Gevelisolatie

Bijgewerkt op

Twijfel je of je jouw gevel wilt laten isoleren? In dit blog vind je meer informatie over gevelisolatie en uitleg over de verschillende manieren van isoleren en de vele voordelen van gevelrenovatie. Zo krijg je er veel comfort voor terug en kun je het geld dat je kwijt bent aan de gevelrenovatie makkelijk terugverdienen door een flinke besparing op de energierekening!

Twijfel je of je jouw gevel wilt laten isoleren? In dit blog vind je meer informatie over gevelisolatie en uitleg over de verschillende manieren van isoleren en de vele voordelen van gevelrenovatie. Zo krijg je er veel comfort voor terug en kun je het geld dat je kwijt bent aan de gevelrenovatie makkelijk terugverdienen door een flinke besparing op de energierekening!

Voordelen van gevelisolatie

Het realiseren van gevelisolatie is een flinke investering, maar je krijgt er veel voor terug. Een huis zonder isolatie raakt veel warmte kwijt. Een groot voordeel van gevelisolatie is dat jouw huis veel minder warmte verliest en het huis beschermt tegen de kou. Je hoeft minder de stoken en stoot hierdoor minder CO2 gassen uit. Goed voor de financiën, maar ook beter voor het milieu! Het isolerende materiaal is de beschermlaag van jouw huis en houdt daarmee tegelijk ook de hitte buiten, wat weer een pluspunt is tijdens hete dagen.

Een andere gunstige bijkomstigheid van gevelisolatie is dat het huis in waarde stijgt. Een goed geïsoleerd huis is meer waard dan een huis zonder gevelisolatie. De buitenkant van het huis ziet er weer jaren uit als nieuw wat het voor de koper aantrekkelijker maakt. Ook weet de koper dat het scheelt in de kosten van de energierekening als het huis goed geïsoleerd is. Bij een gemiddelde hoekwoning bespaar je ongeveer 700 euro per jaar op de energierekening. Dat is toch wel een aanzienlijk bedrag! Tevens werkt gevelisolatie filterend op de omgevingsgeluiden in de buurt van huis, een groot voordeel wanneer je huis in een drukke omgeving staat.

Binnen- en buitenkant bij gevelisolatie

Bij buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de buitenmuur geplaatst. Voor de afwerking kun je kiezen tussen sierpleister en gevelbekleding. Bij gevelisolatie aan de buitenkant heb je vaak wel een vergunning van de gemeente nodig, omdat het uiterlijk van het huis wel wat verandert. Wanneer de buitenkant van jouw huis niet veranderd mag worden (bijvoorbeeld als jouw huis onderdeel uitmaakt van een beschermd stadgezicht of een monumentaal pand is) is binnenmuurisolatie een goede optie.

Bij binnenmuurisolatie komt er aan de binnenkant van de buitenmuur een isolerende voorzetwand. Deze wand kun je verven, behangen, bekleden met gipsplaten, of van een stuclaag voorzien, zodat je weer een mooie binnenmuur hebt. Het grote nadeel van deze vorm van isolatie is het plaatsverlies. Gemiddeld verlies je zo’n 10 centimeter van de binnenruimte door het aanbrengen van de voorzetwand. Deze optie is dus niet aan te raden bij kleine huizen. Bij gevelisolatie kun je in aanmerking komen voor subsidie. Dit is na te vragen bij de gemeente van jouw woonplaats.

Spouwmuurisolatie

Je kunt ook kiezen voor een spouwmuurisolatie. Een spouwmuur is een muur tussen de buitenmuur en de binnenmuur. In huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 zijn deze muren vaak niet geïsoleerd. Woningen die gebouwd zijn na 1980 zijn vaak tijdens de bouw voorzien van isolatie. Als je toch tocht voelt of last hebt van vochtige plekken kan het zijn dat jouw isolatie aan vervanging toe is en is het raadzaam een offerte op te vragen bij een specialist.

Kosten voor gevelisolatie

Hoeveel je kwijt bent bij een gevelisolatie is afhankelijk van het type huis dat je hebt (vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning) en van de grootte van het huis en de vakman die je inhuurt. Bij gevelisolatie betaal je voor het materiaal en de kosten van de machines die een isolatiebedrijf gebruikt. Het grootste gedeelte van de kosten zit in de werkuren van de arbeiders. Binnenmuurisolatie kan de goede en ervaren klusser zelf proberen. Het is alleen wel van belang goede materialen te gebruiken en het isolatiemateriaal perfect te plaatsen, want anders kunnen er vochtproblemen ontstaan. Daarom is het ook hier aan te raden om een vakman in te schakelen.

Vind snel een vakman via Werkspot

Op Werkspot vind je vakmannen die jou graag helpen met de gevelrenovatie. De vakmannen die op onze site worden vermeld, staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en werken met materialen van uitstekende kwaliteit. Bij veel werkzaamheden geven ze garantie. Plaats op onze site eenvoudig een aanvraag voor gevelisolatie, brandwerende isolatie, gevel renovatie, gevel reparatie en binnen 24 uur nemen geïnteresseerde vakmannen contact met jou op om vrijblijvend de zaken met je door te nemen. Voor meer informatie over de gevelisolatiebedrijven kun je ook nog kijken bij de reviews die andere klanten hebben achtergelaten. Zo kun je snel een goede keuze maken voor de juiste vakman!

Veel bekeken artikelen:
  1. Vloer isolatie

  2. Glaswol isolatie

  3. Soorten bestrating

  4. Wat is een koudebrug

  5. Zolder verbouwen