoorstel op maat? Neem dan contact op met een vakman.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Wanneer je voor elektrische garagedeuren kiest, heb je verschillende keuzes te maken. Zo moet je bepalen hoe de elektrische deuren opengaan, welke materiaal je kiest en of je aanvullende opties wenst. We zetten de keuzes hieronder voor je op een rijtje.

Hoe openen de elektrische garagedeuren?
Je kunt kiezen uit openslaande elektrische garagedeuren of een garagedeur die naar boven opent. Deze laatste variant, de sectionaal of kanteldeur, zit in de meeste Nederlandse garages. Welke elektrische garagedeuren je kiest, is vooral afhankelijk van je smaak en budget.

 1. Kanteldeur
  Een kanteldeur opent in zijn geheel naar boven. De deur klapt dus open en kan niet rollen. Een kanteldeur is minder populair dan de sectionaaldeur. Dit heeft vooral te maken met de beperkte isolatie van de deur en de inbraakgevoeligheid. Bij een traditionele kanteldeur ben je sneller binnen zonder sleutel. Uiteraard kun je hier wel voorzorgsmaatregelen voor nemen. Met het oog op de prijs is de keuze tussen een kanteldeur en sectionaaldeur redelijk gelijk.

 2. Sectionaaldeur
  Een sectionaaldeur rolt naar boven, maar er zijn inmiddels ook modellen op de markt die naar de zijkant opengaan. Dit soort elektrische garagedeuren kent een goede isolatie door het dubbele paneel en is niet gevoelig voor inbrekers. De prijs die je betaalt voor deze garagedeur is vooral afhankelijk van het materiaal. Een houten sectionaaldeur is het duurst. De houtsoort is duur, maar ook het productieproces laat de prijs flink stijgen. Het maken van de panelen is namelijk handenarbeid.

 3. Openslaande garagedeuren
  Plaats jij naast je auto ook je fiets in de garage? Of wil je makkelijk je tuinspullen kunnen pakken? Dan kun je ook kiezen voor openslaande deuren. Met openslaande garagedeuren kun je ook al je spullen tot het plafond stapelen. Anders dan bij een sectionaaldeur of kanteldeur komt de garagedeur niet bij het plafond. Een mogelijk nadeel kan zijn dat je de ruimte voor en om je garage vrij moet houden. Anders kun je de openslaande garagedeuren niet volledig openen.

Tip! Wil je het liefst een sectionaaldeur, maar vind je het prettig om snel even je fiets te pakken? Dan kun je er ook voor kiezen om een loopdeur in de elektrische garagedeuren te laten plaatsen.

Welk materiaal past bij jouw elektrische garagedeuren?

Weet je hoe de elektrische garagedeuren moeten openen? Dan is het tijd voor het uitzoeken van het materiaal. Het soort materiaal dat je kiest, bepaalt voor een deel de kosten. Maar het materiaal heeft ook invloed op het onderhoud dat jij jaarlijks moet uitvoeren.

Houten elektrische garagedeuren
Vind jij het belangrijk dat de garagedeuren van een natuurlijk materiaal zijn? Dan is hout de beste optie. Hout is wel meteen de duurste optie voor de aanschaf van elektrische garagedeuren. Hier staat wel tegenover dat de elektrische garagedeuren een klassieke en landelijke uitstraling krijgen. Ook isoleert hout prima. Handig wanneer je ook in de garage wilt kunnen werken. Voor elektrische garagedeuren kiest men vaak voor eikenhout of tropisch hardhout.

Elektrische garagedeuren van staal
Een goedkopere optie is een garagedeur van staal. Je vindt deze optie vaak bij elektrische garagedeuren die kantelen. Een voordeel van staal is dat het onderhoudsvriendelijk is. Een nadeel is dat het niet isolerend werkt. Wanneer je isolatie nodig hebt in de garage, moet je dus aan de slag met tochtstrips en andere isolatieopties.

Kunststof elektrische garagedeuren
Voor veel garagedeuren gebruikt de fabrikant een combinatie van kunststof en staal. Net als staal is kunststof heel onderhoudsvriendelijk. Daarnaast hoef je bij een kunststof garagedeur niet meer aan de slag met verf. Je hebt kunststof in alle mogelijke kleuren. Ook qua prijs is kunststof een stuk aantrekkelijker dan hout.

Tip! Ga je je oriënteren op de aanschaf van elektrische garagedeuren? Kijk dan niet alleen naar wat je mooi vindt en je budget, maar ook naar de inbraakgevoeligheid van de garagedeur. Kies bijvoorbeeld voor een garagedeur die voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Hoe wil je de elektrische garagedeuren openen? 

Elektrische garagedeuren open je met een afstandsbediening, maar welke elektrische garagedeur opener je kiest, is een kwestie van smaak.

 • Handzender
  Bij de aanschaf van elektrische garagedeuren krijg je een handzender. Deze zender is in de prijs inbegrepen. Je kunt de zender los in je auto leggen of aan je sleutelbos hangen.

 • Mobiele telefoon
  Het verbaast je vast niet dat er ook apps zijn voor het openen van de elektrische garagedeuren. In dit geval is je iPhone of Android telefoon de elektrische garagedeur opener. Je hebt de afstandsbediening voortaan altijd bij de hand. Tenminste als je je telefoon overal mee naartoe neemt.

 • Autozender
  Wil je liever geen losse handzender? Dan kun je er ook voor kiezen om de zender in je auto in te bouwen.  Je betaalt voor deze optie meer dan voor een app of de handzender.

 • Eigen pincode
  Ben jij vaak je handzender kwijt en wil je de zender niet in je auto integreren? Dan kun je de garage ook beveiligen met een persoonlijke pincode. Nadeel hiervan is dat je wel uit de auto moet om je deur te openen.

 • Vingerafdruk
  Je kunt de elektrische garagedeuren ook openen met je eigen vingerafdruk. Het voordeel is dat deze garage deur opener tot wel tien verschillende vingerafdrukken opslaat. Voldoende voor het hele gezin dus.

*Tip!*Heb je een partner en plaatsen jullie de auto afwisselend in de garage? Bestel dan meerdere handzenders voor het openen van de garage. Zo voorkom je dat je alsnog in de regen je auto moet verlaten om de afstandsbediening te pakken.

Welke aandrijving kies je voor de elektrische garagedeuren? 

Om de elektrische garagedeuren te kunnen openen, plaatst de vakman een garagedeuropener. Je hebt hierbij de keuze tussen een ketting of een tandriem. De standaardoptie bij garages is de ketting. Deze ketting is onderhoudsvrij en veroorzaakt het kenmerkende tikken bij het openen van een garage. Een getande riem is een alternatieve optie voor de ketting. Het grootste verschil is dat een getande riem de elektrische garagedeuren geruisloos opent. Ideaal wanneer je het geluid irritant vindt of wanneer je je garage ook gebruikt als werkplek.

Elektrische garagedeuren: zelf doen versus uitbesteden 

Bij de aanschaf van elektrische garagedeuren krijg je een handleiding waar je in kunt vinden hoe je de deur precies moet installeren. Houd er wel rekening mee dat plaatsen van elektrische garagedeuren een klus is waarbij enige technische kennis gewenst is. Ook is het vaak slimmer om een vakman in te schakelen met het oog op de garantie. Wanneer je zelf de deur installeert en er gaat iets mis, dan heb je vaak geen recht op een nieuwe deur. Dan ben je dus dubbel zoveel geld kwijt. Overigens is het ook mogelijk om gebruik te maken van een monteur via de leverancier. Vergelijk wel altijd de prijs met die van een vakman die je zelf benadert. Het komt nogal eens voor dat hier een prijsverschil in zit.

Bij het plaatsen van een garagedeur zorgt de vakman dat de garagedeur soepel open en dicht gaat. Het kan zijn dat hij hiervoor de opening op maat moet maken en de elektrische garagedeur moet afstellen. Bij elektrische garagedeuren installeert de de vakman de motor en sluit die aan op de garagedeuren. Afhankelijk van de zender die je kiest (hand-, wand- of autozender) zorgt de vakman ook dat deze werkt.

Bestaande garagedeuren vervangen voor elektrische garagedeuren? 

Heb jij een prima garage en werken de garagedeuren nog perfect? Maar mis je het gemak van het op afstand openen van de garage? Ook dan kun je kiezen voor elektrische garagedeuren. Je hoeft namelijk niet persé de garagedeuren te vervangen. In dit geval installeert de vakman de garagedeuropener in de bestaande garage. Laat je wel goed voorlichten of jouw garagedeuren hiervoor geschikt zijn. Heb jij een kanteldeur die binnen de gevel draait? Dan kan het zijn dat je deze moet vervangen voor een kanteldeur die buiten de gevel draait of kiezen voor een sectionaal deur. Bij dit soort deuren is het geen probleem om de garagedeuropener later te plaatsen.