Keuken overzicht

Een nieuwe keuken? 6 stijlen op een rij!

15-08-2019
De keuken is allang niet meer dat ‘hoekje waar wordt gekookt’. In een keuken wordt tegenwoordig geleefd. Het is een verlengstuk geworden van ons woongedeelte.

Een keuken mag opvallen, gelukkig, en voor elk budget is er een stijl. Wij zetten de 6 populairste keukenstijlen op een rij:

1. Moderne keuken

2. Landelijke keuken

3. Industriële keuken

4. Klassieke keuken

5. Design keuken

6. Bonte keuken

1. Modern

De moderne keuken is van deze tijd. De stijl kenmerkt zich door strakke lijnen waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse materialen. De basiskleuren wit, zwart en grijs worden vaak gecombineerd met een warme aardetint. Moderne keukens liggen qua look dichtbij die van de design keuken. In beide gevallen draait het om minimalisme, ruimte en rust. De keuken is praktisch ingericht.

2. Landelijk

De landelijke keuken vraagt om gasten aan tafel. Houd je van houten, rustieke elementen? En ben je iemand die accessoires niet schuwt? Dan is dit wellicht de stijl voor jou. De bourgondische sfeer van het platteland, goed gevulde planken met planten, kookboeken en specerijen... De landelijke keuken is verwelkomend en warm en is zowel in modern als klassiek een populaire stijl in Nederland.

3. Industrieel

Sinds een aantal jaren is deze stijl haast niet meer weg te denken. Met name een hit in de randstad. De industriële keuken. Deze laat zich kenmerken door een ruime opstelling en gebruik van ruwe, fabrieksachtige, robuuste details. De industriële keukenstijl is stoer en qua kleur donker in de basis. Uitstekend te combineren met verschillende (opvallende) kleuren en materialen, zoals hout, staal en bakstenen.

4. Klassiek

De klassieke keuken is elegant. Opvallend is de toepassing van symmetrische lijnen, ornamenten, koperen of goudkleurige kranen en heel belangrijk; geen spotjes maar statige verlichting. Een chic servies vind je terug in de kasten en graniet en marmer zijn twee oude bekenden. Ga je voor klassiek in de keuken, dan zal het weinig voorkomen dat het interieur van je woongedeelte modern of minimaal is. Deze stijlen zijn namelijk zeer verschillend.

5. Design

De design keuken is zeer populair, met name bij jonge singles en gezinnen. Design keukens hebben een minimalistische uitstraling. De keukenopstelling is strak en functioneel en is door basic of juist zeer gewaagde kleur- en materiaalcombinaties een eyecatcher in huis. De keuken is strak, opgeruimd en zal veel opbergruimte hebben, vaak weggewerkt achter laden zonder front.

6. Bont

De bonte (ook wel: kleurrijke) keuken staat bekend als een keuken waarin wordt geleefd. De stijl wordt vaak gecombineerd met landelijk of modern, maar de belangrijkste eigenschappen zijn de prints, kleuren en bijzondere accessoires. Laden met een opvallend front, servies van een eigenzinnig merk, kunst aan de muren en daarbij een opvallende tegel… de bonte keuken is niet verlegen en wil graag gezien worden.

Keukenstijl gevonden… en nu?

Heb jij jouw perfecte keukenstijl gevonden? Dan is het tijd voor de volgende stap. De keuken zal uiteindelijk moeten worden geplaatst. Maar waar begin je? Het kan zijn dat een nieuwe vloer zal moeten worden gelegd. En heb je al gedacht aan de leidingen en stroompunten? Er komt een hoop bij kijken. Daarom vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan verwachten en met welke kosten je rekening mag houden.

Is je budget toereikend en wil je in contact komen met de juiste vakman bij jou in de buurt? Plaats je klus op Werkspot en neem die eerste stap richting het renoveren of installeren van jouw ideale droomkeuken.

Wij wensen je alvast veel kookplezier!

Kom in contact met vakmannen om een prijsopgave voor jouw klus te ontvangen.

Vind een keukenmonteur dichtbij